Rokka

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu; 5/2021

10.6.2021
Rokka sai kodin Turun saaristosta.

4.6.2021
Rokalla on kotiehdokas eikä siitä oteta enempää hakemuksia vastaan.

1.6.2021
Rokka on ehtinyt harjoitella kotielämää muutaman päivän ajan. Rokka on iloinen, rohkea ja utelias pentu, joka ottaa hyvin kontaktia ihmiseen, oikea pusukone!

Rokka näyttää tulevan hyvin toimeen myös miesten ja nuorten kanssa, mutta pienistä lapsista sillä ei ole vielä kokemusta. Sisäsiisteysharjoittelu on aloitettu, mutta välillä vahinkoja sattuu. Rokan kanssa on tehty pieniä kävelylenkkejä ja niillä ollessa ihmetellään kaikkea liikkuvaa. Rokka on ollut motivoitunut oppimaan makupalojen avulla. Se tykkää nukkua yöllä sängyssä ja nauttii päivisin ulkona ruohikolla makaamisesta. Pentupaini veljen kanssa on Rokalle mieluisaa puuhaa.

29.5.2021
Rokka lähti tutustumaaan Mansen maisemiin kovin innokkaana. Oma koti on pojalla vielä etsinnässä!

Rokka tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Rokalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Viipurin Koirat tutkitutti Rokan rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

22.5.2021
Rokka kastroitiin.

3.5.2021
Snezhannan tarhalla omaa kotiansa odottava Rokka on sisarustensa tavoin iloinen ja utelias pentuviikari.

Rokka ja sen kuusi sisarusta löytyivät aivan pieninä roska-astiasta. Ne olivat lähes vastasyntyneitä, joten oli todellinen onni, että ne saatiin pakkasten armoilta nopeasti turvaan. Samasta roskalaatikosta oli löytynyt vain puoli vuotta aiemmin edellinen hyvin samannäköinen pentue, joten on erittäin todennäköistä, että sama ihminen oli jälleen hylännyt sinne pentuja. Mutta koska kukaan ei tiedä kuka tämä ihminen on, ei pentujen emoakaan päästä steriloimaan.

Rokka ja sen sisarukset ovat vahvistuneet ja varttuneet ensin pienemmässä paikassa, kunnes ne vähän aikaa sitten siirrettiin Snezhannan tarhalle etsimään koteja. Pulloruokinta on tehnyt pennuista sosiaalisia ja ne ilahtuvat kovasti saadessaan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Sivuiltamme löytyvät sisaruksista loputkin: RafaelRenateReeta, Rainer, Ruusa ja Runo.

Suloinen Rokka pääsi ulos aitauksesta kuvattavaksi. Alku oli totista puuhaa, mutta jo muutamassa minuutissa alkoi pieni häntä heilua ja nenä nuuskuttaa. Rokka vaikuttaakin reippaalta ja iloiselta pennulta, kävely hihnassa vain on uutta ja jännittävää. Koska Rokka ei tarhan ulkopuolisesta maailmasta juuri mitään tiedä, tulee varautua siihen että sopeutuminen vie aikaa.

Viipurin koirat - Rokka 2.5.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.