Tinky Winky

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

9.5.2022
Tinky Winky varattiin venäläiseen kotiin.

1.5.2022
Hauskannäköinen Tinky Winky heiluttaa innoissaan häntäänsä ihmisten ympärillä ja säntäilee jokaisen jalkoihin riemuissaan. 

Tinky Winky ja sen kaksi siskoa saapuivat Snezhannan tarhalle tammikuussa. Ne ovat peräisin Seleznevon kylästä (suom. Tienhaara) aivan tarhan vierestä. Ne syntyivät omistetulle kotikoiralle, jonka omistaja otti yhteyttä Snezhannaan. Pennut haettiin noin parin kuukauden ikäisinä tarhalle. Snezhanna sterilisoi samalla pentujen emon, jotta sen ei tarvitsisi enää koskaan synnyttää lisää ei-toivottuja pentuja. 

Tinky Winkyn sisko, Taina, etsii myös kotia sivuillamme.

Snezhanna kehuu Tinky Winkyä sosiaaliseksi, aktiiviseksi ja ihmisrakkaaksi pennuksi. Ulkoiluvarusteet ja hihnassa kävely on sille tuttua, mutta eteneminen tapahtuu uteliaan pennun tavoin välillä poukkoillen, välillä paikallaan ihmetellen. Tinky Winkystä kuvatulla videolla poika kirmailee vapaana hihna perässään ihmisten luota toiselle eikä näytä säikkyvän mitään tai ketään.

Koska Tinky Winky on kotikoiran pentu ja saanut viettää emonsa kanssa aikaa lähes vieroitusikään asti, on se saanut hyvät eväät elämäänsä. Tarhalle ei kuitenkaan sovi nyt jämähtää pitkäksi aikaa vaan Tinky Winkyn pitäisi päästä jatkamaan sosiaalistumista omaan kotiin.

Pentujen emo on noin 50 cm korkea eikä siroista pennuista ole odotettavissa välttämättä tämän korkeampia. Viimeinen kuva on pentujen emosta.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.