Vera

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

27.7.2021
Vera löysi kodin Venäjältä.

13.7.2021
Vera on sosiaalinen ja ihmisrakas pentu, joka dumpattiin pidemmittä puheitta tarhalle. 

Snezhannan mukaan on selvää, että Veralla on ollut omistaja. Sen kummemmin Veran menneisyydestä ei kuitenkaan ole tietoja. Rokotukset saatuaan pieni Vera sai asua hetken aikaa Snezhannan kotona, kunnes se siirtyi tarhalle. 

Vera on reipas, sosiaalinen ja ihmisrakas pentu, joten sillä voi hyvin olla edessään vielä onnellinen elämä - kunhan vaan tarhalla ei tarvitsisi kovin kauaa asua. Vera toivoo löytävänsä sitoutuneen ja rakastavan omistajan, joka on valmis panostamaan pennun kasvatukseen ja koulutukseen. Monia uusia taitoja on vielä opeteltavana, kuten sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa kävely. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Vera 18.7.2021

Viipurin koirat - Vera 5.6.2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.