Elena

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen-suuri (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2005

3.4.2013
Elena varattiin Saksaan.

6.7.2012
Elena on rauhallinen koirarouva. Se katselee vierestä nuorempien koirien leikkejä ja kinasteluja, ottamatta itse niihin osaa.

Elena oli jätetty keväällä Irinan tarhalle yhdessä urospentunsa kanssa. Pentu oli jo yli luovutusikäinen, joten poika ja emo laitettiin eri aitauksiin odottamaan uutta omistajaa.

Elenasta on kuvaavaa sanoa, että se ei tee minkäänlaista numeroa itsestään. Hiljaisesti ja rauhallisesti se katselee muita koiria, jotka remuavat ja riekkuvat ympärillä. Jos joku yrittää haastaa Elenaa leikkiin, väistää tyttö hitaasti sivummalle. Rapsutukset Elena ottaa vastaan onnellisen oloisena.

Ihmisiin Elena suhtautuu yhtä rauhallisesti. Uteliaana se tulee tervehtimään tulijoita, mutta väistää nopeasti sivummalle, kun riehakkaammat koirat aloittavat huomion kerjäämisen ihmisiltä. Kun vihdoin saan karistettua innokkaat koirat luotani ja jaan huomiotani vain Elenalle, ottaa se silitykset vastaan hyvin tyynen ja tyytyväisen oloisena. Mutta kovin kauaa ei rapsutushetki kestä, kun joku nuori koira loikkaa taas väliimme ja Elena joutuu väistämään sivummalle.

Elenalla on jo harmaata kuonossa, joten sen ikää on vaikea arvioida. Mikään aivan nuori koira se ei enää ole, mutta onko vuosia mittarissa viisi vai kahdeksan, se on arvoitus. Aivan ikäloppukaan tyttö ei missään tapauksessa ole, vaan selvästikin vain sellainen koira, joka joutunut elämässään näkemään yhtä sun toista.

Elena etsii kotia, jossa ensisijaisesti ei kaivata sporttista juoksulenkkikaveria, vaan ennemmin seuralaista metsäpolkujen ja kadunpielien rauhalliseen nuuskutteluun. Voi olla, että Elenasta kuoriutuu nykyistä menevämpi koira, kun se pääsee pois tarhalta ja uskaltaa olla oma itsensä, mutta välttämättä niin ei käy. Tällä hetkellä Elena tulee hyvin toimeen kaikkien aitauksessa olevien koirien kanssa, mutta kovin vilkkaan koiran kaveriksi Elena ei välttämättä sovi.

Elenalla ovat rokotukset jo kunnossa ja muutenkin rouvaa tarhaelämä selvästi rassaa, joten Elena odottelee vain oman elämänsä lottovoittoa eli kutsua johonkin mukavaan kotiin Suomeen.

Katso video Elenasta:

Viipurin koirat - Elena

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.