Uma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen/suurehko (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

5.10.2022
Uma löysi kodin Venäjältä.

19.8.2022
Uma on upeannäköinen koira! Etsimme Umalle kotia, jossa on jo aiempaa koirakokemusta.

Reippaasta ensivaikutelmasta huolimatta Uma pyrki kovasti karkuun, kun otimme pannan ja hihnan esille. Kenties sillä on huonoja kokemuksia, jotka liittyvät kiinniottamiseen. Tuttukin ihminen joutuu yrittämään hetken, ennen kuin Uma saadaan hihnaan. Voi olla, että Uma tarvitsee totuttelua myös muuhun käsittelyyn, kuten kynsien leikkaamiseen. 

Hihnassa Uma kuitenkin ulkoili mielellään. Tulee vaikutelma koirasta joka on valpas ja kiinnostunut ja pitää puoliaan. Umassa saattaa olla myös taipumusta vahtia. Saksanpaimenkoiratyyppistä Umaa saattaisi kiinnostaa jokin koiramainen harrastus.

Uma asuu samassa aitauksessa toisen narttukoiran kanssa muttei ole kovin lempeä tätä kohtaan. Ninpä Umalle etsitäänkin kotia, jossa se saa olla ainoa prinsessa. Poikakoira todennäköisesti sopisi paremmin kaveriksi Umalle. 

Viipurin koirat - Uma 13.8.2022

9.7.2022
Upea, harmaa Uma on aluksi vähän varovainen tyttö. Tutustuttuaan siitä kuoriutuu kuitenkin ystävällinen ja iloinen nuori koira.

Uman tarina on kovin tyypillinen. Se löytyi vaeltelemasta yksinään läheltä Vysotskin kylää. Epäonnekseen Uma oli eksynyt maantielle seikkailemaan, mutta onneksi kohtalo puuttui peliin ja paikalle sattui eläinten ystävä, joka poimi vaarallisessa paikassa juosseen Uman kyytiinsä.

Uman kiinni ottanut paikallinen asukas yritti hetken etsiä Uman entistä omistajaa, mutta sellaista ei löytynyt. Hän kuitenkin vei Uman rokotettavaksi ja steriloitavaksi ennen kuin toi sen Snezhannan tarhalle etsimään uutta kotia.

Tarhalla Uma on hieman hukassa. Sitä jännittää aluksi vieraat ihmiset ja se voi haukkua aitauksestaan ohikulkijoille. Mutta kun Uman kanssa viettää pienen hetken aikaa, sulaa sen varovainen ulkokuori ja Uma muuttuu ystävälliseksi ja ihmisrakkaaksi tytöksi.

Tarhalla vapaaehtoiset ovat ulkoiluttaneet Umaa hihnassa, joten se asia on sille jo tuttua. Sen sijaan todennäköisesti muut kotikoiran taidot vaativat vielä harjoittelua: sisäsiisteys, yksinjääminen, vieraiden ihmisten kohtaaminen, autossa matkustaminen ja niin edelleen. Fiksuna tyttönä Uma toki oppii nämäkin taidot vielä sujuvasti, kunhan sitä niihin totutetaan rauhallisesti ja Umalle sopivaan tahtiin.

Uma on aktiivinen, nuori tyttö, joka etsii sopivan aktiivista omistajaa. Umasta saisi varmasti mainion kaverin juoksulenkeille ja temppujen harjoitteluun. Koska Uma on vähän sellainen maalaistyttö, joka jännittää monia uusia asioita ja saattaa kommentoida niitä myös itse, etsii se kotia rauhallisesta ympäristöstä ja omakotitalosta. Uma etsii kotia, jossa on jo aiempaa koirakokemusta.

Tarhalla Uma asustaa tällä hetkellä toisen tyttökoiran kanssa. Se pomottaa jonkin verran aitauskaveriaan, joten Umalle toivotaan kotia, jossa se saa olla ainoana tyttökoirana.

Luovutamme Uman ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-omakotitalo
-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Uma 7/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.