Timon

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen-suuri (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2/2013
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

24.5.2020
Olgan toiveesta Timonille ei enää etsitä kotia.

19.10.2019
Voi ihana Timon! Oman kodin odotus jatkuu aina vaan, vaikka Timon on hyvin sympaattinen ja kiva poika.

Emmepä olisi uskoneet, kun Timon oli pentu, että vielä kuuden vuoden päästä tervehdimme sitä jokaisella tarhavierailullamme. Mutta niin vain on käynyt, eikä vika ole Timonissa. Timon on ystävällinen ja varsin rauhallinen poika, joka ansaitsi päästä oman kodin lämpöön ja sohvalle köllöttelemään mutaisen aitauksen ja mökin lattian sijaan.

Timon suhtautuu vieraisiin ihmisiin pääosin avoimesti. Se on kuitenkin kasvanut tarhalla aikuiseksi, joten tietty pientä varovaisuutta sen luonteessa on. Uuteen kotiin muutto tulee varmasti olemaan Timonille iso mullistus ja aluksi se varmasti ujostelee ja ihmettelee kaikkea mahdollista. Mutta rauhallisella opastamisella se tottuu kyllä vielä kaikkeen, mihin sen tarvitseekin. Mitään vilkkaan kaupunkialueen koiraa siitä ei varmasti tule koskaan, mutta rauhallisessa ympäristössä ja tutuissa kuvioissa siitä kehkeytyy vielä hieno koiraystävä. Timon toivoo, että kodissa olisi kiva tyttökoira jo valmiina odottamassa.

6.10.2018
Timon on asustanut Olgan tarhalla aitauksessaan jo 5 vuotta ja kasvanut keski-ikäiseksi koiraherraksi.

Kun muut koirat säheltävät, hyppivät päin ja tunkevat kuonoaan namitaskuun, katsoo Timon vierestä ja odottaa omaa vuoroaan. Namin se ottaa kauniisti kädestä ilman, että tarvitsee pelätä sen vievän osan sormista mennessään. Timon ei ole koskaan ollut silitysten perään eikä tohdi tulla vieraiden kosketeltavaksi, mutta seuraa kuitenkin mielenkiinnolla puuhiamme ihan vierestä, eikä vetäydy karkuun. 

Mutta Timon-parka ei vaan löydä kotia. Toki tiedämme, ettei ujonpuoleiselle, isohkolle tarhakoiralle ei ole koteja joka oksalla. Timon tarvitsee koirakokemusta omaavan kodin, joka ei ole ihan vilkkaimmalla alueella ja jossa ei odoteta ja oleteta, että Timon olisi heti valmis kaupunkilaiskoira. Olga toivoo jokaiselle koiralleen kodin ihmettä ja Timon on kieltämättä odottanut melkoisen pitkään.

Viipurin koirat - Timon 25.9.2018

8.10.2017
Timon on komea ja huomattavasti iloisempi kaveri, kuin silmien yllä olevat ”huolikulmakarvat” juoruavatkaan.

Lenkkeilijän vartalolla varustettu Timon on oiva poika ulkoilevalle ihmiselle. Mukava Timon on jo hieman hillitympi kaveri, kuin aitauksessa hölseltävät nuoremmat veijarit. Timon malttaa olla paikoillaan ja tarkkailla silitysten ja namien jakoa. Reippaasti Timon on kuitenkin mukana ottamassa omaa osaansa hellittelyistä. Ja kyllähän nami, jos toinenkin, hyvältä maistuu ja suussa sulaa.

Timon on jo yli 4-vuotias poika, jolloin ei enää riehaannuta niin kuin nuoremmat säheltäjät. Ollaan hieman arvokkaammin käyttäytyvässä iässä. On jo elämänkokemusta, eikä olla into piukeana ihan jokaisesta asiasta. Timon on asunut lähes koko elämänsä Olgan tarhalla. Jo pentuna hylätyksi tulleella Timonilla oli kuitenkin sen suhteen onnea, että pääsi koiratarhalle turvaan. Pennusta on tarhalla varttunut aikuinen koira.

Aitauksessa Timonilla on ollut useampaa erilaista karvakorvaa kaverina. Vuosien aikana poika onkin katsonut kuinka yksi jos toinenkin onnekas on saanut oman kodin. Tämä hurmava kaveri on kuitenkin jäänyt huomaamatta. Timonista itsestään ei sellaista vikaa löydy, etteikö myös sillä olisi hyvät kotikoiran ainekset. Toki vuosien kasvaminen tarhalla ei ole antanut paljoa eväitä siihen reppuun, joka omaan kotiin kannetaan. Uuden kodin onkin tärkeää ymmärtää, että Timon tarvitsee uusien asioiden opetteluun hieman aikaa ja kärsivällistä opastusta. Timon on kuitenkin fiksu poika, joka varmasti oppii rauhallisella opastuksella tarvittavat asiat.

