Liisa

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2017

2.6.2017
Kaunis nappisilmä Liisa ilahtuu kovasti uusista ystävistä. Vähän sitä kuitenkin myös uudet tuttavuudet ujostuttavat, vaikka häntä heiluu samalla iloisesti.

Liisa ja sen sisarukset LiaraLeylaLucyLenni ja Lexa tuotiin tarhalle yhdessä Lucia-emon kanssa. Paikallinen eläinsuojelija oli kuullut hädässä olevasta pentueesta, ja Irina lupasi ottaa emon ja pennut vastaan. Yhdistyksen aktiivit olivat juuri tarhalla käymässä, kun Lucia ja pahvilaatikossa nököttäneet pennut tuotiin tarhalle. Nyt pennut alkavat olla jo siinä iässä, että kotimatka Suomeen voisi alkaa.

Liisa on sisarustensa tapaan hieman ujo tyttö, mutta tytöistä se on kuitenkin reippain. Se juoksee ensin iloisesti vastaan, mutta pakittaa pian kopin taakse kuikulemaan. Ja pienen houkuttelun jälkeen se loikkii taas luokse, läpsii vähän tassuilla, heiluttaa vimmatusti häntää ja sitten taas loikkaa kopin taakse ihmettelemään. Uskomme, että Liisa reipastuu kyllä kotioloissa, sillä se on selvästi hyvin kiinnostunut ihmisistä ja ilahtuu kovasti, kun saa pienen hetken tutustua ja leikkiä. 

Liisasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Emo Lucia on noin 55 cm korkea ja parikymmenkiloinen, joten oletettavasti Liisasta tulee ainakin samaa kokoluokkaa. Kunhan Liisa pääsee kotiutumaan kunnolla, voi siitä kuoriutua varsin vilkas ja elämäniloinen tyttö. Siksi Liisa aktiivisesta omistajasta - sellaisesta, joka haluaa tarjota sille riittävästi aktiviteettia ulkoilun, koulutuksen ja aktivoinnin merkeissä.

Reipas koirakaveri auttaa aina sopeutumisessa, mutta olisi sitä tai ei, pitää uuden omistajan ymmärtää, että aluksi kotiutuminen voi olla Liisasta kovin jännittävää. Se tulee tarvitsemaan takuulla ymmärrystä ja tukemista, mutta rauhallisella ohjaamisella ja totuttamisella siitä kasvaa varmasti fiksu ja kaunis nuori tyttö.

Viipurin koirat - Liisa 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.