Shadi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 56 cm)
Syntymäaika: 8/2017
Tautitestattu: 2/2021

23.4.2021
Shadi sai kodin Tampereen seudulta.

8.4.2021
Herttainen Shadi on kovin ystävällisen ja kiltin oloinen koira. Shadi tutustuu Vihdin hoitopaikassaan kotikoiran arkeen.

Mustaturkkinen Shadi ehti odottaa reilut kolme vuotta pääsyä pois tarhalta. Maaliskuisena päivänä Shadille kävi onni osaksi ja se matkusti Suomeen hoitopaikkaan. Shadille on ollut hämmästys siirtyä talon sisätiloihin ja tutustua siellä kaikkiin uusiin asioihin. Shadi on kuitenkin ollut reippaalla mielellä uuden edessä. Shadista ihaninta on pehmeä sohva ja öisin hoitoperheen vieressä köllöttely. Joitakin asioita Shadi vielä jännittää, mutta on odotettavaa, että ajan myötä se kyllä tottuu, onhan kotikoiran elämää vasta hetken aikaa takana.

Shadi on ihmisystävällinen ja viihtyy hyvin vieressä sohvalla ja sängyssä. Se pitää rapsuttamisesta ja suukottelee paljon. Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin ja käsittely on ollut helppoa.

Shadi on aloittanut yksinoloharjoittelut ja ne ovat edenneet lupaavasti. Myös ulkona hihnassa kävelyharjoitukset ovat sujuneet mukavasti. Vastaantulevia koiria Shadi joko tervehtii – tosin joitakin koiria se jännittää. Autossa matkustaminen on sujunut hyvin, Shadi on rauhoittunut häkkiinsä eikä matkapahoinvointia ole havaittu.

Shadi etsii kotia rauhalliselta sijainnilta. Kaupunki ei ole kokemattomalle Shadille sopiva paikka. Kiva koirakaveri kotona odottamassa olisi plussaa. Sopivia asuinmuotoja olisivat omakoti- ja rivitalot. Ihanaan Shadiin pääsee tutustumaan Vihdissä. Sen elämää voi seurata myös kotihoitajan blogissa.

28.3.2021
Kolme pitkää vuotta tarhalla voisivat masentaa koiran, mutta Shadia ei: Shadi rakastaa ihmisiä. Se tulee ja pussaa varovasti nenänpäätä ja se on sen mielestä ihanaa.

Noin kolme ja puoli vuotta sitten maailmaan syntyi koirapentue. Seitsemän koiraa näkivät viipurilaisen päivänvalon ja ajan saatossa osa pennuista sai kodin, osa taas ei.

Kaikkien vuorokaudessa on kuitenkin sama 24 tuntia, mutta se tuntuu varmasti pidemmältä, jos asuu viipurilaisella koiratarhalla siitä ajasta jokaikisen sekunnin. Odottaa, odottaa ja odottaa. Jos siinä jotain oppii, niin kärsivällisyyttä.  Shadilla olisi kaikki syyt ja perusteet olla katkera elämälle, sillä hän on yksi niistä pennuista, joiden ohi silmät pyyhkivät. Yksi niistä pennuista, jotka odottavat. Entä käyttääkö Shadi oikeuttaan olla katkera? No ei taatusti. 

Shadi saapui Suomeen pitkälti päälle kolmen vuoden tarhaelämän jälkeen. Sillä ei siis ole elämästä mitään muuta käsitystä, kuin häkki. Se ei ole kulkenut portaita tai ovista, nukkunut sisällä, saati pehmeällä pedillä hiljaisuudessa. Shadi ei ole elänyt ihmisen kanssa ja nyt, kun Shadi on Suomessa, tiedämme, että sitä se on odottanut. Ainoastaan sitä. Vaikka moni asia onkin niin kovin jännittävää, se suhtautuu asioihin valtavan uteliaasti. On kovin vaikea sanoa koirasta mitään vedenpitävää, kun se on ollut Suomessa vasta muutaman päivän, mutta sen me voimme sanoa, että ihmisiä Shadi rakastaa. Se tulee ja pussaa varovasti nenänpäätä ja se on sen mielestä ihanaa.  Ja kun se on iloinen, häntä heiluttaa koiraa, ei toisinpäin. Niin kiva koira on Shadi. Ja ihan valmis omaan kotiin.

