Artem

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2018

26.4.2019
Artem sai kodin Helsingistä.

5.4.2019
Artemilla on sujunut sijaiskodissa kivasti. Se on iloinen ja reipas veijari.

Kotihoitajan mukaan Artemin sisäsiisteysharjoittelut ovat lähteneet käyntiin hyvin. Se antaa tehdä hoitotoimenpiteet nätisti ja lenkkeilee mielellään. Sijaiskodissa Artem on tottunut alakouluikäisiin lapsiin ja autossa matkustamiseen.

Artem on staffityyppinen koira, jonka rotuperimä ilmenee sen tavassa leikkiä muiden koirien kanssa. Artem sopii ainoaksi koiraksi tai itseään suuremman, rajummista leikeistä tykkäävän koiran kaveriksi. Innostuessaan Artem saattaa haukkua, mutta muuten se on ollut hoitajan mukaan hiljainen poika.

28.3.2019
Artem pääsi sijaiskotiin pääkaupunkiseudulle. Se on kärsinyt sikaripunkista ja jää hetkeksi toipumaan ennen kuin hakemuksia otetaan vastaan.

Artem punnittiin ja sillä on painoa tällä hetkellä noin 9 kiloa.

25.3.2019
Artem kastroitiin.

11.3.2019
Artem osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml.

7.1.2019
Artemille tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

29.1.2019
Pieni ja ihana Artem on kovin iloinen ja ystävällinen poika. Vaikka kylmyys on kova, tulee se häntä heiluen tervehtimään jokaista tulijaa.

Artemin tie vei Irinan tarhalle vuoden 2018 loppupuolella. Se oli hieman luovutusiän ylittänyt naskali, kun jostain syystä se hylättiin koiratarhalle. Aluksi Artem sai vahvistua sisätiloissa, mutta koska tarhan lämpimät tilat ovat hyvin rajalliset, joutui se pian siirtymään ulkotarhaan asumaan.

Artem on iloinen pieni veikkonen. Sen häntä heiluu tuhatta ja sataa, kun se tulee tervehtimään tulijoita. Se on hyvin onnellinen pienestäkin rapsutteluhetkestä ja onnen kruunaa se, jos samalla pääsee syliin lämmittelemään.

Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat vieneet Artemia jo vähän hihnakävelyllekin. Se sujuukin siltä pennuksi jo ihan mainiosti. Samalla Artem on päässyt pentukavereiden lisäksi tutustumaan aikuisiin koiriin ja Artem vaikuttaa suhtautuvan reippaan ystävällisesti myös uusiin koiratuttavuuksiin.

Artemin geeniperimässä lienee annos jotakin bullityyppistä rotua, joten Artem etsii kotia, jossa olisi kokemusta ja käsitystä tämän tyyppisten koirien kanssa elämisestä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Artem kaipaisi kovaa kuria tai paikan näyttämistä: Artem kaipaa ohjausta arkisiin käytöstapoihin siinä kuin muutkin koirat, mutta ehdottomasti palkitsemiseen perustuen. Esimerkiksi se tulee kuitenkin ymmärtää, että aikuisina tämän tyyppiset koirat eivät aina tule vieraiden koirien kanssa toimeen. Artemista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika.

Artem toivoisi löytävänsä pian aktiivisen omistajan, joka haluaisi aloittaa yhteisen polun taivaltamisen ihanan Artemin kanssa. Viipurissa on hyvin kylmä talvi ja ohutturkkisena koirana Artem palelee tarhalla. Kutsu omaan kotiin olisi Artemille lottovoiton veroinen asia.

Viipurin koirat - Artem 5. & 12.1.2019

Viipurin koirat - Artem 5.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.