Kasmira

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2017

14.10.2017
Kasmira sterilisoitiin Viipurin Koirien avustuksella.

17.9.2017
Kaunis ja persoonallinen Kasmira on herttaisen ja kiltin oloinen tyttö, mutta uusiin ihmisvieraisiin se suhtautuu arkaillen. Kasmira päätyi tarhalle kesän lopulla siskonsa kanssa.

Kauniit viiden kuukauden ikäiset siskokset Tasmina ja Kasmira päätyivät pikkupentuina jonkun ihmisen hoteisiin, joka ne tahtoi kadulta pelastaa. Siskosten kasvaessa isommiksi auttaja ei kuitenkaan enää kyennyt niitä pitämään, joten ne tuotiin tarhalle. Molemmat tytöt ovat ystävällisen oloisia ja uteliaita ihmisten suhteen, mutta käsittelyyn ne eivät selvästikään ole kovin tottuneita, sillä peruuttavat kauemmas lähes samantien kun niitä koittaa koskettaa. Kasmira ja Tasmina ovat varmasti vielä myös hämmentyneitä tarhalle joutumisesta, ja aika näyttää rohkaistuvatko ne laisinkaan kunhan ovat päässeet pahimman yli ja kotiutuneet paremmin tarhalle.

Kasmira on siskoksista varovaisempi. Sekin tulee kuitenkin ilahtuneena aidan taakse katsomaan vieraita ja uskaltaa työntää kuononsa aidan läpi niin että sitä voi vähän hipaista. Kun aitaukseen astuu joukko uusia ihmisiä, katselee Kasmira sivusta tapahtumia. Sillä oli selvästi menossa juuri hauskat leikit muiden pentujen kanssa, ja spurttailu täytyykin hetkeksi keskeyttää. Kasmira kiertelee uteliaasti maassa istuvaa ihmistä, mutta ihan sen rohkeus ei kuitenkaan riitä että tulisi omaehtoisesti kosketusetäisyydelle. Syliin nostamisesta Kasmira on sitä mieltä, että kiitos, kiitos ei. Se ei anna itseään kiinni vaan ampaisee karkuun aina kun sitä yrittää lähestyä kiinniottotarkoituksessa. Fiksu tyttö arvaa kyllä ihmisten metkut ja pitää entistä pidempää turvaväliä, joten homma jätetään sikseen. Namit Kasmira napsii vikkelästi suuhunsa kädestä.

Vaikka Kasmira suhtautuu ihmisiin varoen ja väistellen, toisten koirien kanssa se sen sijaan tulee erinomaisesti juttuun. Leikin pauhuissa Kasmira ei edes välitä vieressä seisovista ihmisistä vaan painelee menemään täysiä muiden mukana. Kasmira haluaisikin kovasti sellaiseen kotiin, jossa olisi koirakaveri odottamassa ja auttamassa sopeutumisessa. Kasmira tarvitsee ihmisen, jolla on aikaa, halua ja taitoa panostaa sen kotiutumiseen ja luottamuksen voittamiseen. On mahdollista, ettei Kasmira ole elänyt milloinkaan sisätiloissa ja monet kotikoiran taidot sisäsiisteydestä hihnakävelyyn on aloitettava aivan alkeista. Kasmira vaikuttaa iloiselta, leikkisältä ja ystävälliseltä tytöltä, ja kunhan vain oman loppuelämän kodin ovi avautuisi pikaisesti, olisi sillä vielä hyvät mahdollisuudet reipastua.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.