Kolja

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2019

2.8.2019
Kolja sai kodin Vantaalta.

31.7.2019
Koljasta on tullut niin runsaasti hakemuksia, että tällä hetkellä niitä ei oteta lisää vastaan.

25.7.2019
Kolja matkusti sijaiskotiin Helsinkiin ihmettelemään kotikoiran elämää.

19.7.2019
Suloinen Kolja on reipas ja seurallinen poika. Se elää sopuisasti niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa.

Olgalta pyydettiin alkukesästä jälleen kerran apua. Vanha mies oli menehtynyt ja häneltä oli jäänyt jälkeensä narttukoira, jolla oli kaksi pientä pentua. Naapurit ottivat emon hoitoonsa, mutta pentuja he eivät tahtoneet. Niinpä pennut tuotiin Olgan tarhalle. Koska pennut olivat erityisen suloisia, löysivät ne molemmat nopeasti Viipurista kodit. Narttupentu saikin jäädä kotiinsa, mutta Koljalla kävi huono tuuri ja se palautettiin Olgalle vain kahden viikon kodissa olemisen jälkeen. Syynä oli kuulemma se, kun öisin pennulle sattui vielä vahinkoja sisälle. Eipä perheellä selvästi ollut mitään käsitystä koirista, jos olettivat, että kolmikuinen pentu olisi jo öisinkin aina sisäsiisti. Koljan onni on se, että se pääsi nopeasti takaisin Olgan luo ja nyt sillä on mahdollisuus löytää oma koti Suomesta.

Kolja on reipas ja sosiaalinen poika, joka tulee uteliaasti tervehtimään vieraat. Häntä heiluu rennosti ja iloisesti ja välillä Kolja lipaisee muutaman kerran sormista. Se saa asua Olgalla kotona, joten se on tottunut tulemaan toimeen sekalaisessa pienten koirien laumassa sekä saanut tottua elämään myös kissojen kanssa. Kolja vaikuttaakin oikein sopuisalta ja sopeutuvaiselta pojalta.

Koljasta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Se saattaa jäädä aika siroksi, joten aivan jättiläiseksi emme ainakaan oleta sen kasvavan. Vielä Kolja on mukavan rauhallinen pentu, mutta saattaa hyvin olla, että vauhtia ja energiaa alkaa löytyä huomattavasti enemmän, kunhan Kolja kotiutuu uuteen kotiinsa ja kasvaa hieman lisää. Varmaa siis on, että Kolja tulee kaipaamaan arkisten taitojen opettelua, että yhteiselo uuden omistajan kanssa olisi myös jatkossa mukavaa ja sujuvaa. Vaikka Kolja on syötävän suloinen pentu, kannattaa muistaa, että pennun hankkiminen on aina sitoutumista jopa 15 vuodeksi eteenpäin. Hetken huumassa päätöstä ei siis tule tehdä, vaan harkiten ja suunnittellen, että koira mahtuu kulkemaan elämässä mukana varmasti koko sen loppuelämän.

Viipurin koirat - Kolja 19.7.2019

Viipurin koirat - Kolja 9.7.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.