Tutti

Sukupuoli: narttu
Koko: siro keskikokoinen (15 kg)
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 3/2021

17.4.2021
Suloinen Tutti mutti muutti Riihimäelle.

6.4.2021
Tutille lisättiin video ja uusia kuvia.

Viipurin koirat - Tutti kotihoidossa 04/2021

2.4.2021
Tutti on ollut nyt viikon kotihoidossa, ja se on aloittanut hienosti kotikoiran opinnot. 

Tutti on varsin rauhallinen, mutta välillä, varsinkin ruoka-aikaan, se innostuu ja saattaapa jopa vähän hoputtaakin emäntää. Muutaman kerran on myös innostunut itsekseen leikkimään leluilla hetken.

Tutti hakeutuu lähelle oikein mielellään, vaikka saattaa kyllä edelleen varoa hieman ja äkkinäiset liikkeet varsinkin säikäyttää. Uudet asiat aluksi jännittävätkin sitä. Mutta se tottuu nopeasti. Pesukoneen tai tehosekoittimen ääni ei häiritse. Imuria Tutti väisti viereiseen huoneeseen, mutta ei kuitenkaan pelännyt sen enempää kuin hoitopaikan omat koiratkaan.

Hoitoperheen koirien kanssa Tutti pärjää hyvin. Tutti on kuitenkin ruuastaan on tarkka, joten koirat syövät eri tiloissa. Tutti vaikuttaa lukevan toisia koiria varsin hyvin, joten ne ovat tulleet erittäin hyvin toimeen. 

Yksinoloa on harjoiteltu vasta pienissä erissä. Tutti ei ole hätääntynyt ainakaan äänekkäästi harjoitusten aikana. Se ilahtuu kovin hoitotädin tullessa takaisin.

Tutti on sisäsiisti. Ulkoilu Tutin kanssa sujuu hyvin rauhallisella alueella. Liikenteen ääni hieman aiheuttaa Tutissa vielä epäröintiä. Vähän pitää Tutin aina välillä pysähdellä, mutta sitten taas jatketaan matkaa. Koirakaveri lenkillä tuo huomattavasti enemmän rohkeutta, mutta Tutti uskaltaa lenkkeillä yksinkin. Pimeällä se tosin epäröi vähän enemmän.

Tutti antaa käsitellä itseään hyvin, tassuja saa kopeloida ja hampaita katsoa, ja suihkukin sujui ilman suurempaa ongelmaa.

27.3.2021
Suloinen Tutti pääsi harjoittelemaan kotikoiran elämää ja ainakin toistaiseksi sille etsitään kotia, jossa on koirakaveri. Tutti odottelee hakemuksia Joensuussa aikuiskodissa kahden koiran kodissa.

Ennen Suomeen tuloa Tutti tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Tutilta testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Tutilla positiivinen.

24.2.2021
Tutti on varovainen tyttö, jolle etsitään koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Tutin menneisyydestä ei ole kellään tietoa. Se on ilmaantunut tarhalle vähän sen jälkeen, kun koronapandemia sulki Suomen ja Venäjän välisen rajan maaliskuussa 2020. Snezhannan mukaan Tutti suhtautuu ihmisiin uteliaan ystävällisesti, mutta on kuitenkin arka ja varovainen. Tutti on päässyt harjoittelemaan hihnassa kävelyä paikallisten vapaaehtoisten kanssa, mutta ainakin toistaiseksi hihnassa oleminen saa Tutin jähmettymään jännityksestä. 

Tutti tarvitsee ympärilleen turvallisen kodin ja kärsivällisen ihmisen, jolla riittää aikaa ja kokemusta aran koiran sopeuttamiseen. Tutti on arviolta noin 1,5-vuotias, mutta todellisuudessa se voi aina olla hiukan vanhempi tai nuorempi. 

Sivuillamme kotia etsivä Tim on mahdollisesti Tutin veli, mutta tästä ei ole täyttä varmuutta.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.