Gretta

Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 10/2023
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

21.3.2024
Gretta löysi kodin paikallisesta perheestä.

1.3.2024
Ihmisrakkaan ja reippaan Gretta-pennun elämä viipurilaisessa perheessä loppui lyhyeen, kun sen perhe ei halunnutkaan pitää sitä.

Gretta oli vain pikkuinen pallero, kun se luovutettiin Snezannan hoiviin vuoden 2023 lopussa. Se syntyi loka-marraskuun vaihteessa ja myytiin viipurilaiselle perheelle, joka kuitenkin hyvin nopeasti tuli toisiin ajatuksiin elämästä Gretta-palleron kanssa. Miksi? Sitä emme tiedä. Ehkä se pissasi matolle tai iski pikku naskalihampaansa isännän kenkiin. Tai ehkä itäeuroopanpaimenkoirana ostettu Gretta osoittautuikin sekarotuiseksi. Meidän mittapuun mukaan Gretassa ei ole muuta epänormaalia kuin se, että se on tullut hylätyksi.

Gretta oli hylätyksi tullessaan niin pieni, että sitä ei voinut laittaa suoraan tarhalle vaan se sai hetken asustella tarhanpitäjä Snezannan luona. Sen jälkeen Gretta asui vielä hetken aikaa toisessa hoitopaikassa ennen kuin se hiukan kasvettuaan päätyi tarhalle odottamaan parempaa jatkoa elämälleen.

Kuvien perusteella Gretta muistuttaa itäeuroopanpaimenkoiraa, mutta emme voi olla varmoja sen puhdasrotuisuudesta ja todennäköisempää onkin, että se on yhdistelmä useampaa eri rotua. On kuitenkin mahdollista, että Gretasta kyseisen rodun ominaisuuksia löytyy ja niihin voi olla hyvä tutustua mikäli harkitsee kodin antamista Gretalle.

Itse emme vallitsevasta tilanteesta johtuen ole päässeet näkemään Grettaa, mutta Snezanna kertoo sen olevan hyvin ihmisläheinen pentu, joka rakastaa olla hellittävänä. Gretta vaikuttaa fiksulta koiralta ja kotioloissa se oppi mm. nopeasti tekemään tarpeensa pissa-alustalle. Kavereinaan Grettalla oli Snezannan luona seniori-ikäisiä pikkukoiria sekä kissa, joiden kanssa yhteiselo sujui ilman ongelmia.

Gretta tulee aikuisena olemaan vähintään keskikokoinen ja vahva tyttö, jonka lisäksi siltä saattaa löytyä vahti- ja paimennusviettiä. Grettalle sopisi aktiivinen koti, jossa on jo ennestään kokemusta koirista. Koska Gretta on ihmisrakas ja reipas, niin se voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja ainoaksikin koiraksi, kunhan se ei vaan jämähdä tarhalle odottelemaan kovin pitkäksi aikaa.

Oli Grettan tuleva koti missä tahansa, niin sen omistajalla on hyvä olla taitoa ja kärsivällisyyttä opettaa sille kotikoiran taitoja pala kerrallaan. Vaikka Gretta onkin saanut asua jonkin aikaa kotioloissa, niin sillä tuskin on ollut sisäsiisteys vielä hallinnassa ennen tarhalle joutumista yksin olemisesta puhumattakaan. Grettalla on kokonainen elämä edessään ja toivomme sen pääsevän pian kotiin, jossa rakkaus ei koskaan lopu kesken.

Viipurin koirat - Gretta 2/2024

Gretta sterilisoidaan ja tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.