Beta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 7/2016
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

23.3.2023
Betan kodin etsintä lopetetaan Olgan toiveesta. Beta jää asumaan Olgan luokse.

24.8.2022
Kun ensi kertaa kohtasimme ihmisrakkaan Betan, oli se vasta pieni pentu. Yksi niistä monista elämäänsä ihmisten armoilla elävistä koirista, jonka humalainen nainen oli nakannut Olgan portille tarpeettomana.

Suloinen Beta ei löytänyt pentuna kotia vaikka sillä olisi luottavaisena ja reippaana pentuna ollut kaikki mahdollisuudet hyvään ja onnelliseen elämään. Beta jäi tarhalle kasvamaan. Olgalla vieraillessamme pidimme aina huolen, että myös aikuiseksi kasvaneelle Betallekin riittää ihmisten kanssa seurustelua ja rapsutuksia. Rakastihan Beta niitä kovasti. Pehmoista turkkia silittäessä mieltä kuitenkin ahdisti Betan puolesta. Vaikka halusimme kovasti Betan kokevan vielä sen päivän kun se saisi nauttia elämästään omassa kodissaan oman ihmisensä kanssa, tiesimme kuinka mahdollisuudet siihen vuosi vuodelta heikkenivät heikkenemistään.

Kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen pääsimme vihdoin vierailemaan Olgalla. Tutusta aitauksesta näkyi juokseva musta hahmo, joka heilutti innoissaan häntäänsä. Villiintyneet pujokasvustot olivat vallanneet ison osan Betan aitauksesta ja portin ovea oli vaikea löytää. Voi, miten innoissaan Beta meistä olikaan. Se juoksi sydän riemusta pakahtuen ympäri pientä aitaustansa, välillä pusuja antaen, välillä vain seisoen vieressä rapsuteltavana.

Koska Beta on elänyt pennusta saakka hyvin rajallista elämää Olgan suljetussa pihapiirissä, ei se voi muuttaa ihan mihin tahansa kotiin. Beta tarvitsee ymmärtäväisen omistajan ja rauhallisen ympäristön. Asuinmuoto saisi mielellään olla rivi-, pari- tai omakotitalo. Beta on elänyt lähes koko elämänsä koiraseurassa ja reippaan koirakaverin tuki antaisi sille korvaamatonta apua kotiutumisprosessissa.

6-vuotias Beta on elänyt koko elämänsä samassa pienessä aitauksessa, joka nyt, Olgan vanhetessa ja heikentyessä, alkaa hiljalleen katoamaan kasvillisuuden peittoon. Beta on kotia etsivistä Olgan aikuisista koirista reippain. Se ei ole mikään menetetty tapaus. Mieleen hiipii silti huoli, millainen tulevaisuus Betaa odottaa? Tässäkö se nyt oli, Betan elämä?

Viipurin koirat - Beta 13.8.2022

31.1.2020
Kaunis Beta on viettänyt jälleen yhden kevääksi kääntyvän talven tarhalla.

Liekö epäonnekseen mustaksi syntynyt koira saa syyttää tarhalle jäämisestään juuri väriään, sillä luonteesta se ei voi olla kiinni, niin ihana koira se on.

Tarhavuosistaan huolimatta se on onnistunut säilyttämään ystävällisen ja reippaan otteensa elämään ja ihmisiin. Hihnakävelykin sujuu siltä varsin mallikkaasti, onhan se sitä Viipurin Koirien aktiivien kanssa saanut harjoitella useampaan otteeseen. Se tuskin pistäisi pahakseen omassa kodissaan metsälenkkejäkään, vaan viihtyisi tuo varmasti sohvallakin rapsutettavana. Ja jos kaiken hyvän lisäksi vielä muutaman herkunkin saisi siinä napostella, niin jopa olisi elämä mukavaa.

Beta asuu samassa häkissä Vega- tyttösen kanssa ja oli syynä sitten pienen tilan aiheuttama stressi, kemioiden yhteensopimattomuus tai mikä tahansa, niin ajoittain Beta tuppaa hiukan pomottelemaan. Tästä syystä Betalle etsitään kotia, jossa se saisi olla ainoana narttukoirana. Beta on upea koira ja kotioloissa sen tarhallakin hieno turkki saisi varmasti lisää kiiltoa ja siten sen kanssa olisikin aika hienoa kulkea lenkkipolkuja muiden ihasteltavana.

Viipurin koirat - Beta kävelyllä 25.1.2020

17.6.2019
Reipas Beta pääsi kävelylle. Katso uusi video!

Viipurin koirat - Beta 15.6.2019

27.5.2019
Beta täyttää tänä kesänä jo 3 vuotta. Se on viettänyt lähes koko elämänsä Olgan luona, sillä oma koti jäi pentuna löytymättä.

