Urho

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2012

28.8.2019
Herrasmies Urho muutti Vantaalle!

15.7.2019
Kaikki Urholta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia.

Urholta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

27.6.2019
Urho kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

8.5.2019
Hurjassa kunnossa ollut Urho päätyi kevättalvella tarhalle. Iloinen Urho on mukava ja mahdottoman ihmisrakas poika, jonka elämässä on taatusti ollut jo riittävästi vastoinkäymisiä.

Kun Urho tuotiin tarhalle, oli sen vointi mennyt jo heikoksi. Sillä oli takapuolessa kasvain, joka oli revennyt ja tihkui verta. Urho vietiin kiireellisesti lääkäriin, missä se leikattiin yhdistyksen varoilla. Reipas Urho on toipunut operaatiosta hyvin ja muistona sillä on enää jäljellä kaikesta vain paljas pylly ja ajeltu häntä. 

Urho vaikuttaa hyvin mukavalta pojalta. Se ilahtuu suunnattomasti saadessaan ihmisiä luokseen ja silmät onnesta loistaen lähtee vieraiden kanssa hihnakävelylle. Hihnassa Urho kulkee tottuneesti vanhan tekijän elkein vaikka ajoittain posottaakin pienellä vetovimmalla nenäänsä seuraten. Urho ei tunnu välittävän ympärillä vapaana jolkottelevista koirista vaan mieluumminen nuuhkuttelee tuoksuja ojanpenkalta ja nauttii hihnalenkin riemusta - ja ihmisistä. Rauhallisella hiekkatiellä vastaantulevat autot eivät aiheuta Urhossa reaktiota suuntaan eikä toiseen, hyvä jos poika niitä edes huomaakaan. Urho vaikuttaakin suht tasapainoiselta ja leppoisalta kaverilta, joka ei ympäristön hälinöistä liikoja piittaa. 

Urho asustaa tarhalla samassa aitauksessa kahden aikuisen tyttökoiran kanssa eikä yhteiselossa näytä olevan ongelmia. Hihnassa Urho ei ole kovin kiinnostunut vapaana olevista ja ympärillä parveilevista koirista, mutta kohtaamisen sattuessa se käyttäytyy ystävällisesti. Tulevassa kodissa sitä voisi siis hyvin odottaa kiva koirakaveri, mutta pakollista se ei ole. 

Vaikka Urho on löydetty kadulta, on näin luottavaisella ja ihmisrakkaalla koiralla varmasti ollut joskus oma koti. Syitä Urhon hylkäämiselle tai kodittomaksi joutumiselle voimme vain arvailla, mutta toivottavasti Urho saisi viettää loppuelämänsä jossain muualla kuin tarhalla. Tulevan kodin on hyvä ymmärtää, että Urholla ei välttämättä ole kaikkia kotikoirantaitoja tassuissaan ja niitä pitää jaksaa sen kanssa harjoitella. Vaikka Urho ei ole enää mikään nuorukainen, on se silti varmasti kohtuu aktiivinen poika, josta saa vielä oivan lenkkikaverin. Urho ei ainakaan toistaiseksi ole harrastanut turhaa haukkumista tarhalla, joten tästä reippaasta, välittömästä ja iloisesta pojasta on varmasti monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen!

Viipurin koirat - Urho 13.6.2019

Viipurin koirat - Urho 4.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.