Liara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2/2017
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

31.8.2022
Liara on valitettavasti niin ihmisiin tottumaton ja pelokas, ettei sille enää etsitä kotia Suomesta. Liara poistuu VK:n adoptio-ohjelmasta.

1.2.2020
Voi Liara, miten sen kauneuden voisikaan välittää sanoin tai kuvin. Liara on niitä, joiden kauneus täytyy kokea omakohtaisesti.

Se asuu tarhalla sellaisessa häkissä, että Viipurin Koirien aktiivien kiireisillä vierailuilla se jää valitettavan usein vaille vierailua. Siitä huolimatta se on säilyttänyt hienosti uteilaisuuden ihmistä kohtaan. Kun se saa häkkiinsä kaksikin ihmistä, se keskittyy hienosti nameihin ja välillä tuntuu jopa unohtavan, että siellä on se toinenkin, joka koko ajan kuvaa. Se asuu veljensä Lexan kanssa, jonka kanssa ei ainakaan nameista tule riitaa ollenkaan. Liara ei ole kovin kokenut ihmisten kanssa ja niinpä namitkin katoavat parempiin suihiin siten, että tarjoajan käsi meinaa mennä mukana. Se ei kuitenkaan hätkähdä juurikaan, vaikka vieras heilauttaa kättään yllättävästi heittäessään nameja ja kun tämä kyykistyy, jää Liara silti lähelle kuikuilemaan, josko tämän taskuista vielä jotain kivaa löytyisi.

Kun se katsoo parhaaksi, se käy ottamassa hyvin pienen tauon aitauksensa sisätiloissa, mutta palaa hyvin pian ja olisi kovasti lähestymässä kuvaajaakin, mutta taakse jäävä toinen vieras on kuitenkin tässä tilanteessa liikaa. Se on kuitenkin hyvin kiinnostunut ihmisistä ja näiden tarjoamista herkuista. Se ei osaa varmastikaan kulkea hihnassa, se ei ole sisäsiisti eikä se osaa hienosti istuen odottaa omaa vuoroaan, mutta se taatusti osaa kiintyä omaan ihmiseensä ja kärsivällisyydellä ja isolla kourallisella nameja se varmasti oppii mitä vaan.

Viipurin koirat - Liara 25.1.2020

15.8.2019
Kaunis Liara on varovainen tyttö. Se on elänyt pennusta asti tarhalla, mutta ansaitsisi oman kodin - aivan kuin kaikki muutkin kodittomat koirat.

Liara ei syntynyt onnellisten tähtien alla. Se hylättiin ihan pienenä sisarustensa ja emonsa kanssa tarhalle, ja sille tielle se on jäänyt. Vaikka Liara on kovin kaunis tyttö, ei kukaan ole halunnut tarjota sille kotia.

Nyt kahden vuoden tarhalla asumisen jälkeen Liara on ujo ja varovainen koira. Se haluaisi lähestyä ihmisiä, mutta arkuus vie voiton eikä se hakeudu kosketusetäisyydelle. Namit kiinnostavat kuitenkin niin paljon, että ne se uskaltaa hakea kädestä. Paljon on kuitenkin nameja syöttävänä ja polkuja tallattavana ennen kuin Liaran luottamuksen voittaa puolelleen.

Koska Liara on tarhalla kasvanut ujosta pennusta ujoksi aikuiseksi, tarvitsee se aivan erityisen omistajan. Sellaisen, joka haluaa nähdä aikaa ja vaivaa Liaran sopeuttamiseen ja joka ei odota ihmeitä nopeasti tapahtuviksi. Liaran sopeutumisen kannalta olisi myös tärkeää, että kodissa olisi reippaampi koirakaveri odottamassa sekä oma piha, jossa ulkoilua voi harjoitella Liaran tahtiin. 

Jos harkitset kodin tarjoamista Liaralle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

4.10.2017
Kaunis Liara sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

2.6.2017
Liara on ihana ja kaunis tyttö. Se on kuitenkin myös hyvin ujo, joten Liara toivoo koko pienestä sydämestään, että joku ymmärtäväinen ihminen haluaisi jo pian tarjota sille oman kodin.

Liara ja sen sisarukset LucyLiisaLeylaLenni ja Lexa tuotiin tarhalle yhdessä Lucia-emon kanssa. Paikallinen eläinsuojelija oli kuullut hädässä olevasta pentueesta, ja Irina lupasi ottaa emon ja pennut vastaan. Yhdistyksen aktiivit olivat juuri tarhalla käymässä, kun Lucia ja pahvilaatikossa nököttäneet pennut tuotiin tarhalle. Nyt pennut alkavat olla jo siinä iässä, että kotimatka Suomeen voisi alkaa.

Liara on pennuista ujoin. Se kipittää koppiin piiloon, kun pentueen aitaukseen astuu sisälle. Siinä missä muut pennut tulevat uteliaina kurkkimaan, jää Liara piiloon kopin perukoille. On aina kovin surullista nähdä, kun joku pentu arastelee ihmisiä kovasti. Mutta uskomme kuitenkin, että Liarastakin kasvaa vielä omaa perhettään rakastava ja sen seurassa reipas tyttö, kunhan se pääsisi mahdollisimman pian Suomeen ja omaan kotiin totuttelemaan.

Aikuinen, reipas koirakaveri mallia näyttämässä olisi Liaran kotiutumisessa suureksi avuksi. Myös uudelta omistajalta vaaditaan rauhallista ja pitkäjänteistä asennoitumista, sillä on mahdotonta ennustaa, meneekö Liaran reipastumisessa päivä ja kuukausi. Saattaa olla, että Liara jää loppuiäkseen varovaiseksi tytöksi vieraiden ihmisten seurassa, vaikka oman porukan kesken siitä kuoriutuisikin vielä tavallinen, iloinen nuori tyttö.

Liarasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Emo Lucia on noin 55 cm korkea ja parikymmenkiloinen, joten oletettavasti Liarasta tulee ainakin samaa kokoluokkaa. Kunhan Liara pääsee kotiutumaan kunnolla, voi siitä kuoriutua varsin vilkas ja elämäniloinen tyttö. Siksi Liara haaveilee paitsi ymmärtäväisestä, myös riittävän aktiivisesta omistajasta - sellaisesta, joka lupaa edetä Liaran tahdissa, mutta viedä sen myös pitkille lenkeille, kunhan Liara on itse siihen valmis. Vaikka yhteiselämän alku tulee todennäköisesti vaatimaan töitä ja omistautumista, korvaa Liara sen varmasti moninkertaisesti. Aran koiran luottamuksen voittaminen on aina kovin palkitsevaa.

Viipurin koirat - Liara 10.9.2017

Viipurin koirat - Liara 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.