Teddy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 11/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

7.4.2023
Teddy adoptoitiin paikalliseen kotiin.

2.4.2023
Teddy pääsi Viipurissa kotikokeiluun paikalliseen kotiin. Pidämme peukkuja!

16.12.2022
Teddy on sympaattinen nuorukainen, joka ei ole onnistunut tähän mennessä kiinnittämään kenenkään huomiota itseensä.

Teddy jakaa aitauksen veljensä Timin lisäksi kahden muun nuoren uroksen kanssa ja pojat tulevat hyvin toimeen keskenään. Sopuisa Teddy vaikuttaa kiltiltä kaverilta, joskin se on hiukan epävarma varusteiden pukemisesta. Valjaiden laitto ja säätäminen hiukan jännittää, mutta sitten Teddy onkin jo ihan valmis lähtemään.

Siinä missä veli Tim porhalsi ensisekunneista lähtien niin että hanki pöllysi, on Teddy tuumivaisempaa sorttia. Se tarkkailee ympäristöä mieluiten ihmisen viereltä ja syö nameja hyvällä halulla. Kyllä Teddy uskaltaa silti rohkeasti lähteä haistelemaan hangen tuoksuja, mutta aina välillä pää nousee ja se katselee ympärilleen. 

Paluu omaan aitaukseen ohi haukkuvien koirien jännittää Teddyä, mutta ilme muuttuu heti iloisemmaksi ja häntä alkaa väpättää kun se huomaa tutut naamat omalla kotiovellaan. Teddy palaa mielellään tuttuun yksiöön ja tervehtii iloisesti kavereitaan.

Teddy vaikuttaa hyvin kiltiltä, sympaattiselta ja ystävälliseltä pojalta. Se ei ole järin korkea, mutta pitkähkö ja massava samoin kuin veljensä. Painoa on ainakin 30 kiloa, luultavasti enemmän. Teddy toivoisi kovasti löytävänsä oman ihmisen ja kodin, missä saisi elää kunnollista koiranelämää. Nyt elämä valuu ihan hukkaan kurjassa aitauksessa. Päivät ovat kaikki samanlaisia; ruoka, siivous, veden jako. Ihmisten seura on vähäistä eikä kukaan ole rapsuttamassa. Ulkoiluhetket ovat harvassa eikä päätä saa koskaan painaa pehmeälle pedille tai ihmisen kylkeen. Teddy jää odottamaan, että joku huomaisi tämän tuumailevan kultakimpaleen ja haluaisi omakseen.

Viipurin koirat - Teddy 4.12.2022

16.8.2022
Teddy ja Tim ovat vielä pentuja, vaikka niiden paino huitelee 30 kilon yläpuolella. Nämä kaksi hessuhopoa täyttävät marraskuussa vuoden ja toivovat kotia, jossa arvostetaan sitä, että koira täyttää koko sylin.

Saamme koirat hihnaan ja lähdemme tarhan ulkopuolelle tutustumaan. Pojat eivät ole lainkaan niin arkoja, kuin pelkäsimme, vaikka ottavatkin tukea toisistaan. Kävely on alkuun pelkkää sinkoilua ja törmäilyä sinne tänne. Teddy kuitenkin rauhoittuu pian rapsuttajan kainaloon ja kuvattavaksi. Pojat ovat niin samannäköisiä, että niitä on vaikea erottaa, paitsi yhdestä tuntomerkistä: Timillä on poikkeukellisen lyhyt alaleuka, kun taas Teddyn naama ja hammaskalusto on normaalin sorttinen. 

Kunpa joku avaisi kotinsa näille pojille ennen kuin ne ovat aikuisia ja niiden elämä valuu hukkaan tarhalla.

Viipurin koirat - Teddy & Tim 13.8.2022

28.5.2022
Teddy löydettiin aivan pienenä pentuna veljensä kanssa ulkoa. Nyt maailmaa varovaisesti tutkaileva Teddy olisi valmiina jättämään tarhan taakseen.

Gavrilovon (suom. Kämärä) kylästä löytyi joulukuussa neljä koditonta pentua oman onnensa nojassa. Pienet, rokottamattomat pennut pääsivät suojaan tarhan eläintenhoitajan luokse. Kun rokotukset olivat kunnossa, pennuille alettiin etsiä koteja. Kahta pentua onnisti kun omat kodit löytyivät, mutta pojat Teddy ja Tim jäivät kahdestaan aitaukseensa ihmettelemään minne sisarukset katosivat. Poikien ollessa jo riittävän isoja siirtyivät ne vähän aikaa sitten Snezhannan tarhalle tehden uusille, pienille tulokkaille tilaa eläintenhoitajan luona.

Snezhanna kuvailee molempia poikia ystävällisiksi, kilteiksi ja rauhallisiksi. Ne ovat saaneet ensimakua valjaista ja hihnassa kävelemisestä. Tarhalla käy paljon vapaaehtoisia naista, miehiä ja lapsia, joten niitäkin nuoret pojat pääsevät nyt tapaamaan.

Teddy toivoo kovasti, ettei se jäisi muiden varjoon vaan tulisi huomatuksi. Kai tällekin pojalle se oma koti on olemassa? Teddyllä ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta, joten kaikkia asioita on lähdettävä harjoittelemaan alkeista. Monet meille niin arkipäiväiset asiat saattavat jännittää tarhalla kasvanutta Teddyä, joten Teddy tarvitsee ymmärtäväisen ihmisen, jonka turvallisessa huomassa Teddy saa reipastua omaan tahtiinsa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Teddyn ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Tim & Teddy 5/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.