Donata

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 35 cm)
Syntymäaika: 8/2016

16.8.2017
Donata on varattu saksalaiseen kotiin.

1.6.2017
Aurinkoinen Donata rrrrrrrrakastaa kaikkia! Se on sopivasti syliin mahtuvaa mallia, ja Donata tekeekin kaikkensa, että sylissä saisi viettää mahdollisimman paljon aikaa!

Donata joutui hylätyksi loppukeväästä. Iloinen tyttö päätyi sen seurauksena Irinan tarhalle, missä se yrittää nyt kaikin keinoin saada osansa ihmisten huomiosta isompien koirien joukossa. Donata on kooltaan varsin pieni, korkeutta sillä on noin 35 cm ja painoa alle 10 kg. Sen verran Donatassa on kuitenkin tomeruutta, että se pärjää muiden nuorten koirien joukossa ongelmitta.

Donata on suloinen ja hauska pieni väkkärä, joka seuraa kuin varjo aitauksessa liikkujia. Kun istahdan katoksen kulmalle, on syli äkkiä täynnä pientä, harmaata tyttöä. Donata pussaa naaman märäksi ja pyörii sylissä niin onnellisena, että ei voi kuin huokaista syvään ja pohtia, miksi joku tämänkin elämäniloisen ja niin kovin mainion koiran on voinut hylätä.

Donata on pieni, mutta aktiivinen tyttö, joka etsii aktiivista omistajaa. Sohvaperunan paikan saa varata ihan muulle koiralle, sillä Donata haluaa takuulla elämäänsä tekemistä ja touhua. Sosiaalisena tyttönä Donata voisi tykätä koirakaverista, mutta toisaalta ihmiset tuntuvat olevan sille aivan ykkösjuttu, joten ainoan koiran paikka sopinee myös Donatalle.

Donatalla ei välttämättä ole mitään kokemusta kodissa asumisesta, joten uuden omistajan syytä varautua siihen, että kaikki hihnakävelystä sisäsiisteyteen ja yksinjäämiseen on opetettava sille alkeista lähtien. Hetkeäkään emme epäile, etteikö ihana Donata näitä taitoja oppisi, mutta siihen tulee kuitenkin varautua, että töitä voi olla enemmän tai vähemmän edessä.

Hauska ja aurinkoinen Donata kietoo helposti kenet vaan tassunsa ympärille. Ilman tarkkaa harkintaa ei kodin tarjoamista kannata kuitenkaan suunnitella - Donata etsii vain sitoutumiskykyistä omistajaa, joka sitoutuu huolehtimaan Donatan hyvinvoinnista koko sen loppuiän. Vaikka kaikki ei aina sujuisi kuin Strömsössä, niin kaveria ei hylätä - eihän?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.