Roope

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2016

6.12.2017
Roope sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

12.9.2017
Viipurin kadulta tarhalle pelastettu Roope on todella energinen ja hauska nuori koira. Roope haluaa muuttaa turvalliseen ja aktiiviseen kotiin.

Roope-poika kuljeskeli Viipurin kaduilla yksinään ja aivan täynnä kirppuja, kun yhdistyksen aktiivit poimivat sen auton kyytiin. Roopelle uusien ihmisystävien seura ja automatka kelpasivat mainiosti, sillä tämä poika on ihan pelkkää rakkautta ja reipasta mieltä! Nyt kirput on häädetty ja rokotukset saatu, joten iloinen nuorukainen on valmis muuttamaan Suomeen ja ikiomaan kotiin.

Muhkean turkin alla asustaa keskikokoinen, vahva ja pirteä koira. Tarhalla Roope asuu pienessä aitauksessa ja pääsee harmittavan harvoin kävelylle, joten virtaa on ymmärrettävästi paljon. Poika meinaakin mennä onnesta sekaisin kun saa pieneen yksiöönsä ihmisvieraita, se hyppii vasten ja vaatii hellyttää kaikkien hiljaistenkin päivien edestä. Roope kirmaisi varmasti mielellään oikein kunnon lenkille, leikkisi vetolelulla tai harjoittelisi jotain mukavaa älyjumppaa. Kovasta tohinastaan huolimatta poika osaa ottaa ihmiseen katsekontaktin ja asettua istumaankin. Roope seuraa innoissaan mitä hauskaa ihmisystävällä voisikaan olla mielessä. Näyttääkin siltä että pojalla on joskus ollut omistaja joka ei ole kohdellut sitä aivan huonosti. Roope tuntuu olevan erittäin lupaavaa kotikoira-ainesta, ja sopisi varmasti mainiosti myös harrastuskaveriksi.

Pienessä aitauksessa asuu Roopen lisäksi siro Kuzja-tyttö, ja koirat näyttävät tulevan hyvin juttuun. Touhukas Roope ei jyrää hentoa Kuzjaa vaikka vauhtia onkin pientä tyttöstä enemmän. Tulevassa kodissaan Roope sopii siis ilmeisen hyvin ainakin sterilisoidun narttukoiran kaveriksi. Melko varmasti poika asuisi ihan mielellään myös ainoana koirana, mutta siinä tapauksessa ihmisillä täytyy olla erityisen paljon aikaa ja intoa Roopen kanssa ulkoiluun ja muuhunkin seurusteluun. Tämä koira on selvästi seurallinen tapaus.

Roope on vielä kastroimaton, mutta se leikataan lähiaikoina ja viimeistään ennen muuttoa Suomeen. Ulkoisesti poika vaikuttaa varsin terveeltä ja hyväkuntoiselta, mutta esimerkiksi hammaskiven poisto voi tulla kohtapuoleen ajankohtaiseksi. Roopen komea turkki on syksyisen kostealla tarhalla melkoisessa sotkussa eikä tee hienolle pojalle oikeutta. Kunpa jostakin löytyisi se ihminen joka ottaisi Roopen omakseen ja pitäisi sen upean turkin aina puhtaana ja hyvässä kunnossa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.