Verne

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 11/2018

24.8.2019
Verne sai kodin Pietarsaaresta toisen viipurilaiskoiran kaverina.

4.8.2019
Vernellä on kotiehdokas eikä siitä toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

18.7.2019
Verne pääsi Suomen puolelle sijaiskotiin.

Viipurin Koirat testautti Vernen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Verneltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Verneltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis

23.6.2019
Ihana Verne hylättiin yhdessä siskonsa kanssa. Verne rakastaa kovasti ihmisiä, vaikka samaan aikaan se myös aavistuksen ujostelee.

Pentuaitauksessa käy kova vipinä, kun Verne ja Vilda juoksevat hännät vispaten tervehtimään. Verne on niin innoissaan, että se näyttää suorastaan ratkeavan onnesta. Se hyppii ja pomppii, tepsuttaa edes takaisin, vispaa häntää ja hyppää välillä vasten. Sen mielestä ei selvästi ole mitään ihanampaa kuin aitaukseen sitä tervehtimään tulevat vieraat!

Kuitenkin Verne ujostelee vähän lähempää tuttavuutta. Se ei kenties ole ollut kovinkaan hyvässä kodissa, sillä kaikesta innostuksestaan huolimatta sen mielestä ihmisen kosketus on vähän jännä asia. Verne antaa kuitenkin nostaa kiltisti syliin ja maahan laskemisen jälkeen se juoksee taas iloisesti hyppimään vasten, joten ei se sylissä oleminen niin kovin jännittävää sitten ollutkaan.

Verne ja Vilda hylättiin tarhalle, koska ne olivat edellisen omistajan mielestä liian äänekkäitä. Syy kuulostaa todella turhalta, mutta liian usein ihmisten odotukset koirista ovat aivan liian kovia. Mikään koira ei ole täysin hiljainen tai täysin ongelmaton, mutta sehän tuo elämään vain lisää syvyyttä, kun pääsee tutustumaan koiraansa paremmin ja miettimään keinoja molemmin puolisen mukavan elämän aikaansaamiseksi.

Kooltaan Verne on varsin pieni poika. Se tuskin kasvaa korkeutta enää juurikaan, mutta painoa sille tullee vielä lisää. Alle 15-kiloiseksi ja selvästi alle polvenkorkuiseksi se lienee kuitenkin jäävän.

Koska Verne on hieman varovainen poika, olisi sen ihannekodissa jo koirakaveri odottamassa. Koti voisi olla rauhallinen aikuiskoti, jossa Verne saa rauhassa tutustua ympäröivään maailmaan ja arkiseen elämään. Koska emme varmuudella tiedä, onko Verne asunut koskaan sisätiloissa tai kulkenut hihnassa saati jäänyt yksin, tulee uuden omistajan varautua harjoittelemaan näitä kaikkia taitoja. Verne jää odottamaan hakemusta, jos sinusta tuntuu siltä, että elämässi olisi yhden iloisen nuoren pojan kokoinen kolo!

Viipurin koirat - Verne 23.6.2019

Viipurin koirat - Verne 30.5. & 8.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.