Kleo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 15 kg)
Syntymäaika: 6/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

5.12.2020
Lepää rauhassa pieni Kleo <3. Kleo menehtyi tarhalla tappelussa.

1.11.2020
Suloinen Kleo etsii kotia, joka sijaitsee rauhallisessa ympäristössä ja jossa koirakaverikin olisi jo odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

24.2.2020
Reipas Kleo pääsi hihnakävelylle katsastamaan elämää aitauksen ulkopuolelle.

Joskus koirat jännittävät hihnassa niin paljon, että ne muuttuvat jäykäksi kauhusta, eikä etenemisestä tule mitään. Kleo sen sijaan vaikuttaa uteliaalta pieneltä tutkimusmatkailijalta. Uudet hajut innostavat  ja meno hihnassa näyttää jo oikein lupaavalta. Jännittävän tilanteen kohdatessa Kleo hakee turvaa ihmisestä.

Syli on Kleolle mieluisa paikka, eikä sitä raaskisi millään laskea alas, niin paljon se tuntuu nauttivan ihmisen huomiosta ja lämmöstä. Kleo on kaikin puolin mainio ja kompaktin kokoinen poika, joka on jo aivan valmis uusiin seikkailuihin Suomessa.

Kleo jäänee aikuisena mukavan keskikokoiseksi ja siitä kasvanee n. 20 kiloinen poika.

Viipurin koirat - Kleo 20.2.2020

19.12.2019
Soma pieni vaalenpunanenäinen Kleo ilahtuu kovasti tarhavieraista. Edestakaisin heiluva hännänpää viestii, että ihmiset ovat Kleon mielestä tosi kiva juttu.

Sisarukset Kleo ja Kielo päätyivät Snezhannan tarhan pentulauman jatkoksi syksyllä. Mukavanoloiset sisarukset ovat molemmat reippaita ja niin mahdottoman suloisia. Niistä tuskin kasvaa kovin suuria jättejä, sellaisia sopivan keskikokoisia ennemminkin.

Kleo on ilmeikäs poika, jonka jokaisesta eleestä näkee kuinka ihanaa on, kun ihminen huomaa sen ja käy lepertelemään. Harmi vaan, että tästä huomiosta kilpailee moni muukin ympärillä hääräävä pentu. Kleo ottaa tilanteen rauhallisesti. Se ei päsmäröi, eikä pahemmin riehu, vaan vaikuttaa käyttäytyvän laumassa hienotunteisen diplomaattisesti. Sylittelyhetki on Kleosta hieman outoa, mutta harjoitteluhan tekee mestarin. Ensi kerralla voi sylissä ottaa jo rennommin.

Kleo on sosiaalinen ja reipas poika, jonka soisi päästä pian nauttimaan tavallisen kotikoiran elämästä. Kunhan se rakastava ja motivoitunut koti vaan ensiksi löytyisi, niin Kleo lupaa hoitaa oman osuutensa. Nuoren koiran kanssa samaan pakettiin kuuluu tietysti pissavahinkoja, nakerreltuja ovenkarmeja, aikaisia herätyksiä, mutta myös rutkasti toimintaa, leikkiä ja leikin jälkeisiä väsähdyksiä. Onko mitään parempaa kun kylkeen käpertyvä koira Kleolta luonnistuu epäilmättä myös tämä tärkeä tehtävä.

Tarhalla kasvanut koira tarvitsee paljon tukea, jotta jännitys erilaisissa uusissa tilanteissa alkaa pikkuhiljaa väistyä. Yksinolo on myös täysin vieras asia, jonka sisäistäminen vaatii harjoittelua. Kleon tulevan kodin tärkein vaatimus onkin, että sen kotiutumiseen paneudutaan huolella. Kleo haluaa muuttaa loppuelämänsä kotiin, joten koiran ottamista on syytä harkita tarkkaan ja monelta kantilta.

Viipurin koirat - Kleo 21.11. & 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.