Darwin

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa pienehköksi keskikokoiseksi (nyt 14 kg)
Syntymäaika: 7/2020
Tautitestattu: 12/2020

16.5.2021
Darwin löysi kodin.

20.4.2021
Darwin palautuu kotia etsiviin perheessä puhjenneen yllättävän ja voimakkaan allergian vuoksi. Darwinin sopeutuminen ainoaksi koiraksi rauhallisessa ympäristössä rivitalossa lähti sujumaan hyvin.

12.4.2021
Darwin löysi oman kodin Pirkanmaalta.

9.3.2021
Erityinen pieni Darwin, 8 kk, etsii erityistä ihmistä, joka on valmis avaamaan kotinsa ja sydämensä tälle persoonalliselle ja omalaatuiselle pikkupojalle.

Darwin matkusti oman kodin toivossa sijaiskotiinsa Suomeen joulukuussa usean sisaruksensa kanssa samalla kyydillä. Sisarukset yksi toisensa jälkeen jatkoivat pian omiin koteihinsa, mutta pieni Darwin ei herättänyt suurempaa kyselytulvaa. Syy lienee se, ettei tämän pikkumiehen kroppa ole ihan täydellinen. Suomeen päästyään Darwinille varattiin aika ortopedille, sillä kotihoitaja oli kiinnittänyt huomiota takajalkojen löysähköön liikkeeseen. Darwinilla todettiin molemmissa lonkissa löysyyttä, joka todennäköisesti kehittää nivelrikkoa myöhemmällä iällä. Vielä tässä vaiheessa ei nivelrikkoa todettu. Lisäksi Darwinilla on hieman vino kuono, joka on todennäköisesti seurausta pikkupentuna sattuneesta traumasta.

Kotioloissa Darwin luottaa erityisesti naispuoliseen väkeen. Ihanimmat asiat Darwinin maailmassa koostuvat rapsuteltavana ja hellittävänä olemisesta, kylki kyljessä nukkumisesta, lelujen riepottelemisesta ja syömisestä. Darwin onkin varsinainen ahmatti, joka on helposti motivoitavissa ruoan avulla. Sen lempipuuhaa on lisäksi lumessa piehtarointi, koirakaverin kanssa painiminen ja villasukkien varastelu. Jos tylsä hetki uhkaa, Darwin ottaa ohjat omiin tassuihinsa ja viskelee leluja itse itselleen ilmaan.

Uudet asiat ja tilanteet vielä kummastuttavat Darwinia, samoin vieraat ihmiset. Darwin ei kuitenkaan ole sellainen ääriarka koira, jolla kestää pitkään sulatella uusia ihmisiä vaan pentumainen uteliaisuus vienee voiton jo ihan muutamassa päivässä. Miehet ovat Darwinista kuitenkin vähän pelottavampia, joten jos tulevasta kodista sellainen löytyy, täytyy miehen olla motivoitunut siihen, että luottamuksen saavuttamiseksi on tehtävä töitä - ja ennen kaikkea annettava aikaa.

Darwin etsii kotia hyvin rauhalliselta alueelta, sillä se säikkyy ulkona helposti muita liikkujia ja sille vieraita ääniä. Darwin on hoidossa rauhallisessa taajamassa omakotitalossa, jonka pihalta aukeaa suoraan polku metsään. Metsässä Darwin on rento ja mennä nuuskuttaa hajujen perässä häntä heiluen. Omakotitalo tulevanakin asuinmuotona on Darwinille ihanteellisin vaihtoehto. Darwin etsii mieluiten kotia aikuisperheestä.

Darwinilla on hoitopaikassaan koirakavereita, mutta se on kohtuu tarkka sille tärkeistä resursseista, kuten ihmisten huomiosta. Talouden ainoana koirana oleminen ja omien rakkaiden ihmisten jakamattoman huomion saaminen olisi varmasti eniten Darwinin mieleen, ja siksi Darwinia voi ajatella myös ainoaksi koiraksi, kunhan koti sijaitsee riittävän rauhallisella alueella.

