Helga

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2018

19.7.2019
Valitettavasti Helgasta on kasvanut niin arka koira, että kodin etsiminen Suomesta sille lopetetaan.

29.1.2019
Kaikki Helgalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Helgalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Helgan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

10.1.2019
Ihastuttava mustavalkoinen Helga on kovin utelias pentu, jossa on kuitenkin ripaus ujoutta: herkut kyllä haetaan parempiin suihin, mutta hui kauhistus, mikä ihme on rapsutus?

Helga ja sisarukset Hania, Hulda, Hilppa, Hiawatha ja Hukka löytyivät loppuvuodesta Karjalankannaksella sijaitsevasta kylästä. Pentujen koditon emo steriloitiin ja jäi kylään asustelemaan, mutta pikkuiset pennut pääsivät Olgan tarhalle kasvamaan ja odottamaan omia koteja.

Alkuun arastelevat pennut ovat reipastuneet kuukaudessa huomattavasti. Helgakin ilahtuu ihmisvieraista ja hyörii ja pyörii häntä heiluen jaloissa makupalojen toivossa. Vaikka herkut kelpaavat ja Helga on jatkuvasti ihan kosketusetäisyydellä, rapsuttelu on sille selvästi outo juttu. Sisarussarjan vauhdikkaampiin vintiöihin verrattuna Helga vaikuttaakin melko rauhalliselta pennulta, joka tuumii hetken ja toimii vasta sitten. Helgastakin varmasti vielä kuoriutuu ulkoilua ja tekemistä kaipaava nuori koira kunhan energiaa ei enää kulu niin kauheasti kaiken uuden pohtimiseen.

Pienestä varovaisuudesta huolimatta Helgalla on vielä toivoa - ja ehdottomasti myös halua! - tottua käsittelyyn ja muihinkin kotikoiralta vaadittaviin taitoihin. Uudet asiat varmasti kummastuttavat Helgaa alkuun, joten kotikoiran elämään totuttelu vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Oma koti ja ihminen ovat Helgan tämän vuoden toivelistalla eikä se varmasti pahastuisi mukavasta koirakaveristakaan.

Viipurin koirat - Helga 5.1.2019

Viipurin koirat - Helga 15.12.2018 & 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.