Napero

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021
Sijainti: Tampere, Suomi

15.9.2021
Napero on hoitopaikassa osoittautunut hyvin valloittavaksi persoonaksi. Hoitoperhe ja kaverikoira ovat olleet sosiaaliselle Naperolle tärkeitä.

Napero on kovasti sosiaalinen kaveri, joka tulee hyvin toimeen hoitopaikan miehen, naisen sekä koiran kanssa. Napero on aamuisin vallan ihastunut, kun muu perhe herää kellon soittoon. Uudet asiat jännittävät Naperoa, esimerkiksi rappukäytävässä kulkeminen ja ulkona ihmiset, pyörät, haukkuvat koirat, lastenrattaat ja muut kummallisuudet. Mutta ketäpä ei jännittäisi, kun elämä on niin kovasti muuttunut tarhalta lähdön jälkeen. Vielä tarvitaan aikaa, jotta totutaan kaikkiin uusiin asioihin.

Naperolle on ollut tärkeänä tukena ja esimerkkiä antamassa hoitopaikan 5-vuotias uroskoira. Napero tykkää niin kovasti kaveristaan, että haluaa yölläkin nukkua vieressä.

Napero on matkustanut autossa hyvin ja uskaltaa hypätä autoon itse. Matkapahoinvointia ei ole ollut. Hoitotoimenpiteet ovat menneet sujuvasti ja Napero on antanut käsitellä itseään hyvin. Häntä heiluu paljon ja Napero on iloinen nuori herra. Paljon tarvitaan kuitenkin tottumista uusiin asioihin, jotka saattavat säikäyttää. Sisäsiisteyttä harjoitellaan ja ulos on jo saatu useita onnistuneita suorituksia. Napero on kooltaan tällä hetkellä noin 15 kg ja säkä on noin 50 cm.

Napero etsii kotia perheestä, jossa odottaa reipas ja mukava koirakaveri. Pienten lasten perhe on Naperolle liian jännittävä, mutta teini-ikäisten lasten perheeseen Napero voisi sopia. Rivi- tai omakotitalo olisivat Naperolle sopivia asuinmuotoja. Rauhallinen sijainti olisi Naperolle omiaan, joko hyvin rauhallinen kaupunkialue, taajama tai maaseutu. Iloinen Napero odottaa hakemuksia Tampereella.

10.9.2021
Enää ei Naperon tarvitse odotella saapuvaa syksyä tarhalla, vaan se saa jatkaa oman kodin odottelua hoitopaikan suojissa.

Naperon yhteyshenkilönä toimii Arja.

9.9.2021
Napero pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Napero testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Napero jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Naperon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Napero tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Naperolta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Napero kastroitiin.

13.5.2021
Hymyä huuleen, täältä tulee aina niin iloinen Napero! Tämän pennun kanssa ei aika varmasti tule pitkäksi.

Napero ja sen sisarukset syntyivät paikallisen autokorjaamon pihalle. Pentueen emo Nayda oli elänyt siellä kurjan elämän ketjun päässä, missä se synnytti jatkuvalla syötöllä pentueita.

Autokorjaamosta otettiin yhteyttä alkukeväällä tarhanpitäjä Snezhannaan. Hänelle kerrottiin, että korjaamon pihalla oli pentuja, jotka pitäisi hakea sieltä pois tai korjaamon väki hankkiutuisi niistä itse eroon. Snezhanna meni paikalle. Pihalla tosiaan makoili ketjun päässä ystävällinen emokoira ja sen kahdeksan pentua. Snezhannalle kerrottiin suoraan, että emokoira oli synnyttänyt useita pentueita ja että edellisillä kerroilla vastasyntyneet pennut oli hukutettu. Tällä kertaa pentuja ei oltu huomattu riittävän ajoissa, ne olivat jo sen verran isoja että ne onnistuivat välttämään karun kohtalon. Snezhanna lupasi ottaa pennut vastaan sillä ehdolla, että korjaamon väki suostuu leikkauttamaan emokoiran. Snezhanna ei kuitenkaan pystynyt jättämään ystävällistä ja lempeää emokoiraa taakseen vaan otti koko koiraperheen mukaansa.

Emo ja pennut muuttivat autokorjaamon pihasta tarhan eläintenhoitajan luokse. Vähän yli kolmikuiset pennut asuvat siellä edelleen, ja nyt tämä ihana pentujoukko on valmiina etsimään kotia: tervetuloa kotia etsivien joukkoon Napero ja sen sisarukset NikosNeppariNuukNelleNuraNalle ja Nacho!

Napero innostuu kovasti ihmisistä. Se on iloinen ja sosiaalinen poika, joka ainakin tutussa ympäristössä on pelkkää hymyä ja hännän heilutusta. Naperon seurassa ei voi itsekään olla kauaa huonolla tuulella.

Naperosta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Sen emossa Naydassa saattaisi ulkonäön perusteella on selvä osuus saksanpaimenkoiraa, joten oletettavaa on, että Naperostakin kasvaa aktiivinen koira. Jos Napero tuntuisi juuri sinun elämästäsi puuttuvalta koiralta, niin valmistaudu siihen, että pojalle tulee tarjota runsaasti reipasta liikuntaa ja aivojumppaa, ettei sen tarvitse tylsistyessään keksiä itse parempia huvituksia.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.