Saara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskik. (n. 50 cm)
Syntymäaika: n. 2006

29.4.2013
Saara varattiin saksalaiseen hoitopaikkaan.

22.10.2012
Saara on asunut tarhalla niin kauan kuin tarhakävijät muistavat. Ehkä ei kuitenkaan tarhan perustamisesta asti, sillä kukaan ei muista Saarasta paljon mitään, ei edes tarhanpitäjä.

Saara on mitättömän näköinen, harmaakuonoinen, ujo ja huomaamaton tyttönen, joka ei ihmisten mieliin jää. Saarallakaan tuskin on ihmisistä kovinkaan hyviä kokemuksia ja siksipä se pysytteleekin turvallisen välimatkan päässä ventovieraista tarkkaillen näiden liikkeitä ja arvaillen onko vierailla kenties pahoja aikeita.Mutta kun Saaraan jaksaa tutustua paremmin, löytyy ujon kuoren alta valloittava ja suloinen tyttö, joka innostuu tanssimaan tutun ihmisen saapuessa aitaukseen. Onpa Saara kerran jo hypännyt tuttua vastenkin, selkäpuolelle tosin. Namit Saara hakee tutun kädestä ja antaa hiukan silittääkin samalla leukaa. Pään päältä lähestyvää kättä Saara väistää kauemmas.

Koska Saara vapautuu ja luottaa pikkiriikkisen jo hyvin lyhyiden tapaamisten jälkeen ihmisiin, jotka kerran kuussa käyvät sitä tervehtimässä, pystyy Saara varmasti tulevaisuudessa luottamaan myös omaan kotiväkeensä kunhan sen kanssa jaksaa olla kärsivällinen ja rauhallinen ja edetä Saaran omilla ehdoilla sen omaan vauhtiin. Saara etsii kotia mieluiten omakotitalosta, jossa on aidattu piha, jolla harjoitella kaikessa rauhassa kävelyä hihnassa, luoksetuloa ja muita tärkeitä kotikoiran elämään kuuluvia rutiineita. Saaran omistajalla on hyvä olla koirakokemusta, erityinen plussa on kokemus aroista koirista. Saaran tulevan ihmisen tulee miettiä hyvin tarkkaan kykynsä sitoutua Saaraan sen loppuelämän ajaksi riippumatta siitä, kuinka elämäntilanteet kulloinkin muuttuvat. Saara etsii siis kotia, jota eivät elon myrskyt heiluta eivätkä ainakaan kaada.

Saaran ikäarvio on keski-ikäinen, luultavasti nuorempi kuin harmaantuva kuono antaa ymmärtää. Kooltaan Saara on keskikokoa, 50-55 cm.

Katso video Saarasta:

Viipurin koirat - Saara

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.