Leyla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2/2017
Tautitestattu: 2/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

26.2.2021
Leyla sai kodin Porista.

15.8.2019
Kaunis, harmaa Leyla on hyvin arka tyttö. Se tarvitsee todella paneutuvan ja arkoja koiria ymmärtävän omistajan.

Leyla ja sen sisarukset syntyivät onnettomien tähtien alla. Leylakin jäi kasvamaan tarhalle ja aika on valitettavasti tehnyt siitä jatkuvasti aremman. Enää harvoin Leyla tulee luokse, vaan useimmiten se piiloutuu aitauksessaan terassin alle, kun se huomaa ihmisen astuvan sisälle.

Pian käynee niin, että Leylan kodinsaantimahdollisuudet ovat aivan nollassa. Hetken haluaisimme kuitenkin pitää vielä toivoa yllä - jos jostain löytyisi se Leylan lottovoitto ja se pääsisi omaan kotiin, maaseudun rauhaan, ymmärtäväisen ja aroista koirista kokemusta omaavan ihmisen ja sen reippaan toisen koiran luokse.

Jos harkitset kodin tarjoamista Leylalle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

2.4.2018
Leylasta on kasvanut kaunis nuori tyttö. Aluksi se vähän ujostelee, mutta nopeasti kuitenkin ilahtuu ja tulee tervehtimään.

Leyla on kasvanut tarhalla aivan pienestä pennusta asti. Se on alusta asti ollut varovainen ihmisten seurassa, mutta iloksemme olemme saaneet havaita, että se on kuitenkin koko ajan reipastunut. Nyt Leyla tulee jo tervehtimään hyppäämällä varovasti vasten, häntä mahdottoman kovasti heiluen ja kieli sormia lipoen. Varmasti omaan kotiin muutto tulee olemaan Leylalle kovin jännittävä tilanne, mutta rauhallisella ja pitkäjänteisellä ohjaamisella ja totuttamisella se sopeutuu kotikoiraksi vielä mainiosti. Leyla toivookin, että uudessa kodissa olisi reipas koirakaveri näyttämässä mallia. Tarhalla Leyla tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja mieluummin väistää kuin alkaa kinastella mistään.

Viipurin koirat - Leyla 2.4.2018

2.6.2017
Ujohko Leyla haaveilee ymmärtäväisestä omistajasta. Mitä sitä muutamista nakerrelluista kengistä, jos vastapainona saa kulkea parhaan ystävän rinnalla, kaikkea uutta ihmetellen?

Leyla ja sen sisarukset LiaraLiisaLucyLenni ja Lexa tuotiin tarhalle yhdessä Lucia-emon kanssa. Paikallinen eläinsuojelija oli kuullut hädässä olevasta pentueesta, ja Irina lupasi ottaa emon ja pennut vastaan. Yhdistyksen aktiivit olivat juuri tarhalla käymässä, kun Lucia ja pahvilaatikossa nököttäneet pennut tuotiin tarhalle. Nyt pennut alkavat olla jo siinä iässä, että kotimatka Suomeen voisi alkaa.

Leyla on sisarustensa tapaan hieman ujo tyttö. Se kipittää kopin turvaan tarkkailemaan ihmisiä, mutta jää kuitenkin napottamaan oviaukkoon ja katselee sieltä selvä uteliaisuus silmissään. Kun tulee Leylan kuvausvuoro ja otan sen syliin, livistää se kopin takaosaan. Nostan sen sieltä syliin, ja varsin kiltisti Leyla tyytyy osaansa kuvattavana, vaikka tilanne onkin sille ihan uusi ja jännittävä.

Koska Leyla on vielä ujo pentu, etsii se ymmärtäväistä omistajaa. Sellaista, joka ei odota, että jo toisena päivänä päästään pitkälle lenkille ja kolmantena päivänä kutsutaan vieraita tupa täyteen. Leylan omistajan tulee ymmärtää, että ujo pentu tarvitsee aikaa rohkaistuakseen, eikä sitä saa väkipakolla viedä liian vaikeisiin tilanteisiin. Tukemalla, siedättämällä ja totuttamalla Leyla oppii kyllä vielä, ettei maailma ole niin jännittävä paikka kuin ensin voisi luulla. Reipas aikuinen koirakaveri olisikin oiva malli ja tuki uudessa kodissa.

Leylasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Emo Lucia on noin 55 cm korkea ja parikymmenkiloinen, joten oletettavasti Leylasta tulee ainakin samaa kokoluokkaa. Kunhan Leyla pääsee kotiutumaan kunnolla, voi siitä kuoriutua varsin vilkas ja elämäniloinen tyttö. Siksi Leyla haaveilee ymmärtäväisestä, mutta aktiivisesta omistajasta - sellaisesta, joka on valmis etenemään Leylan tahtiin, mutta joka haluaa kuitenkin tarjota Leylalle riittävästi aktiviteettia.

Vaikka yhteiselämän alku vaatisi töitä ja omistautumista, korvaa Leyla sen varmasti moninkertaisesti. Mitä sitä muutamista nakerrelluista kengistä, jos vastapainona saa kulkea parhaan ystävän rinnalle, kaikkea uutta ihmetellen ja ihaillen?

Viipurin koirat - Leyla 10.9.2017

Viipurin koirat - Leyla 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.