Missä on se ihminen, jonka sydäntä lähellä on erityislaatuiset koiralapsukaiset? Täällä olisi pieni Darwin, joka odottaa kovasti jo muuttoa luoksesi <3

10.2.2021
Persoonallinen pieni Darwin etsii omaa kotia pääkaupunkiseudulta käsin. 

Darwinin päivät täyttyvät leikeistä koirakaverin kanssa, luiden ja lelujen pureskelusta, nukkumisesta ja rapsutuksista. Darwinin mielilelu on pallo, jota se noutaa mielellään. Darwin leikkii leluillaan pitkiä aikoja myös itsekseen, mutta pysyttelee kuitenkin mieluiten ihmisen lähettyvillä. Se osaa istua käskystä ja tulee varsin hyvin myös kutsumalla luokse.

Darwinissa on joitakin erityishuomiota tarvitsevia piirteitä. Se on ääniarka ja saattaa ulkoillessaan säikkyä itselleen tuntemattomia ääniä. Mitä rauhallisempi ja hiljaisempi ympäristö, sitä parempi. Paras asuinmuoto Darwinille olisi omakotitalo, mutta pari- tai rivitaloa voidaan harkita, jos naapurista ei juurikaan kuulu ääniä. Kerrostalo ei Darwinille käy, koska sisätiloissa ollessaan se kommentoi naapurista kantautuvia ääniä haukkumalla.

Darwin on käynyt osteopaatilla, joka sanoi, että se vastasi hyvin hoitoon. Darwin ja kotihoitaja kiittävät eläinosteopaatti Hannaa avusta ja hellästä hoidosta! Vaikka Darwinia jännitti kovin, se antoi kauniisti käsitellä itseään. Osteopaatti käsitteli mm. Darwinin leuan aluetta ja antoi kotitehtäväksi pakara- ja lonkkalihaksia vahvistavia harjoitteita. Lihaksiston tuki on tärkeää koiralle, jolla on todettu lonkissa löysyyttä. Nivelten terveessä kehityksessä Darwinia auttavat myös ravinteikas penturuoka sekä nivelravinteet ja -öljyt. Lonkat eivät Darwinin vauhtia vähennä, sillä ei ole liikkumishaluttomuutta eivätkä lonkat naksu. Se ei myöskään onnu, eikä sillä ole ongelmia esimerkiksi ylös nousemisessa, liikkelle lähtemisessä tai hyppäämisessä.

Yhdestä Darwinin veljestä on teetetty Wisdom Panelin DNA-testi, minkä mukaan siinä on mm. 25 % saksanpaimenkoiraa, 12,5 % beaglea ja 12,5 % bokseria. Osuudet voivat kuitenkin vaihdella pennuissa ja on jopa mahdollista, että saman pentueen pennuilla on eri isät, joten Darwinin tulokset eivät välttämättä näytä samalta.

Katso video Darwinista pihalla:

Viipurin Koirat - Darwin 9.2.2021

15.1.2021
Suloinen Darwin lähettää terveisiä sijaiskodista! 

Darwin on ollut Suomessa pian kolme viikkoa. Kotioloissa Darwin on jo kuin kuka tahansa nuori koira. Se leikkii leluilla ja haluaa olla kaikessa mukana. Paras paikka on Darwinin mielestä olla kylki kyljessä sohvalla tai sängyllä oman ihmisen vieressä. Mitä lähempänä, sen parempi.

Vieraita ihmisiä Darwin jännittää, miehiä enemmän kuin naisia. Samoin vieraat tilanteet saavat sen jännittämään. Se ulkoilee mielellään tutulla aidatulla pihalla, mutta saattaa vielä säpsyä esimerkiksi ohi ajavaa autoa ja pyrkiä takaisin sisälle. Aidan ulkopuolella avautuvaan suureen maailmaan on tutustuttava askel kerrallaan. Tutulla metsäreitillä Darwin ulkoilee reippaasti mutta vilkkaamassa ympäristössä ulkoilua ei ole vielä kokeiltu. Siksi Darwin toivookin kotia rauhallisesta ympäristöstä ja reipasta koirakaveria oppaaksi suureen maailmaan. 

