Romana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm, 17 kg)
Syntymäaika: 8/2016

10.4.2019
Romana löysi kodin Orimattilasta.

11.3.2019
Tavattoman kiltti ja suloinen Romana on ollut kuukauden päivät hoitopaikassa. Monta uutta asiaa onkin tullut jo tutuksi.

Ihana Romana. Ujoilevan kuoren alla on kovasti kiinnostusta ja uteliaisuutta asioita kohtaan, vaikka jännittääkin. Uusiin asioihin tutustellessa Romanan kanssa tulee edetä kärsivällisesti ja rauhalliseen tahtiin, antaen Romanalle sen tarvitsemaa aikaa uuden sulattelussa.

Romana tulee hienosti toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa, niin urosten kuin narttujenkin. Kissat ovat Romanalle tuttu juttu, joiden kanssa ollaan kavereita. Onpa Romana tutustunut jopa lemmikki haisunäätäänkin.

Eroahdistusta Romanassa ei ole ollut havaittavissa ja kotiin jääminen muiden lemmikkien kanssa on sujunut hyvin. Ulkona hihnassa lenkkeily on myöskin sujunut mallikkaasti. Vastaantulevat autot ovat ok, mutta ihmisiä ujo Romana arkailee ja silloin tarvitaan enemmän välimatkaa ohittamiseen. Autoilu sujuu hyvin eikä pahoinvointia ole havaittavissa. Sisäsiisteys alkaa olla aika tavalla hanskassa ja hätiä osataan tehdä ulos lenkkeillessä.

Vieraat ihmiset ja erityisesti miehet ovat Romanalle tällä hetkellä jännittävä juttu. Jännitys ilmenee edestakaisena ravailuna ja pois lähtemisenä. Sitten kauempaa Romana kuikkii ja kuikuilee uteliaana, tilannetta tarkkaillen. Tuskinpa tästä tytöstä tulee jokaista ihmistä pusutteleva innokas syliin hyppääjä, mutta miksipä pitäisikään. Romanasta saa hyvän ja kiltin ystävän itselleen, kun luottamus on ansaittu. Hoitopaikan isäntää ujoillaan, mutta emäntää kohtaan Romana suhtautuu luottavaisesti ja hakeekin kovasti rapsutuksia ja paijauksia nousemalla vasten. Tauon tullen käpälä alkaa varovasti sohimaan kertoen, että lisääkin saisi silittää.

Romana kaipaa kotia rauhallisesta perheestä, joka tulee hellästi kannustamaan ja rohkaisemaan herkkää tyttöä maailmaan tutustumisessa. Koti voisi sijaita hiljaisessa taajamassa, lähiössä tai maaseudulla. Romana on ollut tarhalla sekä hoitopaikassaan hyvin vähän haukkuva, joten uskomme kaikkien asuinmuotojen sopivan kerrostalosta omakotitaloon. Ihana Romana odottaa yhteydenottoja Vihdissä.

31.1.2019
Ihanaa Romanaa onnisti viimein ja hoitopaikka löytyi. Romana odottaa sopivaa kotia Vihdissä.

14.12.2018
Viipurin Koirat testautti Romanan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

13.11.2018
Romanalle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

6.9.2018
Kiltti ja lempeä Romana on joutunut asumaan tarhalla jo reippaasti yli vuoden päivät. Herkkä ja kultainen tyttö kaipaa kovasti kotiin.

Voi Romanaa, tytön katse on sydäntäsärkevä. Välillä vähän ujostuttaa, mutta samaan aikaan ihmisen läheisyydestä haaveileva palava katse pitää tiukasti otteessaan. Romana ilahtuu kovasti saadessaan seuraa. Se antaa riehakkaiden koirien tervehtiä ensin ja jää aina itse taka-alalle odottamaan tilanteen rauhoittumista. Sopivan hetken koittaessa Romana kuitenkin nostaa tassunsa syliin ja jää nauttimaan onnellisena rapsutuksista.

Romana on sopuisa, rauhallinen ja kovin kiltin oloinen tyttö, joka ei ota osaa kähinöihin. Kooltaan Romana on jäänyt siroksi neidoksi, jolle painoa on kertynyt tuskin 20 kiloakaan. Pehmeä Romana arvostaisi rauhallista ja kärsivällistä omistajaa sekä koirakaveria uudessa kodissaan. Kunpa oma ihminen löytyisi, kestämistä tällä tytöllä on ollut jo riittävästi.

Viipurin koirat - Romana 30.8.2018

5.4.2017
Ihana Romana on lempeä ja rauhallinen tyttö. Alkuun vähän jännittää, mutta jo pian säihkyvän silmäparin huomaa koko ajan tapittamassa vieressään.

Romana on vastikään päätynyt Irinan tarhalle. Sateisena ja koleana päivänä kaunis mutta kurainen Romana katselee odottava ilme kasvoillaan lähestyviä ihmisiä. Se sänteilee iloisena muiden mukana mutta pitää pientä turvaväliä. Eihän sitä nyt tuntemattomien syliin voi suin päin rynnätä! Kun aikaa kuluu ja meno rauhoittuu, tulee Romanakin ujosti tekemään tuttavuutta. Kun se huomaa ettei vieraita tarvitse pelätä, kokee se pienen rohkaistumisen ja tulee joka kerta reippaammin hakemaan huomiota. Sylissä jännittää, mutta se ei ole ihme kun käsittelyyn on vähän tottumaton. Kun tytön laskee takaisin maahan, kääntyy se takaisin ihmiseen päin ja nostaa tassunsa takaisin syliin. Ei tainnut ihan kurjaa ihmisen lähellä olla.

Romana on autuaan tietämätön kotikoiran elämästä. Hihnassa kävely, sisäsiisteys, yksin oleminen.. Niistä ei Romana tiedä mitään, sillä kukaan ei koskaan ole sille niitä taitoja opettanut. Romanan kanssa täytyykin lähteä opettelemaan kaikkea aivan alusta alkaen ja se voi viedä aikaa. Asia kerrallaan tytön omaan tahtiin välillä tuupaten oikeaan suuntaan. Positiivisella vahvistamisella ja luottamuksen luomisella Romanastakin kasvaa vielä onnellinen kotikoira ja ystävä jollekin onnekkaalle.

Viipurin koirat - Romana 26.10.2017

Viipurin koirat - Romana 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.