On olemassa jo paljon hyviä kokemuksia kuinka vuosia tarhoilla asuneet aikuiset koirat, ovat oppineet kotielämänsalat. Tarvitaan vain koirakokemusta, ymmärrystä ja halua opastaa kotiaakkoset A:sta Ö:hön tarhalta tulevalle aikuiselle. Jotkin asiat saattavat olla jopa helpompia opastaa kuin pennuille. Onhan esimerkiksi aikuisen koiran pidätyskyky paljon parempi. Ja myös keskittymiskyky uusien asioiden oppimisessa on huomattavasti pitempi kuin pennuilla. Kaupungin keskustan hektisen elämänmenon sijaan hieman rauhallisemmat seudut ovat sopivampia Timonille.

9.3.2016
Timonista on jo kasvanut komea nuori poika. Se on kiltti ja kovin kiinnostunut ihmisistä – ja herkuista!

Timon saapui veljensä Pumban kanssa Olgan tarhalle pari vuotta sitten. Pumba valitettavasti menehtyi kastrointileikkauksen aikana ja Timon jäi etsimään kotia ilman veljeään.

Kovin kiinnostuneena Timon tulee nuuhkimaan kameraa ja poseeraa. Se taitaa tietää, että edustavat kuvat auttavat saamaan hyvän kodin. Se ei varsinaisesti ole mikään vilkas touhottaja, mutta kokonsa puolesta tarvitsee reipasta liikuntaa päivittäin. Onhan se tietysti nuori uros, joten ei siitä pelkästään sohvaperunaksi senkään vuoksi ole. Toki reippaan lenkin jälkeen olisi varmasti mukavaa köllähtää oman ihmisen kainaloon.

Timon on varsin perso herkuille, joten uskomme, että pojan motivointi namien avulla on aika helppoa. Timon tarvitsee uudessa kodissa kärsivällistä ja lempeää opastusta arjessa elämiseen, jotta luottamus uuteen omistajaan pääsee rakentumaan. Tulevan omistajan täytyy muistaa, että koko ikänsä tarhalla eläneelle koiralle kaikki kotikoiran tavat täytyy opettaa kuin pennulle. Aluksi Timon tulee varmasti arkailemaan uusia tilanteita. Timon ottaa kuitenkin hyvin kontaktia ihmiseen, joten se varmasti sopeutuu kotikoiraksi mainiosti. Reipas tyttökoira kodissa odottamassa olisi varmasti Timonin mielestä kiva juttu.

Timon on jo pitkään odottanut kutsua omaan kotiin - kumpa pian olisi sen vuoro. Sillä olisi paljon annettavaa omalle ihmiselleen, jos vain joku antaisi sille mahdollisuuden näyttää, kuinka hieno poika siitä on tullut! Olisiko juuri sinulla tarjota tälle komealle pojalle mahdollisuus uuteen elämään?

6.3.2014
Timon on kasvanut 1-vuotaaksi komeaksi koirapojaksi. Se ujostelee vieraita, mutta on silti selvästi veljeään reippaampi.

Timon haaveilee kodista, jossa sillä olisi 70 koirakaverin sijasta vaikkapa vain yksi. Ihmisiä saisi lisäksi olla mielellään.

Viipurin koirat - Timon

4.8.2013
Veljekset Timon ja Pumba ovat mukavia pojankloppeja, jos niin voi koirapojasta sanoa. Timon on veljeään hiukan ruskeampi väriltään ja rohkeampi mieleltään.

Timon tutustuu vieraisiin mielellään ja hetken ujostelun jälkeen seuraa Pumbakin perässä. Nämä mutkattomat pojat odottelevat koirasta haaveilevan kodin kutsua Viipurissa.

Viipurin koirat - Timon & Pumba 4.8.2013

13.6.2013
Timon ujostelee vieraita hetken - mutta hyvillä herkuilla Timonista saa jo pian kaverin! Kunpa vain kutsu omaan kotiin kävisi pian, jotta arkielämän taitojen opettelu pääsisi alkuun.

Timon ja Pumba ovat kuin kaksi marjaa - nämä suloiset pojat joutuivat ikäväkseen hylätyiksi ja sitten onneksi Olgan tarhalle etsimään parempaa tulevaisuutta. Suureen koiralaumaan joutuminen pistää koiran kuin koiran ensin vähän mietteliääksi, mutta pienen totuttelun jälkeen veljekset alkavat olla laumassa kuin kotonaan.

Timon on jo täysin Olgan kaveri, mutta vieraita ihmisiä Timon mieluusti katselee hetken sivusta, ennen kuin tahtoo tulla tekemään tuttavuutta. Mutta hyvien herkkujen avulla Timonista saa vieraskin pian kaverin!

Olgan koirien joukossa Timon oppii arvokkaita taitoja muiden koirien kanssa olemisesta. Muu oppiminen jääkin sitten vähäisemmäksi, joten Timon toivoo löytävänsä pian oman kodin, jossa poika pääsisi harjoittelemaan arkielämää ja sen ihmeellisyyksiä.

Timonista kasvanee kohtuullisen iso poika, joten uuden kodin tulee olla sellainen, jossa on paikka ehkä vähän isommallekin koiralle. Ja ennen kaikkea jaksamista nuoren pojan tapakasvatukseen ja aktivointiin! Kunhan sellainen koti löytyy, on Timon valmis valloittamaan uudet kotikulmansa heinäkuun alun jälkeen.

Viipurin koirat - Timon

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.