Jessie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 11/2020

23.1.2021
Jessie sai kodin Kirkkonummelta.

9.1.2021
Jessie on iloinen, luottavainen ja ihmisrakas pentu. Se rakastaa myös toisten koirien kanssa leikkimistä.

Jessie tulee erinomaisesti toimeen hoitopaikan toisen koiran kanssa. Ulkona toiset koirat kiinnostaisivat sitä myös kovasti. Myös ihmisistä Jessie pitää kovasti. Aivan uusiin tuttavuuksiin se saattaa suhtautua aluksi vähän ujosti, mutta se tottuu nopeasti ja on sen jälkeen luottavainen myös uusien ihmisten seurassa. Jessie osaa myös rauhoittua hienosti vieraassakin paikassa. Kyläilypaikassa Jessie on tavannut myös kissoja eikä se välittänyt niistä mitään.

Yksinjäämistä Jessien kanssa ei ole vielä harjoiteltu, mutta ihmisten ollessa kotona se osaa kyllä nukkua rauhallisesti toisessa huoneessa. On kuitenkin tärkeää, että yksinjäämistä aletaan harjoittelemaan uudessa kodissa, jotta siitäkin tulee Jessien elämään normaali rutiini. Pennuille tyypilliseen tapaan Jessie nakertaa välillä tuolinjalkoja tai varastelee sukkia, mutta mikään suuri tuholainen se ei ole ollut.

Hihnassa kulkeminen on Jessien mielestä vielä vähän jännittävää. Se alkaa herkästi vetämään hihnassa innostuessaan monista asioista ulkona. Se ei pelkää esimerkiksi autoja, mutta tottumattomuuttaan se saattaa herkästi poukkoilla ajotielle. Hihnassa kävelemisen taitoja Jessien kanssa onkin syytä harjoitella sinnikkäästi, jotta ulkoilusta tulee rentoa kaikille.

Kaikkiaan Jessie on iloinen, mutta kuitenkin varsin rauhallinen pentu. Se on ihmisläheinen ja pennuksi jo hyväkäytöksinen tyttö. Harjoiteltavaa toki riittää sen kanssa vielä monessa asiassa, mutta fiksuna tyttönä Jessie oppii koko ajan valtavasti uutta ihmisten kanssa elämisestä ja siitä, miten sen toivotaan käyttäytyvän. Jessie etsii kotia, jossa sillä olisi koirakaveri odottamassa. Jessie ei ole asunut kerrostalossa, joten rivi- tai omakotitalo olisi varmasti paras asuinmuoto sille.

21.12.2020
Jessie löysi hoitopaikan Suomesta ja tutustuu kotikoiran elämään sijaiskodissaan Espoossa.

8.12.2020
Jessieltä testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Jessien rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Jessieltä testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Jessieltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.11.2020
Iloinen Jessie odottaa Snezhannan tarhalla oman kodin löytymistä.

Jessie ja sen sisarukset Jaava, Jami, Jose, Jasmin ja Joska löytyivät Viipurista roskapöntöstä. Pienillä pennuilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia, ellei joku hyväsydäminen ihminen olisi sattunut löytämään niitä sieltä. Niiden onneksi niin kuitenkin kävi, ja nyt kaikki kuusi elävät tarhalla odottaen päivää, milloin ne pääsisivät matkustamaan Suomeen omiin koteihin tai hoitopaikkoihin. Snezhanna kuvailee Jessietä reippaaksi pennuksi, joka on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Ikänsä ja rokotustensa puolesta Jessie on valmis matkustamaan, kunhan sopiva koti löytyy. Se sterilisoidaan ja tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.