Koska Shadi on elänyt pitkään tarhalla, etsii se ainakin tässä vaiheessa kotia rauhalliselta alueelta omakoti- tai rivitalosta toisen ystävällisen koiran kaverina.

27.3.2021
Vihdoin koitti ihanan Shadin vuoro päästä Suomeen. Shadi odottaa hakemuksia Vihdin seudulla.

15.2.2021
Shadi tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Shadilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

28.2.2020
Shadi on rauhallinen ja ystävällinen tyttö, joka pitkäpinnaisesti odottaa rapsutusvuoroaan. Kun löytyisi vielä oma koti, jossa rapsutuksia riittäisi!

Aina, kun tarhalla kulkee ja katsoo ympärilleen, katse osuu Shadiin, joka rauhallisesti katselee kulkijaa ja tuntuu ajattelevan, että jos vain istun tässä kiltisti, saan ihmisen luokseni. Shadi on äärimmäisen sympaattinen, kiltin ja vaatimattoman oloinen tyttö, joka mieluummin nätisti pyysi rapsutuksia kuin riekkui ympäriinsä. Tarjotut namitkin se oli aivan valmis jakamaan häkkikaverinsa kanssa. Shadi on todella kultainen ja lempeä tyttö, joka kuuluisi oman perheensä pariin viettämään aikaa, ei mutaiselle koiratarhalle. Sen turkki on elinolosuhteista huolimatta kaunis ja kiiltävä, joten millainen siitä tuleekaan, kun se pääsee kotiin.

30.3.2019
Tumma kaunotar Shadi on luottavainen ja hyvin ystävällinen ihmisiä kohtaan. Shadi on niitä ihania koiria, jotka ovat jääneet harmittavan vähän huomatuiksi.

Shadi on varsin ihmisrakas, häntä huiskuttaa onnesta ja tyttö tulee oitis tervehtimään. Shadilla ei ollut pikkupentuna onnea oman kodin löytymisen suhteen eikä matkalippua Suomeen löytynyt. Näin ystävällisen tytön kuuluisi olla kotona ihmisten parissa eikä tarhalla odottamassa silloin tällöin saatavia rapsutuksia. Osa Shadin sisaruksista onkin jo päässyt kotiin ja elämä on niillä sujunut kotikoirana varsin mallikkaasti.

Hihnassa kulkeminen on Shadille vielä uutta ja ihmeellistä, mutta niinhän se ensimmäinen kerta jokaiselle koiralle on. Jännitys pistää tytön alkuun vallan matalana kulkemaan lumihangessa, kunnes päästään istuskelemaan paikoilleen. Siellä Shadi rohkaistuu ja nojautuu ihmistä vasten nauttien lämmöstä ja mielellään muiskauttelee pusun jos toisenkin tilaisuuden tullen. Erityisesti muiden koirien läsnäolo antaa Shadille tukea ja tyttö on paljon reippaampi kun lähettyvillä pyörii muita nelijalkaisia.

Shadi vaikuttaa sopeutuvaiselta ja onkin tullut hyvin toimeen aitausten muiden koirien kanssa, niin narttujen kuin urostenkin. Shadi tulee tarvitsemaan hellää ja johdonmukaista opastusta kotikoiran taitojen opiskelussa. Shadi vaikuttaa yhteistyökykyiseltä ja fiksulta koiralta, joka puuttuvat taidot tulee varmastikin oppimaan. Kuka huomaisi kotia ja omaa ihmistä kaipaavan ihastuttavan Shadin?

Viipurin koirat - Shadi 22.3.2019

30.5.2018
Shadi on onnistunut säilyttämään iloisen ja ihmisrakkaan luonteensa siitäkin huolimatta, ettei kotia pikkupentuna löytynyt.