Isot vieraat koirat pelottavat sitä, mutta tutustumisen jälkeen Darwin antautuu täydellä sydämellä leikkiin kaikenkokoisten koirien kanssa. Joistakin resursseista se on kuitenkin hyvin tarkka, minkä vuoksi Darwinille sopii parhaiten sellainen leppoisa koirakaveri, joka ei pienistä hermostu.

Darwin on hyvä nukkuja, eikä ole puuhastellut öisin. Se on myös hyvää vauhtia oppimassa sisäsiistiksi. Se tietää jo varsin hyvin, että asiat kuuluu toimittaa ulos, mutta ei vielä pysty pidättämään hirveän pitkiä aikoja – varsinkin leikin pyörteissä hätä saattaa yllättää.

Suloinen Darwin luottaa omaan ihmiseen ja sitä voi huoletta silitellä ja käsitellä. Se on kooltaan pienehkö ja kulkee tarvittaessa sylissäkin. 

Darwin etsii kotia erityisadoptiona ja sen kulukorvaus on alennettu. Darwin on tutkittu ortopedin vastaanotolla, jossa sillä todettiin molemmissa lonkissa löysyyttä. Rasituskuvien perusteella tämä on asteeltaan sellainen, että se kehittää todennäköisesti nivelrikkoa myöhemmällä iällä. Vielä tässä vaiheessa ei nivelrikkoa todettu. Tilannetta seurataan ja Darwin sai kipulääkekuurin kokeiluun. Ohjeeksi saatiin myös kehittää lonkkia tukevaa lihasmassaa sekä huoltaa nivelrustoa nivelapuainein. Darwinin erityisyydet eivät tähän lopu, sillä myös sen kuono on vino, mikä saattaa olla seurausta pikkupentuna sattuneesta traumasta. Darwinilla on sen röntgen- ja valokuvat nähneen hammaseläinlääkärin mukaan todennäköisesti ns. vino leuka, mistä aiheutuu purentavirheitä. Voi olla tarpeen poistaa Darwinilta joku hammas, mikäli ne hankaavat toisiaan vasten.

Darwinin erityisyydestä huolimatta etsimme sille edelleen kotia. Lonkkien löysyys ja kipuoireet saattavat helpottaa kasvukauden päättyessä ja koiralla voi olla edessään pitkä ja hyvä elämä. Darwinin tulevan kodin täytyy kuitenkin huomioida riskit, huolehtia hyvästä ravinnosta, pitää koira hoikkana ja varautua fysioterapiakäynteihin ja mahdollisesti tulevaisuudessa jopa leikkaushoitoon. Lonkkaniveldysplasiaan voi tutustua esimerkiksi täällä. Darwin odottaa hakemusta ihmiseltä, joka on valmis huolehtimaan siitä, vaikkei sen kroppa olekaan ihan ykkösluokkaa – sydän sillä sen sijaan on puhdasta kultaa.

21.12.2020
Pieni Darwin pötköttää nykyään pehmoisella pedillä. Darwin matkusti sijaiskotiin ihmettelemään kotikoiran elämää.

16.12.2020
Kaikki kahdeksan Darwinilta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Darwinilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

23.11.2020
Darwinin toiveissa on koirakaverellinen koti rauhallisella sijainnilla.

Darwin sisaruksineen tuotiin Snezhannan tarhalle Poljanyn kylästä. Kylä sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon ja oli aikaisemmin nimeltään Uusikirkko. Darwinilla on yhteensä 9 sisarusta: Daisy, Delta, Den, Dexter, Diego, Dita, DollyDonovan ja Dumle. Pentujen historiasta ennen tarhalle tuloa tiedetään se, että niiden emo oli hylätty tiineenä ollessaan ja se synnytti pennut ulos. Perhe asui ulkona kunnes emo kuoli, kun pennut olivat noin kaksikuisia. Tässä vaiheessa pennut toimitettiin tarhalle.

Darwinia Snezhanna kuvailee ihmisrakkaaksi, sosiaaliseksi ja kiltiksi pennuksi. 

Darwin on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun puolivälissä mutta se voi muuttaa myös suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Darwin kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.