Borja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2016

30.4.2018
Borja varattiin saksalaiseen kotiin.

14.8.2017
Ryhdikäs ja muhkeaturkkinen Borja on näyttävä nuori uros. Ihmisrakas koira olisi jo valmis muuttamaan omaan kotiin.

Borja saapui Irinan tarhalle keväällä. Nuori ja komea uros on mahdollisesti hylätty kodista, sillä vaikuttaa siltä että Borja on tottunut ihmisiin ja viihtyy hyvin ihmisseurassa. Tarhavieraan rapsutukset poika ottaa vastaan kiitollisena, ja käyttäytyy ihmisen seurassa kauniisti: tämä koira ei riehaannu hyppimään vaikka seura selvästi onkin mieleistä. Paksun turkin alla Borja on hyvin hoikka, joten säännöllisistä ruoka-ajoista se tuskin on saanut entisessä elämässään nauttia.

Omassa aitauksessaan Borja on näkyvä persoona, ja toiset koirat saavat välillä kyytiä kun nuorukainen pitää komentoa. Borja ei ole varmasti parasta seuraa toiselle samanikäiselle urokselle, vaan sopisi ehkä helpommin tyttökoiran kaveriksi tai perheen ainoaksi koiraksi. Kookkaana koirana Borja tulee kaipaamaan reilusti liikuntaa, ja se tarvitsee myös runsaasti hyvälaatuista ruokaa, jotta kunto kohenee ja pysyy yllä jatkossakin. Borjan muhkea turkki kaipaa tarhaelämän jälkeen huolellista pesua ja harjausta. Harjaaminen on pitkäkarvaisen koiran hoidossa erityisen tärkeää myös arkirutiineissa, jotta turkki ei takkuunnu ja iho pysyy kunnossa.

Borja muuttaisi varmasti mielellään kotiin jossa koiraan ollaan valmiita sitoutumaan sekä hyvinä että hankalampina päivinä, ja päivittäinen lenkkeily kuuluu vakio-ohjelmistoon. Myös yhteinen aika oman ihmisen kanssa on tärkeää tälle mainiolle pojalle.

Viipurin koirat - Borja 26.10.2017

Viipurin koirat - Borja 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.