Tori

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (alle 50 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 11/2021

10.12.2021
Tori sai kodin Turusta.

28.11.2021
Vain hetken miettimisen jälkeen Torista on kuoriutunut sosiaalinen ja iloisesti häntäänsä heiluttava koira, vaikka tarhaelämän taakse jättämisestä on kulunut vasta vuorokausi.

Tori pitää ihmisistä ja tulee hyvin toimeen myös hoitopaikan muiden koirien kanssa. Erityisesti Tori nauttii pihassa vapaana juoksemisesta ja tutustuu leikin lomassa innokkaasti ympäristöön.

26.11.2021
Tumma kaunotar Tori pääsi Suomeen! Tori on tavattavissa Tampereella.

22.11.2021
Torin rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Tori tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Torilla positiivinen.

10.10.2021
Aitauksesta pilkottaa hassut korvat ja iloa täynnä olevat silmät. Tori se siellä katselee ja odottaa, koska joku huomaisi sen.

Pakkaset jo kolkuttelevat ihan ovella. Nuorella Torilla on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi viime vuoden tammikuussa, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Torin tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Nyt Tori sisaruksineen elää tarhan suojissa, missä se saa ruokaa syödäkseen ja lämmikettä kylmeneviä öitä kohden. Se kuitenkin elättelee toivoa vielä yhdestä onnenlykkäyksestä – ikiomasta kodista. Toivottavasti tätä kaunista ja ilosilmäistä koiraa vielä yhden kerran onnistaisi.

Tämä neitonen on kokenut elämässään paljon. Se syntyi epätoivottuna, vietti elämänsä ensimmäiset viikot sijaisemon hoivissa ja lopulta siirtyi tarhalle etsimään omaa kotia. Niin kuin Torille ei olisi vastoinkäymisiä heitelty sen eteen jo tarpeeksi, ovat sen mahdollisuudet löytää oma koti muita heikommat – sen kauniin mustan turkin vuoksi. Toivoa, iloa ja onnea ei tästä tytöstä silti puutu. Voi kunpa joku huomaisi sen koirajoukosta, näkisi sen kauneuden ja valloittavan persoonan ja tarjoaisi tälle epäonnisen onnekkaalle tytölle lempeyttä, lämpöä ja oman kodin.

Tori on sosiaalinen koira, joka nauttii suuresti ihmisten seurasta. Voi sitä hymyn määrää, kun tämä tyttö saa huomiota! Mukavan kokoinen Tori on myös päässyt vapaaehtoisten seurassa harjoittelemaan hihnassa kulkemista, ja harjoitukset ovat sujuneet varsin mallikkaasti. Uudessa kodissa pitää kuitenkin varautua harjoittelemaan (tätäkin) taitoa vielä paljon lisää. Torilla kun ei ole kokemusta kotikoirana olosta – sen ainoa tuntema koti koiratarha, missä se on koko ikänsä viettänyt. Sen sopeuttaminen kotikoirana elämiseen tuleekin vaatimaan aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta on aivan varmasti sen arvoista.

Tori on sterilisoitu ja se matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.