Bria

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 6/2017

17.1.2018
Bria sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

11.12.2017
Bria on ihastuttava tyttö, mutta vieraat ihmiset jännittävät sitä vielä kovasti. Bria saapui tarhalle yhdessä sisarustensa kanssa.

Kuusi pelokasta uutta tulokasta päätyivät vuoden lopulla Irinan tarhalle. BintaBelka, Bria, BonnieBamse ja Balu löydettiin ulkoa. Vaikka joukkoon mahtuu sekä lyhyt- että pörheäkarvaisia kavereita, on tämä joukko todennäköisesti samaa pentuetta. Kaikki ovat vielä vähän ihmeissään tarhalle joutumisesta, mutta osan häntä heiluu jo kovastikin kun ihmisiä ilmestyy näköpiiriin. Toivottavasti loputkin katraasta reipastuvat pahimman järkytyksen hävitessä ja onni olisi myöden oman kodin löytymisessä mahdollisimman pian.

Bria on pentujoukon varovaisimmasta päästä. Se pyörii ja hyörii iloisesti muiden pentujen kanssa, mutta vieraiden saapuessa puikkii nopeasti turvaan koppiin. Bria katselee ihmisiä utelias pilke silmissä, mutta kun sitä yrittää lähestyä ottaa se nopeasti jalat alleen. Bria ei ihan niin helposti anna itseään kiinni ja sitä joutuu vähän pyydystämään. Syliin nostaminen onkin Brian mielestä ihan hirveän kauheaa, mutta pelokkaat kiljahdukset loppuvat nopeasti kun Bria rauhoittuu syliin. Bria-raukka. Se tarvitsisi omistajan, jolta ei kärsivällisyys lopu ihan hetkessä. Bria tulee tarvitsemaan aikaa ja rohkaisua, jotta siitä kasvaisi vielä luottavainen koiratyttö. Bria vaikuttaa hyvin kiltiltä neidiltä, joten kunhan sopiva koti löytyy, olisi Briallakin varmasti mahdollisuus vielä kunnon koiranelämään vaikkei hyviä eväitä matkan varrelle olekaan saanut.

Brian ja sen sisarusten menneisyydestä ei ole tietoa. Kaikki pennut ovat iloisia ihmisiä nähdessään, mutta jännittävät käsittelemistä ja syliin nostamista. Voi olla, että Bria sisaruksineen on ei-toivottuja kotikoiran jälkeläisiä, mutta kukaan ei ole sen kummemmin huolehtinut tai käsitellyt niitä. Ne ovat saaneet pyöriä pihalla/talon nurkilla aikansa, mutta sen jälkeen häädetty tai viety muualle. Tulevalta omistajalta on löydyttävä aitoa halua panostaa tyttöön ja sen sopeutumiseen. Alkeista on lähdettävä, sillä Bonnie ei tiedä mitään kotikoiran tavoista tai elämästä. Sisäsiisteys, hihnassa käveleminen, yksin oleminen.. Opeteltavaa riittää. Jos sinulla on aikaa, halua, kärsivällisyyttä etkä lannistu pienistä saatika heitä hanskoja tiskiin kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä, olisi Bria hyvin kiinnostunut kuulemaan sinusta lisää.

Viipurin koirat - Bria 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.