Lukas

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi (nyt n. 18 kg)
Syntymäaika: 9/2020
Tautitestattu: 3/2021

15.4.2021
Lukas muutti omaan kotiin Äänekoskelle.

30.3.2021
Lukaksesta ei oteta vastaan enempää hakemuksia.

26.3.2021
Lukas pääsi kotihoitoon! Lukas on hoidossa samassa paikassa velipoika Luken kanssa. 

Poikien hoitopaikka on kahden aikuisen ja yhden alakouluikäisen koti maaseutumaisessa ympäristössä. Seuranaan pojilla on hoitopaikan kolme omaa koiraa.

Ennen Suomeen tuloa Lukas tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Lukakselta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). Viipurin Koirat testasi myös Lukaksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

13.3.2021
Lukas kastroitiin.

7.2.2021
Pörröpoika Lukas odottaa kovasti omaa kotia, toivottavasti sellainen löytyisi pian.

Lukas ja sen viisi sisarusta syntyivät ladossa Perovon (suom. Suurpero) kylässä Viipurin itäpuolella kotikoiralle. Emon omistaja halusi pennuista eroon, ne eivät olleet toivottuja. Pennut haettiin Snezhannan tarhalle ja emo sterilisoitiin. Lukaksen sisaruksia ovat Lina, Lilu, Lana, Luna ja Luke.

Snezhanna kuvailee Lukasta reippaaksi ja sosiaaliseksi pennuksi. Lukas on päässyt seurustelemaan vapaaehtoisten aikuisten lisäksi myös lasten kanssa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.