Donovan

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2020
Tautitestattu: 1/2021 

26.3.2021
Donovan sai kodin Espoosta.

19.3.2021
Donovanista on tullut paljon hakemuksia, eikä enempää oteta enää vastaan.

16.3.2021
Reipas ja ihmisrakas Donovan toivoo kotia ainoana koirana, sillä kaikki ihanat resurssit ihmisten huomiosta ruokaan ja leluihin ovat sille kaikki kaikessa eikä niitä huvittaisi jakaa saman talouden koiran kanssa.

Siispä, Donovanin toive on päästä perheensä ainoaksi silmäteräksi!

6.2.2021
Terveisiä Donovanilta kotihoidosta!

"Hurmaava Donovan on viettänyt nyt viikon kotihoidossa ja kehittynyt hurjasti tänä aikana. Jo ensimmäisenä iltana hän hakeutui syliin ja tuntui luottavan meihin täysin. Ensimmäisen yön saimme nukkua melko hyvin, mitä nyt välillä heräiltiin pojan touhuiluihin. Vieläkin tuntuu olevan jokaöinen rituaali herätä kello kolmelta hetkeksi leikkimään, ennenkuin rauhoittuu taas unille. Kovasti tykkää järsiä kaikkea eteen sattuvaa, joten luita ja leluja pitää olla joka paikassa että saa nopeasti lykättyä suotavaa järsittävää eteen kun pureskelu alkaa. Lelujen ja luiden jakaminen perheen 3v Dobby-nartun kanssa ei ole pennun mielestä mukavaa mutta tätä on harjoiteltu paljon ja osaavat välillä hyvinkin nätisti pureskelle omia luitaan samalla sohvalla. Muutenkin tulevat pääsääntöisesti hyvin toimeen ja tykkäävät painiskella, mutta sille päälle sattuessaan Donovan ei voi sietää sitä että Dobby saa huomiota meiltä ja melko ärhäkkäästi saattaa puskea häntä pois meidän läheltä. Dobby on melko alistuva koira, joten vähemmän alistuvaisen koirakaverin kanssa tämmöistä ongelmaa ei välttämättä tule.

Yksinoloa on harjoiteltu joka päivä ja alkuun Donovan jäi ulvomaan ja haukkumaan peräämme. Viikossa on kuitenkin edetty hurjasti ja nyt kun lähdetään kotoa niin hän jää kyllä hiljaa vinkumaan mutta kotiin palatessamme ei rappukäytävään kuulu mitään ääniä sisältä ja kertaakaan mitään ei ole tuhottu, eikä tarpeita ole tehty sisälle poissaollessamme. Eilen, eli viikko saapumisesta, koirat viettivät yli viisi tuntia keskenään kotona ja hienosti meni! Myöskään rappukäytävän ääniin poika ei reagoi mitenkään, vaikka meillä on huono äänieristys. Melko sisäsiistiksikin on jo oppinut ja jos jotain vielä pääsee sisälle niin hienosti aina samaan paikkaan pissa-alustan päälle.

Suihkussakäyminen ja kynsienleikkuu sujuivat tosi hienosti, mutta harjaaminen oli vähän turhan erikoinen kokemus, joten sitä täytyneen harjoitella. Donovan syö hyvällä ruokahalulla, ja fiksuna poikana oppi nopeasti istumaan ja odottamaan että kuppi on maassa ja kuulee sanat "ole hyvä" ennekuin hyökkää ruuan kimppuun. Muutaman ensimmäisen päivän jälkeen Donovan myös rentoutui tarpeeksi että osaa mennä lepäämään kun tarvitsee sitä, eikä hänen tarvitse enää seurata meitä ihan joka paikkaan kotona. Tuntee kuitenkin usein tarvetta asettua lepäämään juuri siihen huoneeseen missä ihmiset touhuaa omiaan. Hyvin ihmisrakas ja halipulainen pentu on kyseessä ja vieraisiin ihmisiinkin, myös miehiin, suhtautuu iloisesti häntää heiluttaen ja silityksiä hakien.

Ulkona lenkkeilee reippaasti, eikä mikään asia jännitä suuremmin. Innokkaasti ja mielenkiinnolla haluaa moikkailla vastaantulevat koirat kokoon katsomatta. Ohikulkevat ihmiset on hieman jännempiä, mutta pyrkii heidänkin perään haistelemaan kun ovat ohittaneet meidät. Silloin tällöin kovat äänet läheiseltä päiväkodilta tai lumiauroista saa pojan pyrkimään toiseen suuntaan häntä koipien välissä, mutta muuten on innokas tutkimaan ympäristöään missä tahansa liikummekin. Hienosti ottaa kontaktia ulkoiluttajaansa ja todella nätisti kulkee hihnassa.

Aivan mahtava pentu hän on, todella reipas ja niin suloinen! Hyvin nopeasti tuntuu oppivan kodin tavoille ja "istu"-komento meni perille ihan muutamalla yrityksellä. Aina hyviä hajuja haistaessaan toiveikkaana istuu ja katsoo meitä silmiin odottaen herkkupalaa. Hän antaa meidän koskea ihan joka paikkaan, myös suuhun, mistä onkin saatu kalastella jos jotakin pientä epäsuotavaa syötävää ulos. Viihtyy hyvin sylissä tai ihan kyljessä kiinni, ennenkuin tulee liian kuuma paksun turkkinsa kanssa. Mainio kotikoira hänestä on kasvamassa!"

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Donovanin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

29.1.2021
Suloinen Donovan matkusti Suomeen kotihoitoon. Donovan odottaa hakemuksia Helsingissä.

28.1.2021
Donovan pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Donovanilta testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Donovanilla positiivinen.

Donovan kävi myös ortopedisessa tutkimuksessa viipurilaisella klinikalla, missä sen lonkat tutkittiin ja kuvattiin mahdollisen löysyyden varalta. Donovanilla todettiin lonkissa löysyyttä ja sen Ortolani-testi oli lievästi positiivinen. Niinpä Donovankin alkaa heti kotihoitoon päästyään syödä valmistetta, joka tukee nivelruston ja -nesteen tervettä kehitystä. Donovanin tuleva koti saa kopiot röntgenkuvista.

23.11.2020
Donovanin toiveissa on koirakaverellinen koti rauhallisella sijainnilla.

Donovan sisaruksineen tuotiin Snezhannan tarhalle Poljanyn kylästä. Kylä sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon ja oli aikaisemmin nimeltään Uusikirkko. Donovanilla on yhteensä 9 sisarusta: DaisyDarwin, DeltaDen, DiegoDita, DollyDexter ja Dumle. Pentujen historiasta ennen tarhalle tuloa tiedetään se, että niiden emo oli hylätty tiineenä ollessaan ja se synnytti pennut ulos. Perhe asui ulkona kunnes emo kuoli, kun pennut olivat noin kaksikuisia. Tässä vaiheessa pennut toimitettiin tarhalle.

Donovan on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun puolivälissä mutta se voi muuttaa myös suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Donovan kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.