Beta on kiva, reipas ja hyvin ihmisrakas tyttö, mutta koska elämä on kulunut Olgan pihapiirissä on uusia asioita vielä paljon opeteltavana. Beta ei haluaisi joutua virumaan loppuelämäänsä pienessä piha-aitauksessa vaan sen toiveissa olisi kunnollinen, ymmärtäväinen ja motivoitunut koti Suomesta. Kaunis ja kiltti Beta jää toiveikkaana odottamaan jospa joku sen vihdoin huomaisi!

Viipurin koirat - Beta 13.5.2019

19.9.2018
Beta on ystävällinen ja eläväinen tyttö, jota tarhaelämä ei ole saanut masentumaan. Vielä kun joku huomaisi Betan erinomaisuuden ja se pääsisi omaan kotiin!

Beta vietti juuri 2-vuotissyntymäpäiviään. Sitä tosin kukaan ei huomannut, sillä kymmenien koirien tarhalla ei syntymäpäiviä juhlita. Kenties jossain vaiheessa koittaa kuitenkin aika, jolloin Beta saa juhlia syntymäpäiviä omassa kodissa kaikkien niiden välistä jääneidenkin edestä!

Beta on edelleen iloinen ja ihmisrakas tyttö, joka ilahtuu vierailijoista kovasti. Tassut tepastelevat malttamattomasti ja häntä vispaa vauhdikkaasti, kun Beta odottaa tervehtimään pääsemistä! Beta tulee myös toisten koirien kanssa toimeen hienosti, eikä se sano mitään takaisin, vaikka toinen koira sitä välillä komentaisi.

Beta on asunut Olgan tarhalla lähes koko tähänastisen elämänsä. Sillä on siis paljon opeteltavaa kotikoiran taidoissa, mutta olemme varmoja, että rauhallisella opastuksella Beta oppii kaiken tarvittavan. Kiva koirakaveri mallia näyttämässä olisi aina positiivinen juttu!

Viipurin koirat - Beta 11.8.2018

26.3.2017
Beta on varttunut Olgan tarhalla kauniiksi neidoksi. Se iloitsee ihmisvieraista ja odottelee adoptiohakemusta, jossa lukisi sen oma nimi.

Viipurin koirat - Beta 25.3.2017

23.10.2016
Suloinen Beta oli hylätty julmasti viskaamalla se Olgan portille. Onneksi reipas ja ystävällinen Beta pääsi saman tien etsimään kotia Olgan luo.

Rakennusmiehet olivat illalla lähdössä Olgalta, kun joku viskasi pienen pennun työmiesten eteen. Heittäjä oli humalainen nainen, joka selvästikin halusi päästä pikaisesti eroon pennusta. Onni onnettomuudessa pienen Betan kannalta oli se, että se pääsi saman tien Olgan luo turvaan ja etsimään omaa, lopullista kotia.

Beta katsoessa ei voi mitenkään ymmärtää, miten joku halunnut siitä eroon ja vielä noin tylysti. Beta on juuri sellainen kuin koiranpennun pitääkin: suloinen, reipas ja oikea ilopilleri, sellainen, jonka seurassa ei voi olla hymyilemättä. Toki jokaisella koiranpennulla on ne pentumaiset kujeet ja kepposet, mutta niinhän asioiden kuuluukin olla.

Betan mielestä menneet ovat menneitä ja se keskittyykin kaikin tavoin uusien ihmisten hurmaamiseen. Ja paljon sen ei tarvitse tehdäkään, niin rivi tulijoita on polvillaan sen edessä lepertelemässä! Koiranpennun paikka ei kuitenkaan ole tarhalla ja siksi Betakin toivoisi pikaista matkalippua Suomeen.

Beta elää nyt isossa pentulaumassa ja se oppii siellä hyvin koiramaisen käytöksen aakkoset. Sosiaalisena tyttönä Beta varmasti pitäisi koirakaverista, mutta mikään edellytys se ei ole. Reipas Beta sopeutunee hyvin monenlaiseen kotiin ja asuinympäristöön, kunhan omistajalla riittää viitseliäisyyttä sen totuttamiseen erilaisiin asioihin.

Betasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Ihan varmasti se tulee kaipaamaan kaikennäköistä tekemistä ja puuhaamista, reipasta liikuntaa unohtamatta. Beta ei siis halua ihan laiskan ihmisen koiraksi, mutta jos olet valmis reippailemaan säässä kuin säässä, eikä arkitottelevaisuuden opettelu ole vain sanahelinää, odottaa Beta yhteydenottoasi!

Viipurin koirat - Beta 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.