Loviisa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2005

28.3.2016
Loviisa sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

29.1.2016
Loviisa on ystävällinen ja kovin sympaattinen koirarouva. Kunpa se saisi viettää vielä monta vuotta omassa kodissa, jossa vanhempaa koiraa osataan hoivata ja arvostaa.

Eräänä syksyisenä päivänä, kun eläinlääkäri Julia ajeli Irinan tarhalta takaisin klinikalleen, huiskutti eräs nainen hänelle tien varrelta ja viittoi pysähtymään. Julia pysähtyi ja nainen näytti hänelle mustan, selvästi jo elämää nähneen koiran. Koira oli kuulemma kulkenut Kalininan katuja yksinään jo pidemmän aikaa. Julia otti ystävällisen koiran kyytiinsä, vei sen klinikalleen steriloitavaksi ja lopulta toi jo iäkkäämmäksi muoriksi paljastuneen koiran Irinalle.

Me tapasimme Loviisan ensimmäisen kerran loppusyksystä ja muori valloitti sydämet kyllä kertaheitolla. Loviisa ei tee numeroa itsestään, vaan se antaa nuorempien ja kiireisempien tervehtiä ihmisiä ensin. Kärsivällisesti ja hiljaa se seisoo ja odottaa, että hänetkin huomattaisiin. Kun Loviisan vuoro vihdoin koittaa, painaa se päänsä vieraan syliin ja lopulta nojautuu koko kehollaan vierasta vasten ja nauttii hellimisestä. Loviisa on selvästi ollut jonkun rakastettu kotikoira, niin luottavainen se suhtautuu vieraisiinkin. Kun muori saa valloitettua ihmisen itselleen, pitää se myös huolen että ihminen omistautuu kokonaan hänelle. Silloin pitää nuoremmille hössöttäjille asiallisesti murahtamalla kertoa, että nyt on hänen vuoronsa. Muuten Loviisa ei viitsi ottaa osaa yleiseen hälinään tai kahnauksiin.

Vuosia Loviisalle on kertynyt arviolta jo kymmenkunta. Aivan nuoresta tyttösestä ei siis ole kyse, mutta Loviisa vaikuttaa kuitenkin hyväkuntoiselta ja sillä voi hyvinkin olla elämää edessään vielä useampia vuosia. Loviisa rakastaa ihmisiä ja olisikin varmasti onnellisimmillaan perheen ainoana silmäteränä tai toisen vanhemman koiran kaverina. Nuoria riehuvia koirakavereita muori ei välttämättä kovin hyvin jaksa. Loviisa toivoo itselleen eläkekotia, jossa se saa olla mukana arjen touhuissa, käydä kävelyillä, nukkua sohvalla omistajansa kainalossa ja nauttia hellyydestä ja herkuista.

Viipurin koirat - Loviisa 24.1.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.