Maunu

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2018

22.3.2019
Maunu sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

19.3.2019
Mikä ihastuttava poika. Maunu on vielä toistaiseksi hieman ujohko pentu, mutta reipastuu äkkiä pienen sylittelyn jälkeen.

Maunu, Funja ja Nuunuu löydettiin yksinään mökkialueelta. Niitä ei kukaan kaivannut eikä tahtonut omikseen, joten ne tuotiin Irinan tarhalle. Kaikki kolme ovat vähän erinäköisiä, mutta väritys on jokseenkin samanlainen. Onkin ihan mahdollista, että saman löytöpaikan, olemuksen ja iän perusteella ne ovat samaa pentuetta. Kaikki ovat vielä vähän puulla päähän löytyjä ja tuntuvat kovasti ihmettelevän mihinkäs kummaan on oikein jouduttu.

Maunu asuu vasta valmistuneessa koiramökissä. Vaikka olosuhteissa ei ole hurraamista, lämmin sisätila kuitenkin löytyy mikä on varsinkin pienille pennuille helpottavaa. Kavereinaan Maunulla on paljon muita pentuja sekä muutamia pienehköjä aikuisia koiria. Ihmisten saapuessa aitaukseen Maunu kipittää koppiin turvaan, mutta utelias silmäpari ja pieni nenänpää kurkistelevat herkeämättä tarhavieraiden suuntaan kopin pimennosta. Kuvausta varten Maunu möngitään hakemaan turvapaikastaan ja istutetaan syliin. Kovasti pientä poikaa jännittää ja se katselee ihmeissään ympärilleen. Syli ei kuitenkaan ollut Maunun mielestä niin pelottava paikka ja sai pojan pikemminkin entistä kiinnostuneemmaksi vieraista. Pieni hännänpää alkaa heilua ja Maunu jää rohkeampana nuuskimaan ihmisiä. Voikin olla, että seuraavalla tarhavisiitillä meitä on vastassa jo paljon reippaampi Maunu!

Maunu vaikuttaa ihmisystävälliseltä ja herttaiselta pojalta. Kovin kauniskin Maunu on. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ne tuskin ymmärtävät kotikoiran elämästä ja -taidoista mitään. Ne eivät kuulu niihin onnekkaisiin pentuihin, joita on hoivattu rakkaudella ja huolenpidolla syntymästään lähtien ja jotka saatellaan omiin koteihinsa hyvinvoivina ja täysin sosiaalistettuina. Mutta ne ovat olemassa, ja kärsivällisyyden ja ajan avulla niistäkin kasvaa yhtä hienoja ja tärkeitä perheenjäseniä jollekin onnekkaalle. Koska Maunu on vielä vähän ujo poika, etsii se kotia missä odottaisi kiva koirakaveri esimerkkiä ja tukea antamassa. Keskustan vilinä on ehkä vielä vähän liikaa Maunulle, mutta jokin rauhallisempi alue olisi aivan passeli. Maunun toiveissa on päästä nopeasti pois tarhalta, oli tarjolla sitten hoitopaikka tai tietysti se ihanin, oma koti.

Viipurin koirat - Maunu 16.3.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.