Saarni

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2013

6.2.2017
Saarni sai kodin Viipurista.

21.9.2016
Komea Saarni odottaa sitkeästi matkalippua Suomeen! Saarni on kultainen ja ihmisrakas koira, josta ei liiemmin hakemuksia tule.

Sitä emme tiedä, miksi kukaan ei huomaa Saarnia. Se ei kuitenkaan vielä ole menettänyt toivoaan omasta kodista ja ihmisestä, jolle se voisi antaa kaikkensa. Joko vihdoin olisi Saarnin vuoro päästä Suomeen ennen kylmää talvea?

Saarni ottaa iloisena tarhavieraat vastaan ja namit maistuvat! Tällä pojalla olisi kovasti huomiota annettavana, mutta valitettavasti tarhavierailujen aikana ei aina ehdi huomioida Saarnia niin paljon kuin haluaisi. Kuitenkin aina huomiota saadessaan on Saarni mitä onnellisin koira! Erityisen innoissaan se on silloin kun se pääsee lenkille, mikä on valitettavan harvinaista herkkua tarhakoiralle. Saarnilla on tosin kovin kiire lenkillä, mutta se varmasti tasoittuisi kun lenkeistä tulisi jokapäiväistä rutiinia.

Saarnin adoptoimista harkitessasi otathan huomioon sen, että kotikoiran taidot ovat tälle pojalle vieraita asioita. Älykkäänä koirana Saarni varmasti oppii hihnakävelyn, sisäsiisteyden ja muut kotikoiralle tärkeät taidot, kunhan vain se saisi siihen mahdollisuuden. Saarni ei pyydä paljoa. Se toivoo vain oman ihmisen, jonka kainaloon köllähtää, turvallisen kokeneen kodin ja mahdollisuuden näyttää, kuinka hieno koira se on. 

1.9.2015
Komea ja ihmisrakas Saarni on tähän saakka seikkaillut kylän laitamilla, mutta toivoisi nyt, että uudet seikkailut oman ihmisen kanssa odottaisivat sitä Suomessa!

Saarni pääsi pitkästä aikaa hihnakävelylle ja sehän pojalta sujui kuin vanhalta tekijältä. Saarni on asunut yli kuukauden sisätiloissa ja kulkeminen ulkona auringossa oli pojasta maailman mahtavin juttu. Lätäkössä oli mukava viilentää tassuja ja ruohikkoa oli ihanaa nuuhkia. Puhtia löytyi ja alkumetrit olivat aika vauhdikasta menoa, mutta kun Saarni oli hetken aikaa saanut tepastella, niin sujuvastihan se kävely sujui. Ohi ajavat autot ja rekat eivät hetkauttaneet poikaa juuri ollenkaan.

Ulkona päivänvalossa komeilee upea, iloinen ja ihmisiä rakastava Saarni, joka toivoo, että oma koti vihdoin ilmoittelisi itsestään.

Viipurin koirat - Saarni & Solina 10.10.2015

Viipurin koirat - Saarni & Solina 27.9.2015

23.7.2015
Iloinen ja ystävällinen parivaljakko Saarni ja Solina päätyivät kesällä Irinan luokse. Tarhanpitäjän kertoman mukaan kaksikko varttui pienestä lähtien kylässä ja paikalliset asukkaat pitivät huolen, että ne saivat syödäkseen. Kylän asukkaat huomasivat kuitenkin jossain vaiheessa, että alueella kävi kissakato ja syyllisiksi paljastuivat Saarni ja Solina. Niinpä ne tuotiin tarhalle, ja nyt näillä mukavilla ja ihmisrakkailla koirilla on mahdollisuus löytää kunnollinen ja rakastava koti Suomesta.

Saarni odottaa innoissaan häkin takana, kun se huomaa ihmisten lähestyvän. Tuuhea häntä vispaa onnellisena samalla kun rapsuttava käsi hoitaa tehtäväänsä korvan juuressa. Saarni ottaa vieraat ihmiset hyvin ystävällisesti vastaan, eikä turhia epäröi. Muutamat pusutkin poika lipaisee poskelle nojaten onnellisena koko painollaan ihmistä vasten. 

Ihmisiä kohtaan Saarni vaikuttaa hyvin avoimelta, luottavaiselta ja ystävälliseltä. Se jakaa toistaiseksi saman pienen sisähäkin Solinan kanssa, joten Saarnin luulisi tulevan hyvin juttuun ainakin muiden narttujen kanssa. Saarni on arvioitu noin parivuotiaaksi, mutta saattaa olla myös nuorempi. Suussa sillä ainakin on puhdas ja valkoinen purukalusto, joten kovin vanha poika ei ole kyseessä.

On täysin mahdollista, ettei Saarnilla ole milloinkaan ollut omaa kotia. Sillä ei välttämättä ole minkäänlaista käsitystä siitä, mitä kotikoiran tapoihin kuuluu. Monet asiat, kuten sisäsiisteys ja hihnassa kulkeminen voivat olla täysin vieraita asioita Saarnille. Poika toivookin löytävänsä ihmisen, jolla riittää aikaa ja kärsivällisyyttä uusien asioiden opetteluun. Kokonsa puolesta Saarni ei ole aivan höyhensarjaa, ja jotta yhteiselo olisi mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta kaikille, ei koulusta tule unohtaa.

Mikäli haaveilet ihmisrakkaasta ja koiran kokoisesta tosiystävästä, odottaa Saarni kutsua omaan kotiin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.