Ava

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2012

11.10.2015
Ava sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

28.9.2015
Ava on ystävällinen ja rauhallinen tyttö, joka löytyi harhailemasta yksin Viipurin laitamilta.

Kun astun sisään aitaukseen, katsoo Ava pienen hetken tuumivasti. Se selvästi haluaa tarkkailla hetkisen, ennen kuin on valmis tutustumaan. Kun kutsun tyttöä luokseni, tulee se kuitenkin pian aivan jalkoihin kiinni ja jää siihen nauttimaan rapsutuksista. Ja sen jälkeen Ava ei haluaisi päästää minua enää yhtään kauemmaksi, vaan mieluiten se nauttisi rapsutuspalvelusta koko loppupäivän.

Ava löytyi kadulta yksinään harhailemasta, joten sen tausta ei ole tiedossa. Selvästi sillä on kuitenkin joskus olla omistaja, sillä niin luottavaisesti se suhtautuu ihmisiin ja haluaa huomiota. Avan nisät roikkuvat ja kertovat kurjaa tarinaa siitä, että Ava on varmasti saanut jo monet pennut. Nyt tyttö on kuitenkin sterilisoitu eikä sen tarvitse enää koskaan kantaa huolta pennuista.

Avan silmistä löytyy sopivasti myös pilkettä, vaikka se vaikuttaakin perusluonteeltaan varsin rauhalliselta. Rapsutusten lomassa se alkaa varovasti natustaa hihaani ja katsoo samalla iloisesti, että eihän tämä haittaa, on vain niin kivaa kun silität! Ja eihän se haitannut, sillä natustelu oli hyvin ystävällistä. Mutta voi hyvin olla, että Ava keksii muitakin pieniä kepposia, kunhan kotiutuu kunnolla kotiinsa.

Ava on ollut vasta vähän aikaa Irinan tarhalla. Tällä hetkellä se vaikuttaa tulevan sopuisasti toimeen kaikkien koirien kanssa sukupuolesta riippumatta. Vielä Ava on myös ollut hiljainen koira, joten sen puolesta ei kerrostaloelämäkään ole poissuljettua.

Emme tiedä, onko Ava koskaan asunut sisällä talossa tai kulkenut vaikkapa hihnassa. Siksi uuden omistajan pitää varautua opettamaan moni asia kuin pennulle: jos hihnassaa kävely jännittää Avaa, harjoitellaan sitä rauhallisesti, tai jos sisäsiisteys ei vielä ole ihan hallussa, jaksetaan tyttöä viedä tiheästi ulos. Saattaa olla, ettei näissä ole Avan melestä mitään harjoiteltavaa, mutta kaikkeen on syytä aina varautua.

Jos aikuinen, sopivan keskikokoinen ja kovin ystävällinen tyttökoira mahtuisi elämääsi, toivoo Ava kovasti yhteydenottoa!

Viipurin koirat - Ava 26.9.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.