Lalia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (17 kg)
Syntymäaika: 3/2018
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Pälkäne, Suomi

24.9.2021
Reipas Lalia muutti omaan kotiin Helsinkiin!

18.9.2021
Lalialla on kotiehdokas, eikä lisää hakemuksia oteta vastaan.

10.9.2021
Kaunis Lalia oli onnekas, kun kotihoitopaikka järjestyi nopeasti. Nyt tyttö jatkaa kodin etsimistä Pirkanmaalta käsin.

Lalian yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

9.9.2021
Lalia valmistautui Suomen-matkaan käymällä sterilisoitavana. Siitä otettiin myös rabiesvasta-ainetesti ja se testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Lalia jatkaa pian oman kodin etsimistä sijaiskodissa Suomessa.

2.9.2021
Ihmisrakas ja energinen huskytyttö Lalia on toipunut kaltoinkohtelusta ja valmis kääntämään elämässään uuden sivun.

Joskus voi vain ihmetellä, miten koirat onnistuvat säilyttämään aurinkoisen elämänasenteensa hyvin rankoista kokemuksista huolimatta. Näin on Laliankin kohdalla. Tämä huskytyttö on kokenut elämässään todella kovia, mutta se ei ole Lalian mieltä lannistanut: Lalia rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria ulkomuotoon, ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Lalia päätyi Elenan hoiviin alkuvuodesta 2021, kun sen omistaja oli jättänyt sen hylättynä kerrostaloasuntoon ja muuttanut pois. Lalia vietti yksin törkyisessä asunnossa kolme kuukautta, jona aikana naapurit kävivät satunnaisesti viemässä sille vettä ja ruokaa. Pelastettaessa Lalia oli pahasti nälkiintynyt ja painoi vain 9,5 kiloa. Sillä oli myös iho-ongelmia. Näin huonokuntoista koiraa ei voinut viedä tarhalle, joten Lalia muutti Elenan ja tämän äidin kotiin toipumaan. Se on tottunut elämään kerrostaloasunnossa.

Elenan mukaan Lalia on upea ja ainutlaatuinen koira ja voimakkaasti omaan ihmiseensä kiintyvä. Asuessaan Elenan kotona Lalia käyttäytyi hyvin sivistyneesti: oli sisäsiisti, ei tehnyt tuhoja eikä koskaan haukkunut tai ulvonut. Sen sijaan Lalia juttelee huskymaiseen tapaan. Elena kertoo, että kun hän heräsi aamulla, Lalia tiesi pääsevänsä pian kävelylle ja alkoi jutella: ”au-au”. Silloin Elena vakuutti Lalialle, että on jo kiiruhtamassa pukeutumaan.

Kiitos huolellisen hoidon, Lalian iho-ongelmat on saatu voitettua. Lalia painaa nyt 17 kiloa ja ruokinnassa on voitu palata kuivamuonaan. Kiloja saattaa tulla ajan mittaan vielä pari lisää.

Huskyjen tapaan Lalia on älykäs ja energinen ja etsiikin aktiivista ja sitoutunutta kotia, jossa tytölle jaksetaan tarjota riittävästi liikuntaa. Lalia tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja antaa käsitellä itseään. Ulkona kissat kiinnostavat Laliaa Elenan mukaan niin, että se kovasti pyrkisi niiden luo. Asioidessaan eläinklinikalla Lalia suhtautui kuitenkin siellä oleviin kissoihin nätisti.

Lalia sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella elo-syyskuun vaihteessa 2021.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.