Farrah

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 5/2019
Tautitestattu: 2/2020 & 11/2020

5.11.2021
Farrah sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

1.3.2021
Farrahilla todettiin patellaluksaatio molemmissa takajaloissa. Sen polvet on operoitava ja Farrah jatkaa kodin etsimistä sitten, kun ensimmäinen polvi on leikattu.

21.12.2020
Vihdoin tuli ihanan Farrahin aika päästä Suomeen. Farrah matkusti sijaiskotiin harjoittelemaan kotikoiran elämää.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Farrahilta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Farrahilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

4.11.2020
Farrah kävi yhdistyksen pyynnöstä lonkkakuvissa Viipurissa. Röntgenkuvan perusteella ei ole aihetta huoleen.

1.3.2020
Farrahin rabiesvasta-aineiden määritys osoitti, että sillä on riittävä rokotussuoja tartuntaa vastaan. 

Farrah testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis. 

17.11.2019
Utelias Farrah tepsuttaa häntä heiluen siskonsa perässä. Se on juuri päässyt ehkä elämänsä ensimmäiselle hihnakävelylle ja suoriutuu siitä hienosti!

Kolme häkeltynyttä pentupoloa tuotiin Irinan tarhalle syksyllä. Niiden emo, viipurilainen kotikoira, oli saanut pennut eivätkä omistajat löytäneet kaikille koteja. Niinpä näiden pienten elinympäristö vaihtui turvallisen emon luota ankealle tarhalle. Muutos on melkoinen ja sanomattakin lienee selvää, että eläminen tarhalla lähes 250 koiran joukossa on kotiympäristöön tottuneille pennuille järkytys. Freida, Farrah ja Fei yrittävät kuitenkin parhaansa mukaan pärjätä ja toivommekin kovasti, että kolmikko onnistuisi pian löytämään itselleen hyvät loppuelämän kodit Suomesta.

Farrah on siskoksista isokokoisin. Se on hiukan varovaisempi kuin reippain sisko Freida, mutta kovin uteliaasti sekin on tutustumassa uusiin ihmisiin. Hihna on selvästi uusi juttu sille, mutta muiden koirien läsnäolo antaa ulkoilulle mukavan alkupotkun ja pian rohkaistunut Farrah jo viipottaa innoissaan maata nuuhkien. Sylissä istuminen ja käsiteltävänä oleminen saavat Farrahin välillä jännittymään, mutta minkäs teet kun sellaiseen ei välttämättä ole edellisessä elämässä saanut tottua. Vaikka Farrah ajoittain kulkeekin hajuista lumoutuneena melko itsenäisiä polkuja, on se paljon rennompi ja rohkeampi kun vierellä on koiraseuraa. Koirakaverellinen koti saattaisikin olla Farrahille hyvä juttu, sillä tytössä on kuitenkin ripaus varovaisuutta.

Vaikka kolmikko onkin kodista, emme tiedä millaisista oloista ja miten ne ovat pentuaikansa siellä viettäneet. On mahdollista, etteivät ne ole edes eläneet sisätiloissa vaan kasvaneet ulkona pihan perällä. Voi siis olla, että monet asiat ovat niille vielä uusia ja siksi jännittäviä. Farrah toivoo kuitenkin, että maailmassa olisi olemassa sillekin oma ihminen. Sellainen ihana ihminen, joka antaisi Farrahille aikaa ja ymmärrystä eikä hermostuisi vaikka kaikki asiat eivät aina sujuisikaan niin kuin toivoisi. Ihminen, joka ottaisi Farrahin elämäänsä sellaisena kuin se on ja haluaisi tarjota sille jotain mistä jokainen tarhalla asuva koira jää paitsi - onnellisen elämän.

Farrah on sterilisoitu tarhalla liikkuvan sterilointiklinikan toimesta.

Viipurin koirat - Farrah 12.10., 30.10. & 16.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.