Vilda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu) 
Koko: pieni (alle 10 kg)
Syntymäaika: 11/2018

24.6.2019
Vilda sai kodin Viipurista.

23.6.2019
Suloinen Vilda hylättiin yhdessä veljensä kanssa. Vilda tulee tutustumaan iloisesti, mutta vähän varovaisesti vieraisiin ihmisiin.

Pentuaitauksessa käy kova vipinä, kun Vilda ja Verne juoksevat hännät vispaten tervehtimään. Vilda seuraa selvästi veljeään ja Vernen vanavedessä tulee iloisesti luokse. Kuitenkin vieraat ihmiset alkavat sitä välillä vähän jännittämään ja silloin Vilda ottaa etäisyyttä ja tuumii hetken kauempana. Kunnes kohta taas innostus voittaa ja se tulee veljensä seuraksi moikkamaan tulijoita!

Sisarukset eivät kenties ole olleet kovinkaan hyvässä kodissa, sillä kaikesta innostuksestaan huolimatta niiden mielestä ihmisen kosketus on vähän jännä asia. Vilda antaa kuitenkin nostaa kiltisti syliin, vaikka sitä asia kovasti jännittääkin. Toisten pentujen kanssa se näyttää tulevan erinomaisen hyvin toimeen.

Verne ja Vilda hylättiin tarhalle, koska ne olivat edellisen omistajan mielestä liian äänekkäitä. Syy kuulostaa todella turhalta, mutta liian usein ihmisten odotukset koirista ovat aivan liian kovia. Mikään koira ei ole täysin hiljainen tai täysin ongelmaton, mutta sehän tuo elämään vain lisää syvyyttä, kun pääsee tutustumaan koiraansa paremmin ja miettimään keinoja molemmin puolisen mukavan elämän aikaansaamiseksi.

Kooltaan Vilda on pieni tyttö. Se tuskin kasvaa korkeutta enää juurikaan, mutta painoa sille tullee vielä vähän lisää. Oletus kuitenkin on, että se jää noin 10-kiloiseksi ja korkeudeltaan matalaksi.

Koska Vilda on osittain kovin varovainen tyttö, olisi sen ihannekodissa jo koirakaveri odottamassa. Koti voisi olla rauhallinen aikuiskoti, jossa Vilda saa rauhassa tutustua ympäröivään maailmaan ja arkiseen elämään. Koska emme varmuudella tiedä, onko Vilda asunut koskaan sisätiloissa tai kulkenut hihnassa saati jäänyt yksin, tulee uuden omistajan varautua harjoittelemaan näitä kaikkia taitoja. Vilda voi tarvita reipastumiseen aikaa, mutta kun maailmaa osaa katsoa koiran vinkkelistä, ymmärtää hyvin, että pienelle koiralle tässä maailmassa on kovin paljon ihmeellisiä ja jännittäviäkin asioita.

Viipurin koirat - Vilda 30.5. & 8.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.