Mirtha

Sukupuoli: narttu
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 2015

5.2.2019
Mirthan, nyt Mida, kuulumisia omasta kodista:

"Meillä menee Midan kanssa oikein hienosti.

Mida toki on arka muiden ihmisten seurassa ja ilmiselvästi pelkää miehiä enemmän. Liekö historiassa huonoja kokemuksia... No, tämä oli odotettavissa eikä se ole ongelma, jonkinlainen hidaste. Pikku hiljaa totuttelemme muihin ihmisiin. Mida on ollut paljon mukana töissä. Työpaikalla on paljon "koiraihmisiä" ja varsinkin miehiä. He käyvät huoneessani juttelemassa, lähinnä Midalle :) ja hyvin Mida jo pystyy huoneessani rauhoittumaan vaikka miehet pitävät palaveria viereisessä huoneessa.

Minuun Mida leimautui heti. Minä saan laittaa hihnat ja pannat, talvitakin ja kynsiäkin on jo leikattu. Mieheni ei vielä saa koskettua Midaa, mutta makupalat kädestä jo kelpaavat. Yksi suuri askel tapahtui tänään kun Mida hyväksyi perheen nuorimman pojan, 18 v. Ensimmäistä kertaa uskaltautui hänen kanssa ulos ja teki terpeet. Nämä ovat pieniä mutta tärkeitä askelia meille kaikille, meillä kun yleensä koko perhe osallistuu koirien kanssa touhuamiseen, ulkoiluttamiseen ja ruokintaan. 

Sisäsiistiksi Mida oppi muutamassa päivässä. Suureksi avuksi varmaan on ollut meidän kohta 9-vuotia kelpieuros joka on herrasmies. Jättää Midan rauhaan kun siltä näyttää, mutta hieman jo peuhaavat yhdessä.

Midasta on tullut (kotioloissa) reipas, iloinen ja leikkisä tyttö. Leikkii leluilla (tai lähinnä hajoittaa kaikki lelut) eikä ole suuremmin osoittanut merkkejä huonekalujen tai kenkien pureskelusta. Näyttää kuitenkin siltä, että Mida elää jonkinlaista pentuaikaa nyt joten jotain pahaakin ehtii varmaan vielä tekemään. Mida saa iltaisin "juoksuhepuleita" ihan kuin pienet pennut..:) Sekin osoittaa että tuntee olonsa turvalliseksi meillä. Nyt opettelemme EI - käskyä. Hyvin nopeasti ymmärtää jos jotain ei saa ottaa tai esim. mennä sohvalle.

Istu käsky on myös työn alla. Muutaman kerran jo onnistunutkin, puolivahingossa mutta välillä meinaan kuolla nauruun kun Mida tarjoaa kaikkea; pyörii ympäri, antaa tassua, seisoo takajaloilla jne.Tilanne on lähes samanlainen kuin pentua opettaisi mutta fiksu koira on Mida. Oppii nopeasti. Ajan myötä kun saamme vielä tuon ihmisten jännittämisen vähenemään tulee Midasta varmaan todellinen lady.

Ensimmäisinä päivinä Mida suorastaan syöksyi ruokakupin kimppuun ja ahnehti. Yritti myös varastaa ruokaa pöydiltä. Nyt kun ruoka annetaan kahdesti päivässä ja säännöllisesti on ruokailutilanne rauhoittunut eikä ruokaa tarvitse yrittää varastaa.....ellei sitten jätetä ihan tyrkylle. ;)

Kaiken kaikkiaan olemme iloisia että Mida saa nyt käyttäytyä kuin normaalit koirat. Lenkillä "luetaan postit", kotona leikitään, opetellaan ja nukutaan. Meillä on hieno koira!"

