Dora

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen-suuri (n. 60 cm, 25-30 kg)
Syntymäaika: 2014

28.3.2021
Ihana Dora jouduttiin valitettavasti päästämään pilven reunalle eläinlääkärissä löydettyjen vakavien rakenneongelmien ja kivun takia.

3.3.2021
Mukava Dora odottaa hakemuksia Vihdissä. Dora osaa tehdä useita asioita pyynnöstä ja on sisäsiisti.

Doralla on ollut Venäjällä koti ja siellä on selvästikin Doralle opetettu asioita. Dora joutuu hetken aikaa miettimään, mitä hoitaja mahtaakaan pyytää tekemään suomeksi, aiempi kielihän Doralla on ollut venäjä. Dora fiksuna tyttönä tarjoaa vuoroin tassua, istumista, maahan menoa ja luoksetuloa. Dora on täysin sisäsiisti ja osaa kulkea hihnassa hienosti vetämättä.

Dora on hyvin vapauden kaipuinen koira, joka näkyi tarhalla kahdesta aitauksesta ulos murtautumisena. Lopulta Doran annettiin olla tarhan ulkopuolella irtokoirana, muutaman muun koiran kanssa, joiden kanssa Dora tuli hyvin toimeen. Hoitopaikassa Dora lähtee aina mielellään ulos lenkeille ja nauttii ulkona olosta sekä uuden maiseman tutkimisesta. Kun perheenjäseniä lähtee kotoa ulos, Dora alkaa raaputtaa ovea, mutta lopettaa kun komennetaan. Doran kohdalla tuleekin olla valmis kouluttamaan mahdollista eroahdistusta pois.

Dora on noin 25-30 kiloinen, hieman keskikokoista isompi koira. Nallekarhumaisen näköinen, muhkean turkin omaava Dora tuleekin tarvitsemaan turkin hoitamista. Dora etsii kotia omakoti- tai rivitalosta. Kerrostalo ei ole sopiva asuinmuoto. Tulevalla kodilla tulee olla aikaisempaa koirakokemusta. Hoitopaikan teini-ikäisiin lapsiin Dora on suhtautunut ystävällisesti. Doralla on jo monia taitoja tassuissaan, mutta tulevan kodin tulee kuitenkin olla valmis opettamaan vielä puuttuvia. Ihanaan Doraan voi tutustua Vihdissä.

Viipurin koirat - Dora kotihoidossa 3/2021

27.2.2021
Dora pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia sijaiskodissaan Vihdissä.

26.2.2021
Doran rabiesvasta-ainetasot tutkittiin ja sen arvot ylittävät 0,5 IU/ml, mikä suojaa tartunnalta.

15.2.2021
Dora pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Doralta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

15.1.2021
Upea kaunotar Dora hylättiin tarhalle kodista. Doralla vaikuttaakin olevan kotikoiran tavat varsin hyvin hallussa.

Viime vuoden loppupuolella Snezhannan tarhalle tuotiin kaunis Dora-tyttö. Sen hylkäsi paikallinen perhe, joka oli omien sanojensa mukaan muuttamassa paikkaan, johon koira ei voi tulla mukaan. Vaikka tarha on jatkuvasti ääriään myöten täynnä, oli Snezhannan taivuttava ja otettava Dora vastaan. Muuten koira olisi jätetty kadulle oman onnensa nojaan.

Tarhalla Dora on antanut vaikutelman siitä, että se todella on entinen kotikoira. Se kävelee hienosti hihnassa ja osaa venäjänkielisiä käskyjä. Aiemmassa kodissa oli teini-ikäisiä lapsia, joten oletamme Doran tottuneen vähän vilkkaampaankin perhe-elämään. Koska emme kuitenkaan ole itse pandemian vuoksi tavanneet Doraa, emme luovuta sitä perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Emme myöskään tiedä, onko Dora elänyt täysin sisäkoirana vai onko se kenties viettänyt aikaa pääasiassa ulkona. Siksi emme myöskään osaa sanoa, miten Doran yksinolot tai sisäsiisteys sujuvat ja siksi uuden omistajan tulee varautua näiden molempien asioiden harjoitteluun Doran kanssa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.