Shadista on kasvanut siskojensa kaltainen ystävällinen, kiltti ja sopuisa tyttö. Kaikki tarhavieraat sukupuoleen katsomatta saavat yhtä lämpimän vastaanoton. Musta Shadi tuppaa vähän jäämään muiden koirien varjoon, mikä on harmi, sillä näin mukavalla luonteella varustettu tyttö kuuluisi kyllä omaan kotiin. Ehkäpä Shadin onni vielä kääntyy ja kutsu omaan kotiin tulisi pian..?

Viipurin koirat - Shadi 16.8.2018

Viipurin koirat - Shadi 26.5.2018

3.1.2018
Shadi antaa alkuun vaikutelman ujosta ja varovaisesta tytöstä, mutta tovin kuluttua pehmoisen kuoren alta paljastuu kaikkea muuta! Iloinen, ihana ja ihmisrakas pentu!

Seitsemän onnekkaan pennun joukko SabaSuraSiwaSuhi, Shila, Shadi ja Siam tupsahtivat eräänä päivänä Irinan tarhalle. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta koska suurin osa poppoosta on enemmän tai vähemmän reippaita ja ystävällisiä, ovat ne varmastikin aiemmassa elämässään saaneet tottua jonkinlaiseen seurusteluun ihmisten kanssa. Kaikki seitsemän pikku tirriäistä pistävät nyt tassut tiukasti ristiin sen puolesta, että tarha-aika jäisi mahdollisimman lyhyeksi ja matka omaan kotiin alkaisi pian!

Pieneen häkkiin astuessa mustaa Shadia ei näy missään. Kun rohkeimpia ja innokkaimpia pentuja on hetki silitelty, kurkistus koppiin paljastaa ettei siinä vielä ollut kaikki. Kopin suojassa makeaa unta nukkuu pieni karhunpentu Shadi. Shadi nousee kevyesti syliin ja vasta herännyt tyttö onkin aivan ihmeissään. Kesken unien paikalle pelmahtaneet ihmiset ovat Shadin mielestä alkuun vähän omituista sakkia, mutta kun pikkuinen on hetken aikaa saanut tutustua vieraisiin alkaa pieni häntä varovaisesti osoittamaan elonmerkkejä. Eikä aikaakaan, kun Shadi jo innoissaan tepsuttaa häntä villisti heiluen ihmisen ympärillä ja pyrkii pusuttelemaan kaikkea mihin vain yltäisi. "Rapsuta rapsuta!". Pieni Shadi on ihan onnessaan kaikesta saamastaan huomiosta. Shadi vaikuttaa hyvin ystävälliseltä ja ihmisrakkaalta pennulta, joka toivoisi että oma koti löytyisi pikaisesti.

Koska emme tiedä millaisessa ympäristössä pennut ovat kasvaneet ja eläneet ennen tarhalle päätymistään, tulee uuden omistajan olla motivoitunut uuden perheenjäsenensä sopeuttamiseen. Se vaatii aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Monet asiat voivat alkuun olla jännittäviä ja pelottavia, mutta rauhallisen ja rohkaisevan omistajan kanssa hyvä tulee. Asia kerrallaan. Kukaan ei varmasti ole koskaan vielä opettanut mitä tarkoittavat esimerkiksi sisäsiisteys, hihnassa käveleminen tai yksin oleminen, joten miten pieni tarhapentu niistä mitään voisikaan ymmärtää. Mieti tarkoin resurssejasi, sillä Shadi ei halua olla kenenkään äkillinen ihastus tai päähänpisto vaan adoptiopäätöksen tulee olla tarkoin harkittu.

Osa pennuista on jykevämpiä kuin toiset eikä tulevaa kokoa voi varmuudella tietää. Shadista kasvanee kuitenkin keskikokoinen tumma kaunotar aikuisena.

Viipurin koirat - Shadi 13.3.2018

Viipurin koirat - Shadi 30.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus. Jos harkitset kodin tarjoamista Shadille, luethan ajatuksella myös tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.