17.1.2019
Mirthan tarhavuodet ovat takanapäin, kun tyttö muutti vihdoin omaan kotiin Lappeenrantaan.

27.11.2018
Pikkuiselle Mirthalle lisättiin uusi video. Mirtha sai matolääkkeen ja namia, ja paljon kaivattua huomiota.

Viipurin koirat - Mirtha 11.11.2018

8.4.2018
Näppärän kokoinen ja kaunis Mirtha tulee sopuisasti toimeen muiden koirien kanssa.

Aidan toisella puolella innokas hännän heiluttelija on niin ilahtunut, että koko takapuoli keikkuu puolelta toiselle. Eipä heti uskoisi, että tähän tyttöön on lorahtanut hiukan ujopiimää. Lähemmin tutustellessa Mirtha on hivenen pidättyvämpi, noutaa muitten mukana nameja kädestä ja vähän saa koskettaakin. Seurusteluaikaa pitäisi olla pidempään ja useammin, että Mirthan rohkeus pääsisi kasvamaan. Tuskinpa tytöstä koskaan tuleekaan jokaisen syliin suoraan pomppaavaa pusuttelijaa, mutta miksipä pitäisikään. Onhan meitä ihmisiäkin ujoja ja kaikkia syleileviäkin. Jokainenhan meistä pärjää omalla tyylillään, sopivissa olosuhteissa.

Mirthan toiveena on löytää koti jostain muualta kuin hektisimmästä kaupungin keskustan sykkeestä. Toiveeseen liittyy myös koirakokenut ja positiivisin menetelmin rohkaiseva omistaja. Reipas ja mukava koirakaveri, joka näyttäisi tytölle mallia uusissa asioissa, olisi pelkkää plussaa Mirthan mielestä.

25.1.2017
Pieni ja siro Mirtha on hiukan ujonpuoleinen tyttö, mutta iloisesti pörrää jaloissa saadessaan ihmisvieraita luokseen. Ohutturkkinen Mirtha haluaisi pikaisesti päästä omaan, lämpimään kotiin!

Mirtha on asunut Irinan tarhalla loppuvuodesta 2015. Alkuun Mirtha oli hyvin varovainen uusien ihmisten suhteen eikä oikein uskaltautunut tekemään lähempää tuttavuutta. Se katseli kauempaa kun muut juoksivat hakemaan rapsutuksia ja herkkuja, mutta kun rohkeus ei riittänyt niin mitään ei ikinä jäänyt Mirthalle. Kuukausien vieriessä suurin varovaisuus on kuitenkin karissut pois, ja nykyään Mirtha juoksee häntä heiluen ottamaan vieraat vastaan. Omaehtoisesti se ei vielä syliin kiipeä, mutta pyörii iloisena jaloissa ja antaa rapsutella itseään. Välillä tyttö saattaa säikähtää ja ottaa takapakkia, mutta tulee hetken kuluttua uudelleen lähelle. Mirtha antaa nätisti käsitellä itseään, vaikka sylissä istuminen onkin vähän jännittävää puuhaa.

Mirtha on arvioitu noin 2-vuotiaaksi. Kooltaan se on siro ja varmastikin alle 50 cm. Mirtha jakaa saman aitauksen usean muun aikuisen koiran kanssa, ja sekalaiseen koiralaumaan on kuulunut kuukausien varrella niin narttuja kuin uroksiakin. Mirtha vaikuttaa sopuisalta tytöltä ja on tullut hyvin juttuun kaikkien kanssa.

Koska Mirtha on kuitenkin vähän varovainen tyttö, etsii se kotia jossa aikaa ja ymmärrystä riittää ujolle koiralle. Reipas koirakaveri antamassa tukea ja mallia kotikoiran elämästä olisi Mirthalle varmasti mieluinen. Tiedossa ei ole, onko Mirtha saanut joskus asua kodissa. Kukaan ei välttämättä ole opettanut sille kunnolla, mitä tarkoittaa sisäsiisteys tai kuinka kulkea nätisti hihnassa. Niinpä uuden omistajan onkin hyvä varautua siihen, että alkuun Mirthan kanssa on lähdettävä harjoittelemaan asioita alusta alkaen. Tarhaoloissa Mirtha on kohtuu rauhallinen tyttö, mutta omaan kotiin pääsyn ja rohkaistumisen myötä iloa ja energiaa voi löytyä lisää. Mirtha ei myöskään turhia hauku vaan on aika hiljainen neito.

Mirtha saapui Irinan tarhalle syksyllä 2015. Se kuului ylikuormittuneelta Lipetskin tarhalta saapuneeseen koirajoukkoon, joille Irina tarjosi suojan. Eteläisen alkuperän vuoksi Mirthalle on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat ja Mirtha onkin valmis valloittamaan Suomen ja suomalaisten sydämet.

Viipurin koirat - Mirtha 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.