Dora

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021

19.12.2021
Dora muutti omaan kotiin.

19.11.2021
Ihanalle Doralle lisättiin video. Dora kävi myös puntarilla ja vaaka näytti 15 kg. Korkeutta Doralla on tällä hetkellä 53 cm.

Viipurin koirat - Dora kotihoidossa 11/2021

13.10.2021
Sympaattinen ja ihana Dora on varsin rauhallinen pentu. Dora tulee hyvin toimeen koirakavereidensa kanssa.

Dorasta on hauskaa olla erilaisissa hoitoperheen touhuissa mukana. Hoitopaikan miehestä on tullut Doran suosikki-ihminen, häntä seuraillaan ahkerasti sekä pötkötetään vieressä. Alkuajat Dora oli hieman jännittynyt hoitopaikassa, mutta ajan kuluessa tyttö on saanut reippautta. Vieläkin varautuneisuutta on jäljellä, mutta reipastumista tapahtuu päivä päivältä lisää.

Hoitopaikassa on useita muita koiria ja Dora on tullut hienosti niiden kanssa toimeen. Dora osaa kulkea kauniisti hihnassa. Vieraita ihmisiä Dora jännittää vielä varsin paljon.

Rauhallisen oloinen Dora etsii kotia aikuisperheestä, jossa olisi kiva koirakaveri odottamassa. Doran hoitopaikka sijaitsee maaseudulla, joten rauhallinen ympäristö olisi Doralle omiaan myös tulevaisuudessa. Ihanaan Doraan pääsee tutustumaan Turun seudulla.

25.9.2021
Ujo Dora pääsi Suomeen ja tutustuu kotikoiran elämään hoitopaikassaan Turun seudulla.

23.9.2021
Dora pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Doran rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Dora tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Doralla positiivinen. 

Ennen lähtöä Deizi kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen kummin taloudellisella tuella.

1.9.2021
Dora on kuullut, että omassa kodissa on ikioma ruokakuppi ja siinä joka päivä herkkuja. Vähemmästäkin nousee korvat hörölle!

Mikä ihana musta koiraperhe. Doran ja sen sisarusten emo on entinen kotikoira, joka synnytti pennut teollisuuskiinteistön alueella Kamennogorskissa. Tarhanpitäjä Margarita haki emon ja pennut turvaan, kun ne uhattiin myrkyttää. Kuudesta pennusta yksi poika ja yksi tyttö ovat onnistuneet löytämään kodin Venäjältä, samoin emo, ja jäljellä on neljän tytön katras: Deizi, Dora, Dzein ja Dzessi. Viimeisissä kuvissa näkyvä pentujen emo on reipas, fiksu ja ihmisrakas, joten jälkeläisiin on epäilemättä periytynyt samoja hyviä ominaisuuksia.

Dora sisaruksineen on niin samasta puusta veistetty, että eroja on vaikea löytää varsinkin kun emme ole itse päässeet tapaamaan tyttöjä tarhalla. Margarita kertoo pentujen olevan reippaita temmeltäjiä. Jos siis kotonasi on koiranpennun mentävä tyhjä tila, tunnet lenkkipolkujen kutsun ja olisit valmis kulkemaan Doran rinnalla, kun se tutustuu maailman ihmeisiin, tämä tyttö olisi taatusti kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää! Elämä koiranpennun kanssa tarkoittaa tietysti myös oppitunteja sisäsiisteydessä ja yksinolossa, ehkä pureskeltuja matonnurkkiakin, mutta Dora varmasti palkitsee nämä vaivat elinikäisellä ystävyydellä.

Pennut on rokotettu ja madotettu Viipurin koirien tuella. Dora sterilisoidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.