Saara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni
Syntymäaika: 2014

23.9.2019
Saara sai kodin Karkkilasta.

5.9.2019
Pieni Saara matkusti sijaiskotiin Vantaalle.

11.8.2019
Saaran tautitestit olivat puhtaat ja rabiesvasta-ainetasot riittävät.

Saaralta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

18.7.2019
Mäyräkoiratyttö Saara on eloisa ja ystävällinen neiti. Se löytyi eräänä keväisenä iltana huoltoasemalta juoksentelemasta toisen pikkukoiran kanssa.

Huoltoasemalle sattui pysähtymään kuljettaja, joka tuo yhdistyksemme koirat Suomeen. Hän ei voinut jättää pikkukoiria juoksentelemaan vilkasliikenteisen tien varteen, vaan otti ne kyytiinsä, kun kukaan huoltoasemalla ei tunnistanut koiria tai tunnustanut olevansa niiden omistaja. Koirista ilmoiteltiin paljon myös venäläisessä sosiaalisessa mediassa, mutta kukaan ei niitä kaivannut. Alkoi tuntua siltä, että koirat oli tarkoituksella hylätty vilkkaalle huoltoasemalle. 

Saara saa onnekseen asustaa Irinan kotona, sillä näin pieni aikuinen ei välttämättä tarhalla kauaa selviäisi. Vieraiden ajaessa pihaan Saara rientää innoissaan kuoppaista rinnettä alas vastaan. Pieni häntä heiluu heilumistaan ja Saara käy hakemassa rapsutuksia vuorotellen jokaiselta. Irinan kotona asustavien muutamien koirien kanssa Saara tulee hyvin toimeen, samoin kissat Saara jättää sisätiloissa rauhaan. Irinan pihalla käyskentelee myös vapaana useampia kissoja eikä Saara niistäkään näytä välittävän vaan keskittyy ympäristön tutkimiseen ja vieraiden kanssa seurusteluun. 

Saaran menneisyydestä ei ole tietoa. Ihmisrakkaalla ja luottavaisella tytöllä on kuitenkin hyvin todennäköisesti joskus ollut koti eikä pieni mäyräkoira kauaa yksinään kadulla edes selviytyisi. Irinan pihalla oleviin työmiehiin Saara suhtautuu lempeästi, mutta esimerkiksi lapsiin suhtautumisesta ei ole tietoa. Vaikka Saara elääkin Irinalla kotona, tulevan kodin on hyvä valmistautua siihen, että jotkin kotikoirantaidot vaativat lisäharjoittelua. Irinalla on kotonaan paljon eläimiä hoidettavanaan ja hän viettää päivisin myös useita tunteja tarhalla. Mihinkään systemaattisiin harjoituksiin ei siis ole mahdollisuuksia eikä Saara välttämättä ole mikään valmis kotikoira, jolla on kaikki taidot hallussaan.

Saara on kooltaan melko pieni ja sitä jaksaa hyvin pidellä sylissä. Vaikka luottavainen ja reipas Saara ei vaikutakaan miltään ongelmatapaukselta, on tulevan kodin hyvä perehtyä mäyräkoiran rotuinfoon, sillä kotiutuessaan tästä neidistä voi tulla esiin uusia, mäyräkoiramaisia vahvoja luonteenpiirteitä.

Viipurin koirat - Saara 9.7.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.