Hemmo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 11/2017

25.3.2018
Hemmo sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

15.3.2018
Leikkisä Hemmo lupaa tuoda piristystä päiviisi! Ihan hitusen vieraat ihmiset Hemmoa vielä ihmetyttävät, mutta uteliaasti Hemmo silti haluaa hengailla mukana.

Hemmo ja sen sisarukset Helmut, Hera ja Hele syntyivät tarhan läheiseen kylään ei-toivottuina pentuina. Koska emokoiran omistajaa ei kiinnostanut etsiä pennuille koteja, haki Irina ne tarhalleen. Samalla pentujen emo sekä isä leikattiin, ettei pentuja enää pääsisi syntymään.

Hemmo on kohtuullisen reipas poika. Se pyörii muiden pentujen mukana jaloissa ja tulee vähän nuuskimaan käsiä ja lahkeita, mutta ihan se ei tohdi jäädä siliteltäväksi. Syliin se antaa kuitenkin kiltisti nostaa, ja vaikka sitä tilanne vähän ihmetyttääkin, istuu se siinä kiltisti kuvattavana. Ja lelut vasta saavatkin kyytiä Hemmon kanssa, se on hyvin tohkeissaan leikkimässä jokaisen löytämänsä lelun kanssa!

On silkkaa arvailua sanoa näidenkään pentujen rotuperimästä yhtään mitään, mutta mieleen ei voi estää nousemasta ajatusta siitä, että sisarusten takaa löytyisi hitunen welsh corgia. Ruumiinrakenne ja pentujen muukin olemus tuo kovasti corgin pennut mieleen. Arvaus saattaa mennä totaalisen pieleen, joten liikaa siihen ei kannata juurtua. Joka tapauksessa hauskannäköisiä koiria näistä jokaisesta on kasvamassa!

Hemmo ei aikuisena kasva korkeaksi, sillä sen jalat ovat varsin matalaa mallia. Tällaisen ruumiinrakenteen omaavan koiran kanssa on tärkeää muistaa, että lihavuus on hyvin ei-toivottua ja lihaskunnosta täytyy pitää hyvä huoli, jotta selkä pysyisi vetreänä eikä rasittuisi. Agilitykoiraksi ei näistä sisaruksista ole, mutta muutoin kaikenlainen harrastelu voisi kyllä olla Hemmon mieleen.

Hemmo vaikuttaa iloiselta ja kivalta pojalta, joka kaipaa alkuun hieman tukea ja rohkaisua, että elämässä eteen tulevat uudet asiat alkavat tuntua normaaleilta. Kunhan elämä uudessa kodissa asettuu uomiinsa, uskomme Hemmonkin reipastuvan huomattavasti.

Aluksi uuden omistajan tulee ymmärtää, että Hemmo voi tarvita hieman aikaa tutustumiseen ja sopeutumiseen. Reipas koirakaveri olisi tässä varmasti avuksi, mutta ihan välttämättömäksi emme sitä katso. Pääasia, että löytyy sellainen omistaja, joka on varma siitä, että pystyy sitoutumaan Hemmon kanssa elämiseen koko sen loppuelämän ajaksi.

Viipurin koirat - Hemmo 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.