Darwin

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2020
Tautitestattu: 12/2020
Sijainti: Pk-seutu, Suomi

15.1.2021
Suloinen Darwin lähettää terveisiä sijaiskodista! 

Darwin on ollut Suomessa pian kolme viikkoa. Kotioloissa Darwin on jo kuin kuka tahansa nuori koira. Se leikkii leluilla ja haluaa olla kaikessa mukana. Paras paikka on Darwinin mielestä olla kylki kyljessä sohvalla tai sängyllä oman ihmisen vieressä. Mitä lähempänä, sen parempi.

Vieraita ihmisiä Darwin jännittää, miehiä enemmän kuin naisia. Samoin vieraat tilanteet saavat sen jännittämään. Lapsiin Darwin on jo saanut tottua sijaiskodissaan. Se ulkoilee mielellään tutulla aidatulla pihalla, mutta saattaa vielä säpsyä esimerkiksi ohi ajavaa autoa ja pyrkiä takaisin sisälle. Aidan ulkopuolella avautuvaan suureen maailmaan on tutustuttava askel kerrallaan. Tutulla metsäreitillä Darwin ulkoilee reippaasti mutta vilkkaamassa ympäristössä ulkoilua ei ole vielä kokeiltu. Siksi Darwin toivookin kotia rauhallisesta ympäristöstä ja reipasta koirakaveria oppaaksi suureen maailmaan. 

Isot vieraat koirat pelottavat sitä, mutta tutustumisen jälkeen Darwin antautuu täydellä sydämellä leikkiin kaikenkokoisten koirien kanssa. Joistakin resursseista se on kuitenkin hyvin tarkka, minkä vuoksi Darwinille sopii parhaiten sellainen leppoisa koirakaveri, joka ei pienistä hermostu.

Darwin on hyvä nukkuja, eikä ole puuhastellut öisin. Se on myös hyvää vauhtia oppimassa sisäsiistiksi. Se tietää jo varsin hyvin, että asiat kuuluu toimittaa ulos, mutta ei vielä pysty pidättämään hirveän pitkiä aikoja – varsinkin leikin pyörteissä hätä saattaa yllättää.

Suloinen Darwin luottaa omaan ihmiseen ja sitä voi huoletta silitellä ja käsitellä. Se on kooltaan pienehkö ja kulkee tarvittaessa sylissäkin. 

Darwin etsii kotia erityisadoptiona ja sen kulukorvaus on alennettu. Darwin on tutkittu ortopedin vastaanotolla, jossa sillä todettiin molemmissa lonkissa löysyyttä. Rasituskuvien perusteella tämä on asteeltaan sellainen, että se kehittää todennäköisesti nivelrikkoa myöhemmällä iällä. Tilannetta seurataan, Darwin on kipulääkekuurilla ja odottaa pääsyä fysioterapiaan. Ohjeeksi saatiin myös kehittää lonkkia tukevaa lihasmassaa sekä huoltaa nivelrustoa nivelapuainein. Darwinin erityisyydet eivät tähän lopu, sillä myös sen kuono on vino, mikä saattaa olla seurausta pikkupentuna sattuneesta traumasta. Darwinilla on sen röntgen- ja valokuvat nähneen hammaseläinlääkärin mukaan todennäköisesti ns. vino leuka, mistä aiheutuu purentavirheitä. Voi olla tarpeen poistaa Darwinilta joku hammas, mikäli ne hankaavat toisiaan vasten.

Darwinin erityisyydestä huolimatta etsimme sille edelleen kotia. Lonkkien löysyys ja kipuoireet saattavat helpottaa kasvukauden päättyessä ja koiralla voi olla edessään pitkä ja hyvä elämä. Darwinin tulevan kodin täytyy kuitenkin huomioida riskit, huolehtia hyvästä ravinnosta, pitää koira hoikkana ja varautua fysioterapiakäynteihin ja mahdollisesti tulevaisuudessa jopa leikkaushoitoon. Darwin odottaa hakemusta ihmiseltä, joka on valmis huolehtimaan siitä, vaikkei sen kroppa olekaan ihan ykkösluokkaa – sydän sillä sen sijaan on puhdasta kultaa.

21.12.2020
Pieni Darwin pötköttää nykyään pehmoisella pedillä. Darwin matkusti sijaiskotiin ihmettelemään kotikoiran elämää.

Darwinin yhteyshenkilönä toimii Ira.

16.12.2020
Kaikki kahdeksan Darwinilta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Darwinilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

23.11.2020
Darwinin toiveissa on koirakaverellinen koti rauhallisella sijainnilla.

Darwin sisaruksineen tuotiin Snezhannan tarhalle Poljanyn kylästä. Kylä sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon ja oli aikaisemmin nimeltään Uusikirkko. Darwinilla on yhteensä 9 sisarusta: Daisy, Delta, Den, Dexter, Diego, Dita, DollyDonovan ja Dumle. Pentujen historiasta ennen tarhalle tuloa tiedetään se, että niiden emo oli hylätty tiineenä ollessaan ja se synnytti pennut ulos. Perhe asui ulkona kunnes emo kuoli, kun pennut olivat noin kaksikuisia. Tässä vaiheessa pennut toimitettiin tarhalle.

Darwinia Snezhanna kuvailee ihmisrakkaaksi, sosiaaliseksi ja kiltiksi pennuksi. 

Darwin on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun puolivälissä mutta se voi muuttaa myös suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Darwin kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.