Petja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 11/2020

5.3.2021
Petja sai kodin Tyrnävältä.

28.12.2020
Petja on reipas ja iloinen poika, jolle meinasi käydä tarhalla huonosti. Muistoksi jäi puuttuva korvalehti.

Petjalle kävi tarhalla tapaturma, kun toinen koira kävi kimppuun ja repäisi korvalehdestä ison osan pois. Petja on kuitenkin jo täysin parantunut tapaturmasta ja tulee hyvin pärjäämään ilman toista korvalehteäkin. Suloinen Petja toivoo kovin, ettei epätäydellinen ulkonäkö vaikuttaisi oman kodin saamiseen, vaan ikioma perhe löytyisi.

Hoitopaikassa Petja on aloittanut kotikoiraelämän harjoittelun reippaalla mielellä. Ihmiset ovat ihania! Petja ottaa aktiivisesti kontaktia, tutkii ja haistelee. Se antaa käsitellä hienosti ja rapsutteluja ottaa mielellään vastaan. Tassu nousee pyytämään lisää huomiota, jos rapsutus sattuu loppumaan. 

Petjalla on hoitopaikassa koirakavereita, joiden kanssa on tultu hyvin toimeen. Ulkoilu sujuu reippaalla otteella. Petja tykkää haistella uusimmat uutiset ruohotupsuista ja kuuntelee tarkkaan luonnon ääniä. Sisäsiisteyttä parhaillaan harjoitellaan ja alkeet siitä ovat jo hallussa. Reippaan Petjan arvioidaan soveltuvan myös kodin ainoaksi koiraksi. Petja odottaa oman kodin kutsua maaseudulla, Keuruun Haapamäellä.

22.12.2020
Petja sai hoitopaikan ja odottaa adoptiohakemuksia Keski-Suomessa.

2.12.2020
Petja testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Petjalta testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Petjalla positiivinen.

12.11.2020
Petja päätyi kesällä tarhalle ja odottaa nyt omaa, koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Sisarukset Petja ja Linda päätyivät Snezhannan tarhalle elokuussa. Ne olivat osa kymmenpäistä pentujoukkoa, joka matkasi tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan kyydillä Rjabovosta, noin 20 km Pietarista kaakkoon.

Petja on tarhaoloissa Snezhannan mukaan melko sosiaalinen pentu. Se on saanut harjoitella hihnakävelyä tarhalla vierailevien vapaaehtoisten kanssa.

Petja on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun alussa mutta voi muuttaa myös suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Petja kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.