Moia

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2019

5.12.2019
Moia sai kodin Mäntsälästä.

1.12.2019
Viipurin Koirat testautti Moian rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Moialta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, borrelioosi, ehrlichioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Moia on valmis pakkaamaan tavaransa ja muuttamaan omaan kotiin.

23.10.2019
Moia on hyvin hellyttävä ja ystävällinen tyttö. Vaikka elämän alkutaival ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, Moialla voi hyvin olla vielä edessään onnellinen loppuelämä Suomessa.

Syksyllä venäläisessä sosiaalisessa mediassa kiersi kuvia viidestä oman onnensa nojasta löytyneestä pennusta. Vaikka Olga oli juuri saanut pihansa tyhjennettyä edellisistä pennuista, ei hän voinut olla auttamattakaan viisikkoa. Niinpä ne jo pian matkasivat Olgan luokse ja asustelevat nyt omassa ulkoaitauksessaan Olgan pihalla.

Moia ja sen todennäköiset sisarukset Melvin, MutikainenMinou ja Mushu ovat onneksi kaikki reippaita ja ihmisrakkaita pirpanoita. Pentueensa pienikokoisin Moia on innoissaan tarhavieraista ja kurkkii aidan rakosista malttamattomana. Kun sitten vihdoin ihanat ihmisvieraat astuvat aitaukseen, hyppelehtii Moia iloisena vastassa. Moi vaikuttaa sisarustensa tavoin mitä ihastuttavimmalta pennulta. Ihmisten kanssa tyttö seurustelee mielellään ja tulee reippaasti hakemaan rapsutuksia, mutta ei ole niitä koko ajan vaatimassa. Silitysten lomassa Moia saattaa vain rauhassa istuskella vieressä ja katsella ympärilleen. Kun sitten ykskaks muutama rapsutus tulee, ilahtuu tyttö taas suunnattomasti.

Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempia tietoa. Vaikka ne ovatkin löytyneet jonkin hylätyn talon raunioista, ovat ne sosiaalisia, reippaita ja ihmisiin tottuneita. Todennäköisempää on, että joku on ne sinne tai lähistölle käynyt hylkäämässä, sillä ilman ihmiskontakteja ne eivät ole varttuneet. Kotikoiran elämästä ne silti tuskin tietänevät mitään, joten kaikkia asioita hihnassa kulkemisesta sisäsiisteyteen täytyy lähteä opettelemaan nollasta. Lyhyen elämänsä aikana ne eivät välttämättä ole ehtineet nähdä paljoa, joten moni uusi asia tai tilanne voi alkuun kummastuttaa tai jännittää. Pentujen emosta ei ole tietoa, mutta aikuisina niistä kasvaa keskikokoisia koiria.

Viipurin koirat - Moia 12. & 17.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.