Malva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2016
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

17.8.2022
Malva siirtyi välitettäväksi toiselle yhdistykselle.

28.10.2021
Malva on noin viisivuotias kaunokainen, joka on kutsunut Elenan tarhaa kodikseen jo melkein kolmen vuoden ajan. Tarhalle tullessaan se oli jo aikuinen tyttö, joten sillä on kokemusta elämästä myös tarhan ulkopuolella.

Malva päätyi tarhalle erään pietarilaisnaisen tuomana. Tämä oli pitänyt Malvaa omana koiranaan yhden kesän ajan. Syksyn tullen kutsuivat työt ja kaupunki, ja niin Malva muutti löytökoiratarhalle. Nainen oli kiintynyt Malvaan, muttei kyennyt sitä enää pitämään. Hän lähetti silloin täällöin tarhalle jokusen ruplan Malvan ruokaa varten, mutta nuo lähetykset ovat ajan kuluessa vähentyneet.

Malvan ulkonäön perusteella siinä voisi olla jonkin verran venäjänajokoiran geenejä, joten riistaviettiä sillä voi hyvin todennäköisesti esiintyä. Se on päässyt toisinaan hihnalenkille, mikä on pientä vetämistä huolimatta sujunut oikein kivasti. Kävelyt ovatkin tuoneet Malvalle suunnattomasti iloa, eikä se mitenkään haluaisi palata kävelyn jälkeen takaisin aitaukseen.

Osalle koirista tarhaolosuhteet aiheuttavat paljon stressiä ja ahdistusta. Malva on  yksi näistä koirista; se kärsii tarhan melusta ja hulinasta sekä kaipaa kovasti rauhaa ja omaa ihmistä. Harvinaisen kävelylenkin jälkeen tämä tyttö yrittääkin viestiä kaikin keinoin haluamattomuuttaan palata takaisin yksitoikkoisen arkensa pariin. Aitauksessa ollessaan Malva istuu, odottaa ja katselee tarhalla kävijöitä suurilla surullisilla silmillään. Jospa pian sen rakastamista kävelyistä tulisi jokapäiväinen rutiini ja se saisi jättää tarhauksen ankeat seinät taakseen. Nyt Malva asustaakin pienessä vajassa, missä on sentään hieman rauhallisempaa kuin aitauksessa. Pieni heinänsäilytykseen käytettävä vaja ei kuitenkaan vastaa omaa kotia, sillä oma ihminen puuttuu. Ja omaa kotia tämä tyttö todella kaipaa.

Ihana Malva on Elenan mukaan hyvin kiltti tyttö. Se on kärsivällinen, nöyrä ja rauhallinen. Elenan mukaan Malva on aitauksessaan kuitenkin ansainnut paikkansa ja auktoriteetin toisia koiria kohtaan. Täten sille sopivin asuinmuoto voisikin olla joko ainoana koirana tai mahdollisesti uroksen kaverina. Se olisi hyvin valmis matkustamaan Suomeen omaan kotiin ja vaihtamaan surun silmissään iloksi ja onneksi. Se tulee kuitenkin tarvitsemaan uudelta omistajaltaan paljon pitkää pinnaa, kärsivällisyyttä ja lempeyttä. Malva toivookin, että sen oma ihminen antaisi sille aikaa oppia kotikoiran tavoille, sillä vaikka kotikoiraksi pääseminen on sen suurin unelma, on se myös todella suuri elämänmuutos. Kotikoiran perustaitojen harjoittelu voikin viedä paljon aikaa, mutta aikaa antamalla siitä tulee varmasti mahtava perheenjäsen. Ja kenties ilo sen silmissä vielä syttyy.

Malva on sterilisoitu ja se matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Emme ole itse tavanneet Malvaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Malvan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Malva 24.10.2021