Tati

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 6/2018
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

21.11.2020
Tatista on kasvanut niin arka koira, ettei sille etsitä enää kotia Suomesta.

19.10.2019
Komea susimainen Tati on jäänyt harmillisen ujoksi. Tati etsii ymmärtäväistä omistajaa, joka auttaisi sitä hioutumaan siksi timantiksi, joka sen ujon ulkokuoren alla on.

Tati jäi useiden sisarustensa kanssa kasvamaan tarhalle. Se on harmillista, sillä kun pentuaika on ohi, tippuu kodinsaantimahdollisuudet roimasti. Ja vielä kun Tati sattuu olemaan uros ja hyvää matkaa keskikokoinen koira, ovat siitä kiinnostuneet ihmiset harvassa.

Emme kuitenkaan ole menettäneet toivoamme Tatin puolesta. Se ansaitsisi ymmärtäväisen omistajan ja kodin maaseudun rauhasta. Kai joku näin komeasta pojasta voisi kiinnostua?

Tati ei oikein tohdi lähestyä, kun sen aitaukseen menee. Verkon takaa se tulee kyllä hakemaan herkut kädestä. Tatilla ei ole mitään kokemusta kodissa asumisesta tai mistään kotikoiran taidoista, joten uudessa kodissa ne aakkoset on lähdettävä opettamaan ihan alusta asti. Tatti toivoo, että kodissa olisi jo toinen koira odottamassa, sillä sen esimerkkiä seuraten ne aakkoset on huomattavasti helpompaa omaksua.

Viipurin koirat - Tati 3.11.2019

26.12.2018
Tati osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml.

25.11.2018
Vaikka Tati onkin kiinnostunut vieraista, jännittää sitä vielä uudet ihmiset ja tilanteet paljon. Kunpa Tati pääsisi tarhalta pian pois ennen kuin on liian myöhäistä.

Sisarukset AishaArnicaMaukkaMiya, Tami, Tati ja Tuike päätyivät Snezhannan tarhalle syksyllä. Ne ovat peräisin Pietarin alueelta ja syntyivät autokorjaamon tontille. Korjaamo halusi pennuista eroon ja olisi tappanut ne ellei ulkopuoliset olisi ryhtyneet auttamaan niitä. Eräs nuori nainen yritti järjestää pennuille koteja tai edes paikkaa tarhalta, mutta monet tarhat kieltäytyivät tilanpuutteen vuoksi. Irina suostui kuitenkin ottamaan pennut vastaan ja niinpä ne haettiin tarhalle. Pentuja oli alun perin kymmenen, mutta kaikki eivät selviytyneet. Toivottavasti näiden seitsemän sisaruksen onni olisi nyt kääntymässä ja niille löytyisi vielä kodit tai hoitopaikat ennen pahimpia pakkasia.

Voimistuva puheensorina ja lähestyvät ihmiset saavat pentujoukot asemiin. Koko lauma asettuu aitauksen edustalle nenät kiinni verkkoon. Katseet seuraavat tarkkaan jokaista liikahdusta. Ujo Tatikin tulee kopista ottamaan selvää tapahtumista. Se ei ole yhtä rohkea kuin sisaruksensa ja jää kurkistelemaan niiden takaa ihmisiä. Kun ihmiset astuvan aitaukseen, puikahtaa Tati äkkiä sisälle koppiin. Aina välillä ujo silmäpari ilmestyy oviaukolle, mutta katoaa nopeasti. Kun koppiin ryömiin sisälle, painautuu Tati sen seinään kiinni. Poikaa jännittää kovasti, mutta se antaa kuitenkin ihmisten silittää ja kopeloida. Voi toista. Tati on painava poika, mutta sen saa silti hyvin syliin ilman mitään draamaa. Sylissä Tati katselee huolestuneesti ympärilleen, että mitähän tässä nyt oikein tapahtuu. Toivottavasti ei ainakaan mitään pahaa. Ei hätää, kaikki hyvin pieni poika. Pieni mutta painava poika. Vaikka Tatia jännittää, sekin on kiinnostunut maistuvista herkuista ja hotkaisee ne äkkiä suuhunsa.

Monen tarhalle joutuvan pennun tavoin Tatillakaan ei ole kokemusta kotikoirana olosta. Poika on elänyt elämänsä ensivaiheet autokorjaamon pihassa ja jatkanut sieltä matkaansa koiratarhalle. Tatilla ei siis voi olla minkäänlaista käsitystä esimerkiksi sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta, koska kukaan ei niitä sille ole koskaan opettanut. Tati toivoo löytävänsä jostain ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen, jonka kanssa aloittaa kotikoiran opiskelut. Koska Tati on varovainen pentu, se etsii kokenutta kotia mistä löytyisi reipas koirakaveri tukea ja esimerkkiä antamaan. Turvallinen ja rakastava kotiympäristö sekä aika tekevät usein ihmeitä. Mitä nopeammin tarhalta pääsee pois sen paremmat mahdollisuudet Tatilla on reipastua. 

Alla viimeisessä kuvassa on pentujen emo.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.