Libby

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (14 kg)
Syntymäaika: 1/2016

27.7.2021
Libby muutti omaan kotiin.

15.6.2021
Libby etsii uusia tuulia! Libby ei sovi vauvaperheeseen, joten edessä on kodinvaihto. Libby odottaa yhteydenottoja Mäntsälässä.

Libby tunnetaan nykyään nimellä Helli. Se on asunut Suomessa vuodesta 2016 ja ollut kotikoira noin 5 kk ikäisestä saakka. Hellin nykyinen perhe kertoo, että Helli on sopeutuvainen tyttö, joka pärjää yksin kotona, on sisäsiisti ja autoilee ilman ongelmia. Hihnassa Helli kulkee hienosti mutta saattaa toisinaan rynnätä liian läheltä ohi suhahtavien mopojen tai pyörien perään. Muuten ulkoilut sujuvat Hellillä rennosti ja ilman suurempia haasteita. 

Helli pitää sohvalla makoilusta, temppujen tekemisestä ja metsässä juoksemisesta. Se osaa peruskäskyt ja oppii uutta mielellään. Mieluisia temppuja ovat esteiden yli hyppiminen, etujaloilla kerjääminen ja kieriminen. Helli on voimakkaasti kiintyvä, eikä se yleensä poistu kauaksi oman ihmisensä luota. Mökillä ollessaan se on saanut olla tontilla vapaana.

Toisia koiria kohtaan Helli on ystävällinen ja diplomaattinen. Jos joku haasta riitaa, Helli väistää. Se on elänyt ainoana koirana mutta sopeutuisi koirakaverilliseenkin kotiin. Helli ei ole äänetön vaan ilmoittaa epäilyttävistä äänistä ja vahtii tarmokkaasti pihaa. Helli on asunut muutaman vuoden myös kerrostalossa, joten sekin käy asumismuotona, jos seinät eivät oli ihan pahvia, ja talossa siedetään koiran ääniä. 

Kuten meillä kaikilla, Hellilläkin on omat mörkönsä. Suomeen tullessaan Helli oli arka, eikä vieraisiin ihmisiin kohdistuva pelko ole oikein vieläkään helpottanut. Hellille sopiikin parhaiten koti, jossa ei juokse jatkuvasti vieraita ihmisiä kylässä. Lapsiin Helli ei ole tottunut ja niitä se väistää. Hellin suurin haaste elämässä on se, että se pelkää naispuoliselle ihmiselleen tapahtuvan jotain pahaa. Helli suojelee emäntäänsä myös omalta isännältään, vaikka on tämän kanssa hyvä kaveri. Tätä ongelmaa ei ole ilmennyt hoitopaikassa, jossa Helli on asunut pari kuukautta. Varmuuden vuoksi Helli sopisi kuitenkin parhaiten yhden hengen talouteen tai pariskunnalle, joka ei hermostu helposti ja on valmis tekemään töitä koiran luottamuksen saavuttamiseksi. 

Helli on paukkuarka ja pelkää ukkosta ja ilotulituksia.

Fyysisesti Helli on ollut nykyisen perheen mukaan varsin terve. Se on sterilisoitu ja sen rokotukset ovat voimassa.

9.6.2016
Libby muutti omaan kotiin.

8.4.2016
Hurmaava Libby on itse suloisuus - niin luonteensa kuin ulkonäkönsäkin puolesta! Libby saapui tarhalle sisarustensa ja emonsa kanssa.

Äitikoira ja sen neljä pentua tulivat keväällä Irinan tarhalle. Emo oli hyvin laihassa kunnossa ja se oli kuulemamme mukaan sidottu kiinni - ja mitä ilmeisemmin jätetty yksin pärjäämään pentujensa kanssa kylmään tihkusateeseen. Onneksi kohtalo puuttui peliin ja muutti viisikon elämän suunnan, sillä nyt niillä kaikilla on mahdollisuus löytää omat, kunnolliset loppuelämän kodit Suomesta. Hurmaavat pennut ovat pian valmiita oman kodin valloitukseen ja ne saivat nimikseen Libby, Lilo, Loisto ja Lilliputti.

Vaikka Libbyä sylissä oleminen vähän ihmetyttääkin, on tyttö silti aurinkoinen, sosiaalinen ja niin suuresti ihmisiä rakastava pentu kuin vain olla ja voi. Tuttu tai tuntematon, mies tai nainen - kaikkien jalkoihin on yhtä ihanaa painautua kiinni rapsutettavaksi. Libby jakaa saman aitauksen monen muun pennun sekä muutaman vanhemman nartun kanssa. Sen päivät kuluvat aitauskavereiden kanssa puuhaten, mutta kaikista mieluiten Libby puuhailisi oman perheen parissa, joka tarjoaisi sille turvallisen ja rakastavan kasvuympäristön matkalla aikuiseksi koiraksi.

Muutto omaan kotiin tulee varmasti olemaan Libbylle iso ja jännittävä asia. Tärkeää onkin, että uusi omistaja jaksaa kärsivällisesti ja rauhallisesti ohjata tyttöä matkalla hienoksi ja hyvätapaiseksi kotikoiraksi. Pentujen emo on kooltaan pienehkö keskikokoinen ja korkeutta sillä lienee noin 45 cm. Isä on tuntematon kulkuri, mutta pennuista tuskin mitään jättejä kasvaa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.